אמא מחליפה

Silly Wisdom

New member
תודה למי שענה...

אכן, ראיתי את ההסבר שלו.... ו....זה עדיין נראה לי טיפה מוזר... מילא שלא ישכבו אחד עם השני- אבל חתונה? הרי אתה מקודש לי? לא נראה לי הגיוני בעליל... אבל אולי אפשר לשייך את זה לצד הרפורמי ההזוי והמעוות ממילא...

שאלה

שלום אני אורח פה בפורום, הסיבה שאני פה כי רציתי לשאול אם מישהו יודע אולי על אימייל או דרך ליצור קשר עם איאן ודניאל - הפרק מאוד ריגש אותי ורציתי לשבח אותם על מעשיהם, וזה ממש חשוב לי. תודה מראש

everything4u

New member
ובאותו הקשר של התכנית - כתבה מיוחדת ב-MAKO

כתבה מיוחדת על הרב רון וארגון הו"ד שפורסמה אמש ב- MAKO בעקבות התכנית "אמא מחליפה" הרב רון יוסף, גם הומוסקסואל וגם דתי-אורתודוקס, מסביר מה בין הלכה לנטייה מינית ולמה אין באמת סתירה בין השניים. האיש שהקים עם חבריו את הארגון הראשון לדתיים גאים, מחויב לכלל "ואהבת לרעך כמוך", נאמן לאמת הפנימית, ולא חרד מחשיפה http://www.mako.co.il/tv-wifeswap/a...321006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=978777604

konito

New member
וואו, איזה הומופוביה וכמה רשע הדת מפיצה

כמה נהדר שהדמוקרטיה מאפשרת היום לכל אחד לפרש את הדת על פי הבנתו. שואלים כאן איך הם יכולים? הנה, הם יכולים! מציק לכם? קחו את הראש הצר, כהה החושים, הפוגעני והמעוול שלכם והכו אותו בקיר. ומבחינתי, כמה שיותר חזק עד שכל הרעל יצא! כל אדם רשאי לפרש את חייו כפי העולה על רוחו. הוא לא פוגע בכם באופן אישי. הזוג הזה מקסים. מגדל ילדים שבפ"ת החולירות הגזענים לא היו מכניסים לבית הספר! הם אנשים מאושרים. מגיע להם פרס נובל לשלום! פרס חסידי אומות העולם! פרס היופי הפנימי! לכם לעומת זאת מגיע שיקחו ממכם את הילדים שלכם ויתנו להם חינוך של חופש מדת, דמוקרטיה, שויון ואהבת הזולת. במדינת ישראל גרים אנשים רעים, שונאים וגזענים.

לא חולירות

ולא גזענים, נראה אותך מורה בכיתה שיש בה עשרה אתיופים שאין להורים שלהם שום הבנה בחינוך, שום השכלה, וכשהילד מתקשה במשהו אין עם מי לדבר, מה אתה יודע בכלל? אין לי שום דבר נגד אתיופים אבל אני מבין את המורים זה קשה מאוד מאוד! ולגבי הדת אתה לא יכול לומר ``כל אחד יעשה מה שבא לו`` כי יש תורה! אתה מבין?? יש תורה! תורה! יש תורה! מספיק?

עובדה

שיש תורה, אבל אין אותה דרך של עבודת ה', כל בנאדם ובזה כולל הוגים גדולים ביהדות, הולכים אחרי התורה בדרך אחרת - אז העובדה שאתה אומר "יש תורה" בעצם היא מלל ריק. חוץמזה שאתה יכול למצוא בתורה תימוכין לכל דבר - ועובדה שזה מה שאנשים עושים כל יום ויום, והולכים "אחרי התורה" בדרכים מנוגדות לחלוטין.

הרשו לי להתערב...

בתור אמא לילדה שלמדה בשנת הלימודים הקודמת בבי"ס בפתח תקוה שמקבל ילדים אתיופים. בכיתה של הילדה היו כשניים עשר ילדים אתיופים מתוך 23 ילדים בכיתה כולה. הכרתי אישית מס' ילדים חבריה של ביתי. ילדים מקסימים. מחונכים. שקטים. שולטים בחומר הנלמד בצורה יוצאת מן הכלל. אם תראה אותם לומדים יחד למבחנים, לא היית מאמין שחלקם עלו לארץ ממש לא מזמן. הם שולטים בשפה העברית נהדר למרות שחלקם, הוריהם אכן לא מבינים את השפה. כשאחד הילדים התקשה במשהו המורים עשו הכל כדי לקדם אותו, גם אם מדובר בשיעורים פרטניים. בסוף שנת הלימוד כולם! ללא יוצא מן הכלל שלטו בחומר הנלמד. למה לא לתת לילדים האלה צאנס??? בגלל שהוריהם בורים וחסרי השכלה צריך להגזר על הילדים גם להיות כאלה? וכן הלאה לדורות הבאים??? אתה רוצה לומר לי שזה לא נקרא גזענות??? כמה ילדים יש במדינה מהשכבות החלשות שההורים אמנם ישראלים, אולי גם "לבנים" אבל מסיבות כאלה ואחרות הם חסרי השכלה??? וכן מקבלים את הילדים לבתי הספר? לו לא היו מקבלים את ילדיך לבי"ס רק בגלל שאתה גיי כבר היית זועק לשמים על ה"עוולה" ועל האפליה המינית. לזה גם לא היית קורא גזענות?? הרי כל סטרייט היה יכול להצדיק את בתי הספר על ההחלטה שלא לקבל ילדי גאים/ות. תחשוב קצת על זה.... אחלה ערב

בעיות של עוני וגזעים שונים ישנן בכל העולם

ישנם מקומות שבהן מתמודדים איתן בצורה יפה ואנושית, וישנם מקומות שבהם נוהגים בערלות לב ובאטימות. עכשיו נותר רק להחליט לאיזו קטגוריה שייכים האותם בתי ספר בפ"ת

holst

New member
בוני המולדת נתקלו בקשיים גדולים יותר

גם סבא וסבתא שלי והוריהם עלו לארץ בלי ידיעת השפה ובלי השכלה מערבית סטנדרטית. אז מה?

DannyDinn

New member
הראיה שלך ממש מעוותת

אבל אני לא מתפלא בכלל! אתה שם את המורה לפני התלמיד, כאילו שזה אשמת העולים החדשים שהוריהם אינם יודעים עברית כמו הורים אחרים?? ומסכן אותו מורה שצריך להתמודד איתם...?! אתה בכלל חושב לפני שאתה כותב את הדברים האלה? ולגבי התורה, ממש ממש לא מספיק. אם מישהו בימינו היה מפרסם ספר כזה היו מזמן מאשפזים אותו... אבל כמו תמיד, אף טענה שאתה כותב אינה מבוססת על שום הגיון.

די להסתה - מכל הכיוונים לכל הכיוונים...

הדת ממש לא מפיצה רשע. הדת דוגלת ב"ואהבת לרעך כמוך" - זה כלל גדול בתורה, אמר ר' עקיבא כל דברי הבלע שלך והארס רק מכניסים שנאה ודי לנו עם זה. אנחנו כאן (לפחות רובנו) דתיים והומואים/דומיניים שיודעים היטיב לשלב בין השניים. ההסתה לכל הכיוונים ומכל הכיוונים ממש לא תועיל להשכנת שלום, אהבה ואחווה ורעות.

סורנטו

New member
קוניטו, אנחנו מביעים דעות ואתה מגיב באופן

קיצוני ביותר. צפינו בתוכנית, היו דברים וחלוקי דיעות, גם כי אנשים בעולם שונים ובעלי חינוך וראיה אחרים וגם כי הפורום לא היה אם לא היו מביעים ומתייעצים (גם שאני סטרייטית ותכף תגיד לי שאני לא בסדר ע"כ?). ברור לי שאתה הומו גאה ויפה לך, ברור לי שאתה שלם עם מה שאתה ואני בעד ועוד איך אבל למה להיות קיצוני בתגובה? לזרוק את הילדים של כולם? אני אמא חילונית ביותר ולא מקובל עליי לראות סלסלת קונדומים לראווה בכניסה לביה"כ! כנסיות מתנגדות לזה והיהדות הותיקה יותר תקבל? הם, יעשו מה בא להם וכל אחד יביע מה בא לו ואגב אמא חילונית (גדלתי במשפחה דתית מאוד ואני לגמרי חילונית, כמעט אפיקורסיט ויודע מה? בן אחד לא דתי, בן אחר דתי מאוד והגדולה בחינוך שלי? חיים בשלום ומכבדת את שני הצדדים, כולנו!!) לקבל את השונה, הומו, לסבי, דתי, חילוני, טראנס וכו' אבל מותר להעיר על מעשים שלא הגיוניים לי!!! לנו!!! מותר להתווכח ולקבל או לא. זה שהם חמודים וחיים יופי, מעולה! זה שמגיע להם כל הכבוד על אימוץ הילדים-מקסים בעיניי אך לי, לי למשל אישית מפריעה העובדה שמציגים לראווה חנות סקס. תכל'ס אין מילה אחרת. אפשר לדבר על זה בהרצאות אחרי תפילה, לתמוך אבל לנפנף בזה? מה הם רוצים להגיד? בחיי לא הבנתי. שהם רוצים להחליף את התורה היהודית בתורה חדשה? היה עדיף כבר להתנצר שלא יהיו עוד חילוקי דעות עם נוצרים אבל לא לשכוח שנוצרי דתי, לא יתמוך בקונדומים בכניסה לכנסיה. כל טוב!!

konito

New member
מה זה לא מקובל עליך?? את מנהלת משטרת מחשבות?

דברים אלה מכוונים גם אליך מפה לגאולה. אין בדברי כל הסתה או ארס. הבעיה בדברים שנכתבים כאן היא חוסר יכולת להבין שיש חיים אחרים. שמה שהיה אתמול הומוגני תחת לחץ אינו מקובל יותר. אני חושב שקל לכם לקבל אדם חילוני יותר מאשר אדם שרואה עצמו דתי ומצהיר שהוא לא בוחל במכחול בשפורפרת או נוסע בשבת! אבל כאן הטעות הגדולה. זאת זכותו. אני דיי נכנס להתקף כשמדברים איתי על ואהבת לרעך כמוך כשבירושלים יש מהומות, כשבפ"ת מפלים על רקע צבע, כשבירושלים אדם מנסה לטבוח בהומואים ואולי אחר הצליח בתל אביב, כשחרדים מצפים שאחרים ילחמו עבורם, יממנו אותם, לא יעבדו, יביאו כל כך הרבה עוני לעולם וכו, כשהומואים דתיים מתחתנים עם נשים ואחכ בוגדים בהן... אם תסתכלו על החברה הישראלית, הדת מאחורי כל הבעיות כאן, מהקטנה ועד הגדולה. כי מאמיניה מנסים לשלוט באלה שלא רוצים אותה!

סורנטו

New member
קוניטו, לא מקובל עליי זה לא אומר שאני רוצה

לנהל משהו, ואני כן מודעת לעניין שיש חיים אחרים ומכבדת ומקסימום לא אכנס לבית כנסת כזה אם אהיה בסביבה אבל ראשית לא חייבת לקבל את הדרך ומותר לי להביע את מחשבתי (במקום כזה למשל), שנית, אני לא הולכת לשנות,אילו רציתי-הייתי עושה צעדים כמו לפרסם ולשלוח מכתב לאותו ביה"כ או איך שנקרא בפיהם, הייתי פעילה היכן שהוא אבל אני לא וכל עוד זה לא מפריע או פוגע בי, אני מביעה כאן דיעה ואומרת שוב שההגיון שלי, ואולי גם של יהודי ודתי בפרט, יודע שבית כנסת הוא בית תפילה והמטרה היא להגיע אליו-להתפלל!!!! ולהתייחד (רוחנית כמובן) עם אלוקים (למאמינים בדת...), בית כנסת, מקום קדוש. כשאדם דתי מתפלל-צריך להיות מרוכז בתפילה ולא בענייני סקס וכאשר אתה מביט לרגע הצידה, רואה תמונה ארוטית של זוג גברים, או- גבר ואישה ולראווה סלסלות קונדומים, זה מסיט את המחשבה או לפחות עלול. המסר שמעביר בית הכנסת-"כאן שעורי סקס ופתרון למניעת מחלות ועל הדרך אפשר להתפלל קצת", כמו פרסומת לאמצעי מניעה שלא במקום הנכון. אם זה ההגיון, אפשר להכניס לכתות יא' יב' של תלמידים מתבגרים גם כן סלסלות סקס בכניסה לכתה כדי שתלמידים ישמרו מאיידס ובנות מלהיכנס להריון... גם אם יש שעורי חברה, זו פינה במערכת ולא השמת דגש כי המטרה הינה ללמוד כפי שהמטרה להיות בבית כנסת היא להתפלל. אם כל אחד יתחיל לשנות כראות עיניו מחר יהיה הגיוני לי להגיע בצורה מוזרה לבית כנסת כמו, חזיה ותחתונים כדי להראות ביכול את יצירת הבורא, בא לי, זה המסר שאני רוצה להעביר כי ,כך אני רואה את הדברים", המסר יהיה, להרגיל אנשים לא להתרגש מאנשים חצי ערומים. אז יש חוקים, יש הגיון ואי אפשר לשנות בכוח רק כדי להיות "אין". ולא כל הדתיים טובים בעיניי, ויש דפקטים בחברה הישראלית שצריך לעבוד עליהם ולא הכל מושלם. אגב, כתבתי כבר שאני לא דתית אבל חיה בבית עם בן דתי ומכבדת את דרכו וגם, יש ועוד איך גם חילוניים המנסים לשלוט ודווקא מכירה כאלה שהם שונאי דתיים שנאת "מוות" אם אפשר לבטא (חברים שלי...) ועל לא כלום. רואים דתי נחרדים. אז לא בהכל החברה הדתית אשמה, מה אתה אומר קוניטו על הדיירים מרמת אביב (המכונים צפונבונים) שהתנגדו לרכישת בתים ע"י חרדים ובוודאי על ידי אתיופים? מה דעתך על חברים שלי אשכנזים פולני וגרמניה שלא סובלים ספרדים והם חילוניים גמורים? מה אתה אומר על הנהג שדרס את החרדי בירושלים במכוון וברח? אז בכל חברה יכול להיות נגע, אי אפשר להכליל. יש חרדים עם עשרה ילדים ואוכלים ע"ח המדינה ולא עושים כלום ולא צבא וכו' ויש שעובדים קשה למחייתם ומוסיפים לתרום כפי שיש חילוניים שמשחקים משותקים מתאונה, מבקשי סעד כי הם פדלאות ויש שקורעים תחת נטל ובעיקר לשמור על כבודם...אי אפשר להכליל ויש אנשים חכמים ממציאי חוק והגיון וחוסר הגיון בכל חוק בלי קשר לדת או לחילוניות. יום טוב,

konito

New member
זכותך בהיחלט לכתוב את הדברים

אך הבעיה היא שבשם הדת נעשים דברים נוראיים. החל מרצח ראש ממשלה וכלה בנסיון טבח בהומואים. בדרך גם אין כל בעיה להשחית רכוש ולפגוע בחיילי צה"ל, שוטרים וכו'. אז על אדם לשקול את מילותיו כי יש אנשים שלא מסתפקים רק בביקורת. לא אתיחס לכל דבר שכתבת חוץ משני דברים. זה ממש לא עניינך אם מחר יפתח בית כנסת בים ובו יתפללו עם בגד ים. לגבי אשכנזים ספרדים, אין כל אפליה אצל חילונים. הערבוב הוא מוחלט. לא כך בחברה הדתית בה אני יודע בודאות שאשכנזים וספרדים גזענים אחד כלפי השני.

סורנטו

New member
אני מסכימה איתך בעניין שלעיתים אמונה ואובססיה

של אדם מביאה אותו למעשים לא טובים כמו רצח וכו', ולא רק בשם הדת, יש מקרים שגם בשם אהבה או בשם כסף וירושה ...אבל אי אפשר להכליל ולהגיד שכל דתי הוא רוצח, או כל אשכנזי שונא ספרדים, יש גם מתונים ושפויים שגם אם יאהבו עד כלות ויקנאו בבן או בת הזוג-לא יעלה על דעתם לרצוח, ולעיתים זה קורה ולא צריך לקרא, אני אומרת אפשר להביע- ותודה לאל אני רק מעבירה דיעה
אסור לשלוט ולהכריח, יש גם צורה של אמירה וסגנון. צודק שאדם צריך לשקול את מילותיו ומאוד לא בלשון המעטה את הגידופים של האישה בתוכנית האמא המחליפה, לא טוב לך-לכי ואל תשמיצי ולא, זה לא ענייני שום כלום אם יפתח בית כנסת בו יתפללו איך שרוצים כל עוד לא כופים עליי או מתחשבים גם בצרכים שלי, דהיינו-לא במקום שלי לדוגמא אבל שוב, אני רק מביעה ואומרת שלי זה לא הגיוני והסברתי למה לא נראה לי, אולי לך או לאחרים זה נחמד-אז לא נלך לאותו מקום להתפלל
אבל נחיה בשלום עם דיעות שונות. אגב, לגבי אפליה של עדות, החברים שלי (שהם מקסימים), לא דתיים בכלל והם מעדיפים שהבנים שלהם יביאו כלות אשכנזיות "כמוהם" אבל שוב, לא כולם... שיהיה לכולנו רק טוב!!!

konito

New member
לא מדויק

אנשים יכולים לעשות דברים נוראיים גם אם הם לא דתיים. אבל מעטים עושים דברים נוראיים בשם אידיאולוגיה. ודת היא אידיאולוגיה. יתכן ולו היו לדמוקרטיה, לחופש ולחילוניות אותה קנאה ואידיאולוגיה, הן היו מביאות להקאה מוחלטת של הדת. כיון שהמצב הדמוגרפי כאן משתנה ללא היכר, אני משער שזה יקרה כשהדמוקרטיה תהיה עם הגב לקיר. לגבי החברים שלך, אני מתקשה להבין איך את יכולה לראות בהם מקסימים. לדעתי אין היום חילוניים מתחת לגיל 40 נניח שיפלו על רקע עדתי. אולי ממש מקרים קיצוניים של הרעלה מבית.

אסוfית

New member
אין קשר ל"דת" בכלל

"בשם הדת".. כנל "בשם" הגאווה, כנל בשם כל דבר אחר. זה קשור לאדם ולערכיו שבו- וכמה הוא משתמש בכל נושא שהוא כפרצה להקיא את הג'יפה שלו מתוכו החוצה. בסה"כ זה מראה מי הוא, בסהכ הוא היחיד שנותר אומלל מפני שהוא חי עם עצמו. חבל רק שהוא פוגע באחרים בדרך. "בשם הדת"? הבט כיצד אתה מדבר עם אנשים. הבט כיצד ענית לי. הבט כמה רגוע סורנטו כותבת אליך, כמה שלווה ונועם יש בהודעות שלה, כמה חיבוק. והבט כמה קשיחות יש בהודעות שלך. אין לך מושג בת כמה היא בכלל, אולי היא בגילה של אמך? ואם כבר, אולי היא אמך. אם ערכיו של האדם מעוותים- זה שלו:) זה קשור אך ורק אליו. זה שלו, לגמרי. וזה יקרין החוצה, יתבטא תמיד ובכל מצב. רואים את זה, מריחים כמו ריח של צואה הנדבק הרבהההה לאחר שדורכים עליו. ומרחוק. לא משנה עם מי ולא משנה באיזה הקשר. כאשר אדם טוב, במהותו, כאשר יש בו נדיבות וטוב לב- בשעת כעס, בשעת כאב, בשעה שהכל סוער, רע ונורא.. גם אז, תמיד, תמיד זה מוקרן החוצה מתוך הלב. ותדוה על אנשים כמוך, באמת. תודה שאתה קיים מפני שזה רק מחזק את האהבה והערכים החיוביים והנכונים. רק מחזק להפיץ עוד טוב לב ולהאמין בבני האדם, להאמין בחיוך, להמשיך ולהמשיך ולהמשיך בדרך.

Nחמן

New member
לפרש את הדת??????????

גם אני יכול! למשל אני סבור, שהאיסור "לא תרצח" לא חל על הומוסקסואלים, על בוגדים ועל... לא חשוב מה. זו לא דת! זה אוסף של שטויות, שכל מיני אנשים הזוים המציאו לעצמם. דת (מפרסית) = חוק. לחוק יש "אבא". יש חוקים, שנוצרו בידי בני אדם בעלי סמכות (מלכים וכו') ויש חוקים (?!), שהמציאו כל מיני אנשים הזוים וכל אחד פירש אותו כלשונו. בימינו רק בית משפט מוסמך לפרש חוק. לא יתכן, שכל אדם יחליט, מתי מותר לעבור באדום ומתי לא. המשך יבוא...

DannyDinn

New member
עם כל הכבוד

מליוני אנשים בעולם מאמינים בכל ליבם שגם את הדת היהודית המציאו אנשים הזוים... ושאת כל שאר הדתות גם כן המציאו אנשים הזויים.... אז טענתך ממש אינה תופסת להוכיח משהו...

למעלה