אמא מחליפה

everything4u

New member
אמא מחליפה ../images/Emo91.gif

הערב ישודר הפרק הראשון בתכנית "אמא מחליפה". זה הולך להיות מעניין... אני כבר ראיתי את הפרק הראשון עם הזוג צ'סר-טרן בהקרנת טרום בכורה שהוזמנו אליה (צוות הו"ד). היה נחמד לפגוש את הזוג צ'סר-טרן ולשוחח איתם, כמו כן מפורסמים נוספים... לדעתי הגברת ברדה הולכת לייצר לעצמה הרבה "אויבים" אחרי כל ההתבטאויות ההומופוביות והגזעניות שלה... כמו למשל: "צריך להחזיר את כל ההומואים לארון. לנעול אותו ולזרוק את המפתחות לים" הדבר הכי מצחיק בתכנית זה הצחוק של איאן.. פשוט קורע...
הדבר היחיד שקצת מפריע לי זו הדרך שבה מוצגים הומואים דתיים כביכול כיוון שבני הזוג הם קונסרבטיבים ומוצגים דברים בתכנית שקשה לי לקבל כגון: נשים עם טליתות ותפילין בבית הכנסת, תזמורת בבית הכנסת, קונדומים בבית הכנסת ועוד... אבל בגדול, אני חושב שהתכנית עושה שירות טוב בענין שבירת הסטיגמות החברתיות... צפייה מהנה... שרשרו אחר כך מה דעתכם על התכנית

סורנטו

New member
לא אהבתי את הסלסלה עם הקונדמים, למה צריך את

זה שם בכלל? כאילו באים לשעורי מין ולא תפילה. לא לקחו את הנדיבות שלהם קצת רחוק מידי? ההערות של גברת ברדה מזעזעות, יש גם גבול איך להגיב למשהו חדש ולא מוכר והאמירות שלה היו קשות, מאמינה שתתאפס. בעלה דווקא הסתדר מצויין אפילו די נהנה לדעתי.

DannyDinn

New member
"מיהו דתי?"

אין ממש הגדרה כזו, וגם הרפורמים והקונסרבטיבים רואים את עצמם כאנשים דתיים (ולא חילוניים) כי מה שבמרכז חייהם זה האמונה באלוהים וביהדות כדרך חיים. איך כל אחד מפרש את זה, זה כבר משהו אחר. נראה לי שבארץ לרוב המוחלט תהיה אותה הרגשה כמו שלך, כי יש שמרנות וסטיגמה והגדרה של מי "בסדר" ומי "לא בסדר" לפי סממנים חיצוניים ומוסכמות חברתיות. דוקא אנחנו, כקבוצת שוליים שאינה נתפסת עדיין ע"י רוב החברה, צריכים ללמוד לקבל את השוני של האחרים כלגיטימי, גם בשוני דתי, דהיינו צורת שמירת הדת. בכל מקרה, אתם יודעים אם הפרקים האלה יהיו באינטרנט מתישהו?

סורנטו

New member
לא יודעת אם צודקים, אני רק אומרת שאני גדלתי

על דת אחרת והבן שלי (שהוא דתי) היה לו מה לאמר על זה (קנאי לדת שלו). יש דברים שאני יכולה לכבד, ויש שקשה לי להיפתח שוב, אולי כי גדלתי על זה כמו, תפילה בלי מנגינה , בת לא עולה לתורה, אולי אפשר להתרגל לזה, ללמוד לקבל ולהתווכח אבל כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, עניין הקונדומים המוצגים לראווה זה לא נכנס להגיון , לא מסתדר לי. אנשים בבית כנסת באים להתפלל ולא לשבת ולדמיין איך הם עושים מין ואביזרי מין, עם כל הכבוד גורם לך להפליג במחשבות. זה לא יאה למקום כזה. למה לא ויברטורים ושאר אביזרים, רק זה נשאר... לא כך?

red lollipop

New member
כפי שבטח שמת לב

הבית כנסת הזה הוא טיפטיפה שונה מהמוכר לנו בארץ שם יש לך לוח זיכרון לנפטרי האיידס, נשים מתפללות וכו'...

אסוfית

New member
נכון שביהכ"נ שונה. יחד עם זאת-יש מקום לכל דבר

[גם אני אורחת כאן:) תודה על האירוח] מבחינתי- זה לא במקום ואף גובל בזלזול בדת. אין כאן קשר להומוסקסואליות בכלל- יש קשר למסגרות מסוימות, לגבולות מסוימים. גם בדרשות נצריות מדברים הרי על מין, בשיעורי יום ראשון או איך שהם נקראים(אני לא יודעת בדיוק) ראיתי הרבה פעמים בסרטים שהנושא עולה, שהכומר או האב דן על זה עם נוער, עם הקהילה- אבל לא מניח קערה בכניסה עם אמצעי מניעה, בתוך האולם, ע"י סידורים! לא תמונות של נשיקות. שוב- לא במקום. מדוע לא להגיע לבי"ס מחופש בכל יום? מדוע שבן לא ילך בנעלי עקב בכל יום, ועם חצי ראש מגולח צבוע בכל צבעי הקשת? לא כי זה רע ונורא וואיום- לא. מפני שיש גבולות וצורת התנהגות מסוימת. יש זמן בו מתנהגים כך ויש זמן בו מתנהגים כך. לא אומר שאתה "לא בסדר" ולא אומר שזה רע. אומר שכאן, ועכשיו זה לא מתאים. הרי לא סתם לא מזכירים את שם ה' בבית שימוש, נכון? אז מין בביכ"נ? מה נסגר עכשיו, אנחנו מסדרים את החוקים איך שבא לנו- לגמרי? משכתבים הכל מחדש?.. באמת, באמת שמעולם לא חשבתי שיהיה לי מוזר לראות משהו. שאבקר משהו.. עד היום אנשים התרחקו ממני מרוב שהבנתי את כולם ואת הכל- מהדברים והתופעות היותר קיצוניים/יות שיש. אבל עשה לי שקט חלול בפנים, שקט של "גם אני הייתי יוצאת"[בנימוס] לראות נשים מניחות תפילין, נושאות ספר תורה, ילדה עם כיפה, קונדומים בביכ"נ- באולם תפילה. זה דבר קסום- לעבור אותו בחוויה חד פעמית, להרגיש את ההתקרבות לבורא עולם. אבל לעשות מעצמך רב? זה חילול הקודש, זה לעשות מעצמך אלוהים. זה לשכב את כתבי הקודש כבר. מקבלת. מכבדת. את האנשים, בעיקר. לא מסכימה. והיה לי מוזר שבפורום לסביות איש לא התיחס לתכנית [סורי] שוויון זכויות.. הולך גם אל שוויון חובות. ויחס שווה לכל אדם. וחשבון אחד לכולם. גם לפני הבורא. לא? נב- מה שהגברת אמרה שכאשר אתה אוהב מישהו (או מאמין במישהו- משהו) אתה אוהב אותו בדרך שלו, בתנאים שלו. זה נכון.. אולי היא לא ממש עושה את זה עם בעלה:) אבל אני מאמינה שזה נכון, ביהדות. לכל אחד הנתיב שלו להגיע לבורא עולם, אבל שוב- יש דברים שהם פשוט חילול הקודש, לפחות בעיניי. ומעולם, מעולם לא חשבתי שאבקר מישהו או משהו.. אבל:) ודבר אחרון- אציין שלדעתי הזוגיות של שתי המשפחות מדהימה, הדרך בה גם שני הגברים מדברים על ועם בני הזוג מקסימה, ובה גם החבר'ה מישראל מדברים אחד על השני- יפהפיה בעיניי.

Silly Wisdom

New member
המממ היי ../images/Emo9.gif

אני יודעת שאני לא קשורה.... אבל זה פורום פתוח ואני נדחפתי.... אני כרגע צופה בתוכנית... ובאמת- נראה שיש להם אחלה זוגיות! עם הומואים כשלעצמם- אין לי בעיה... אבל אני בהחלט חושבת שזה לא טבעי... והשאלה היחידה שעולה לי בראש.... זה: איך הם הומואים דתיים? (ולא בגלל הנטיה עצמה) ז"א יש ציוו מפורש על משכב זכר...אז איך זה מסתדר להם עם הדת? אז...אותם אני לא יכולה לשאול, אבל אתכם כן! אני לא מחפשת חפירות ארוכות וכאלה... לא שופטת אתכם! וחלילה לא רוצה לפגוע. מי שיכול לענות לי, שינסה. תודה מראש!

סורנטו

New member
איאן הסביר שם לילד או לילדה נדמה לי שהם לא

עושים את האקט עצמו.

אז איך הם הביאו את הילדים?!

ולמה הילדים שלהם שחורי-עור, אם שניהם לבנים?! אולי אחד מהם בגד??

אסוfית

New member
ממי,

גם לו היו מבצעים את האקט.. שני גברים לא ממש יכולים להביא ילד. ביולוגית:)

../images/Emo6.gif

מרייייי לא סיפרת לו על החסידה????
אביאלי- החסידה היתה אפריקאית... לכן הם שחורים...

למעלה