אמא! אני צריך פיפי!

io4minyan

New member
אל תשכח להוריד את המים כשתסיים

חוץ מאפרים קציר, נשיאה הרביעי של מדינת ישראל, כל הנשיאים שלנו היו פוליטיקאים. לכן, ההתנפלות שלך על פרס אינה במקומה

לא פוליטיקאים

כוונתי הייתה לכך, שכל הנשיאים שהזכרתי אולי היו פוליטיקאים בעברם, ואחד מהם (יצחק נבון) אף חזר לפוליטיקה לאחר תום כהונתו , אולם למעט עזר וייצמן ז"ל אף אחד לא הטביע חותם פוליטי על מוסד הנשיאות. אי לכך צודקים כנראה אלה, הסבורים, שמן הראוי לבטל את מוסד הנשיאות, שאם הנשיא הוא ראש ממשלת על, מי צריך אותו? גם ראש ממשלה, גם ראש ממשלת על וגם משנה לראש הממשלה (ואולי עוד מעט יהיה גם תת ראש ממשלה...)... לא יותר מדי? עם בעבר היו נשיאים משכמם ומעלה (חיים וייצמן, יצחק בן-צבי, זלמן שז"ר, חיים הרצוג ויבדל"א אפרים קציר, הרי בשנים האחרונות פשט נגע הזנות (תרתי משמע) על מוסד הנשיאות. אבל לא לעולם חוסן. על פרס הוטלה כנראה קללה (כך על פי השמועה) ועל אף שאני מאחל חיים ארוכים עם אשתו אשר אהב, חוששני, שתקופת נשיאותו תתבלט באישיותו המפוקפקת של הנשיא, השנוי במחלוקת יותר מכל הנשיאים, שקדמו לו. כל זאת מעבר לגילו המתקדם, שאיננו מותיר סיכוים גדולים לאריכות ימים מופלגת (מלבד כמה חריגים בסטטיסטיקה) וגם אם יאריך ימים, איננו יודעים, כיצד יתפקד המוח שלו. בגיל שלו שום דבר לא יהיה בגדר הפתעה. זאת הייתה בסך הכל משאת נפשו של ראש הממשלה, שביקש להדוף מלפניו את האפשרות, שפרס יהיה ראש ממשלה, ואולי בבוא העת פרס יזכור אותו בעת משפטו הפלילי ויחון אותו בטרם משפט בתואנה, שאין זה ראוי, שראש ממשלה יעמוד לדין במדינת ישראל (ראה ערך חנינת אנשי השב"כ ע"י חיים הרצוג ז"ל), וחוץ מזה למה לא לשקם את מעמדו של אולמרט? מי יוכל לעשות זאת טוב יותר מפרס?

אתה שוב מדבר אלי בלשון רבים...

ובתור אחד שנגעל אתה מתעסק דווקא נורא הרבה עם השלוליות ש"אנחנו" משאירים.

ItsikH

Member
לא מדויק לא מעט מה"פוליטיקאים" כביכול האלו היו ח"כים שוליים למדי, והתפרסמו בעיקר בזכות פועלם מחוץ לכנסת: זלמן שזר, הנשיא השלישי, (שניאור זלמן רובשוב), אמנם כיהן כשר החינוך והתרבות, אבל היה בעיקר סופר ומשורר. חיים הרצוג, שבניגוד לבנו המעצבן (נא לא להתבלבל איתי, זה מעליב אותי), מעולם לא נכנס לפוליטיקה ממש, התפרסם כאיש מודיעין, פרשן וכמובן - שגריר ישראל באו"ם. עזר ויצמן, ועכשיו שמעון פרס, הופכים את מוסד הנשיאות למעין בית אבות (או שמא בית קברות) יוקרתי במיוחד לפוליטיקאים שעבר זמנם.

למעלה