אמא! אני צריך פיפי!

io4minyan

New member
האומנם ?

אין זכות שהיא אבסולוטית ולכל זכות יש גבול מסויים או נקודת איזון כשהיא מתנגשת עם זכויות אחרות. מישהו צריך להחליט היכן נקודת האיזון ואלה, לרוב, נבחרי הציבור לפיכך, את אסופת הסיפורים שלך אודות דמוקרטיה אוטופית שבה כל הזכויות הן מלאות ומוחלטות, כדאי שתניח במדף ליד פיטר פן , דמבו הפיל המעופף ושאר אגדות קסומות שרק ילדים מאמינים להם. ובשם הבורות התהומית והמביישת, אני מאחל לך ליל מנוחה

אכן טועה, ובגדול

"הדמוקרטיה איננה אידיאל נשגב, ואין לה ערך שמיימי. היא פשוט שיטת הממשל הכי טובה שידועה לנו כי תחת כנפיה הגיעה האנושות לידי תוחלת חיים, איכות חיים, עושר בכל התחומים ושלוה שלא היה להם תקדים בעבר. אם תציג חלופה טובה יותר - היא תיעלם עם הזמן". את זה כתבתי פה לפני כמה ימים, ככה שלא מבין מאיפה המצאת שאני חושב שהדמוקרטיה היא אוטופיה. וחופש הדיבור, וההתאגדות וההפגנה עולים בלי שום ספק על זכותו של ציבור שלא להיפגע מהמסרים של ההפגנה. זהו ליבה של הדמוקרטיה שאושרר פעמים אינספור בכל העולם המערבי וגם ע"י בג"צ שלנו. (ורק שתדע, כלום לא היה נגרע מההודעות שלך אם היו נכתבות עם פחות ארס)

io4minyan

New member
צר לי שאיני נוצר את אמרות השפר שלך לדורותיהן

ושאיני מצטט את דבריך שנאמרו אתמול, לפני שבוע או לפני חודש. לגופו של עניין, אתה מקשקש. דמוקרטיה היא שלטון של העם ולא שלטון של הזכויות לפטפט, להתארגן ו/או להתהלך ברחובות עם מסרים כאלה ואחרים. ולכן, העם רשאי להחליט שהוא מקיים מנגנון של איזונים ומגביל את הזכות לפטפט,להתארגן ו/או להפגין מכל מיני טעמים : פגיעה בציבור אחר, הצורך להקדיש משאבים רבים מדי כדי לשמור על הסדר הציבורי וכו' אתה מדבר על שלטון של זכויות, לאמור זכויות הפרט הן מעל הכל ושאר חלקי העם צריכים להתמודד עם ההתבטאויות שלי, ההתארגנויות שלי וההפגנות שלי - ומי שמאמין שהדבר אפשרי מבלי שנחווה התפוררות חברתית על רקע העדר ההתחשבות של פרט זה באחר, חולם בהקיץ ולסיום, יש די והותר פסיקות של בג"ץ ושל בתי משפט מקבילים בעולם הנאור, שאומרים את אותו דבר : החוכמה היא באיזון. לכן, על כל פסיקה שתביא שבו בית המשפט העליון פסק בעד מימוש הזכות להתבטא, להתארגן או להפגין , אביא פסיקה שקובעת כי הזכות היא אינה מעל הכל וכי יש ערכים חברתיים אחרים שצריך להתחשב בהם. אולי באמת כדאי שנעשה זאת , כדי שציבור הקוראים יוכל לדעת מי אומר דברים מהגיגי לבו ומי באמת יכול לתמוך את דבריו בפסיקה. ובאשר להערה האחרונה שלך: מי שכותב לחברו שדבריו הם בורות תהומית ומביישת, הוא לא בדיוק האיש שיטיף על צחות הלשון

dkey

New member
"הזכויות לפטפט, להתארגן ו/או להתהלך ברחובות"

או לא בלשון רחוב, חופש הביטוי והזכות להפגין יוגבלו במדינה דמוקרטית במקרים קיצוניים במיוחד. במקרה לפננו מדובר בניסיון קבוצה מסוימת לנכס לעצמה את ירושלים רבתי. לא תמצא בג"צ אחד שיתמוך בניסיון שכזה. דיי לזרות חול בעיניים ולהשתולל.

io4minyan

New member
כב' השופטת מוסיה ארד, בעת"מ 525/05, פסקה :

"בנסיבות הנדונות בענייננו, שקילת האינטרס של רגשות חוגים מסוימים בציבור העלולים להיפגע מקיומם של המצעד והעצרת, כנגד זכותם של העותרת ואנשי הקהילה ההומו-לסבית לחופש ביטוי ולשיוויון, מביאה למסקנה הברורה לפיה, בנסיבות שלפנינו, יש ליתן עדיפות לחופש הביטוי ולזכות לשיוויון. הפגיעה ברגשותיהם של חוגים בציבור, במקרה הנדון, איננה באה בגדרם של אותם מקרים חריגים, קיצוניים ומיוחדים, אשר מצדיקים פגישה בזכויות אדם. לפיכך, החלטתם של העירייה ושל ראש העירייה "למשוך ידם" מהמצעד ומהעצרת חורגת ממתחם הסבירות ודינה להתבטל" (פס"ד מיום 26.6.2005 ) משמע, בית המשפט שקל את האינטרסים ואת הזכויות המתנגשות ופסק לטובת המצעד. בית המשפט לא פסק שהזכות לקיים תהלוכות היא זכות מוחלטת. *** העתירה לבג"ץ, בג"ץ 7348/06 הבית הפתוח נ' מ. משטרת מחוז י-ם, הסתיימה בהסדר אחרי שהעותרים קיבלו על עצמם כי הארוע בגן הפעמון יסתיים שלושת רבעי שעה לפני כניסת השבת. ( 19.9.2006 ) הפעם, ההומואים היו צריכים לוותר ולהגביל את מימוש הזכויות שלהם מפני קדושת השבת *** בבג"ץ 8988/06 יהודה משי זהב,אפרים הולצברג ואח' נ' אילן פרנקו - מפקד מחוז ירושלים ואח' , נאמר: "אכן, בנסיבות העניין מוכנים היינו להניח כי מנקודת השקפתם של חוגים חרדים, עלולה היתה להיווצר בקיום המצעד שתוכנן, פגיעה כנה ואמיתית ברגשותיהם הדתיים של התושבים החרדיים והדתיים בירושלים. אולם בכך אין די. השאלה היא האם נתקיימה פגיעה ברגשות שלפי מהותה ועוצמתה מצדיקה את שלילתו של חופש הביטוי וההפגנה בדמוקרטיה המבוססת על פלורליזם חברתי. ברי כי המענה לשאלה זו אינו יכול להיקבע על-פי עוצמת ההתפרעויות של אספסוף פורע חוק. כאמור, בסופם של דברים אישרה המשטרה את קיום אירוע הגאווה בירושלים במתכונת מצומצמת של התכנסות ולא של מצעד ברחובות העיר; האירוע נועד להתקיים באצטדיון הממוקם באזור חילוני של ירושלים ומרוחק מהשכונות החרדיות וממרכז העיר; מארגני האירוע התחייבו לקיום אירוע בעל אופי צנוע ובלתי מתריס. בהתחשב בכל אלה - במתכונתו הסופית של האירוע, במיקומו ובאופי שהוא נועד לשאת - מתבקשת המסקנה כי הפגיעה ברגשות הדתיים לא עברה את סף הסיבולת הגבוה הנדרש לצורך הסגתו של חופש הביטוי וההפגנה בשיטתנו המשפטית. בנסיבות העניין שבפנינו, איננו נזקקים להכרעה מעבר לקביעה זו. בסיום הדברים ברצוננו לציין כי הסוגיה שהונחה לפתחנו היא טעונה ורגישה במישור החברתי-ציבורי ובכוחה לעורר דילמות מורכבות המחייבות עריכת איזונים ראויים. כפי שעלה מדברינו לעיל, נוכח נכונותם של מפקד המחוז ואנשי "הבית הפתוח" להסכים על מתכונת מצומצמת ומוגבלת לאירוע הגאווה, ובהתחשב במגעים שנוהלו עם כל הגורמים הרלוונטיים לשם הרגעת הרוחות, נערך האירוע בנסיבות בהן לא ניתן לחלוק על היות ההחלטה המנהלית הנדונה במתחם הסבירות. יש לשבח את המאמצים הניכרים שעשו שני הצדדים לשם מציאת המתכונת שהפחיתה את הסיכונים והרגישויות שהיו כרוכים בעריכתו של אירוע הגאווה בירושלים ואפשרה למפגינים לבטא את המאבק למען זכויותיהם" משמע, נעשה איזון ובאירועים שתוכננו לבטא את מלוא חופש הביטוי וההתכנסות של ההומואים, צומצמו כדי למעט את הפגיעה בציבור הדתי *** בבג"צ 5016/96 ליאור חורב נ' שר התחבורה ( פרשת"כביש בר אילן" ), נאמר : "כשם שרגשות הדת אינם ערך "מוחלט", אלא ערך "יחסי" שיש לאזנו לעומת זכויות, ערכים ואינטרסים אחרים, כך גם חופש התנועה אינו זכות "מוחלטת", ויש לאזנו לעומת זכויות, ערכים ואינטרסים אחרים. אכן, מן המפורסמות הוא כי רחובות וכבישים נסגרים לתנועה, אם באופן חלקי ואם באופן מלא. דיני התעבורה מלאים תמרורים וסימנים המורים על הסדרת התנועה ברחובות ובכבישים, אשר תוצאתם מניעת תנועה חופשית. אכן, חופש התנועה הוא חופש יחסי. הדין אינו מגן על מלוא ההיקף של חופש זה (השווה: בג"צ ‎399/85 כהנא נ' הוועד המנהל של רשות השידור, פ"ד מא(‎3) 255, 283; בג"צ ‎806/88 הנ"ל, בעמ' ‎33). אכן, רוב רובן של זכויות האדם הן יחסיות. ניתן לפגוע בהן כדי להגשים אינטרסים הנתפסים על ידי החברה כראויים (ראה בג"צ ‎153/87 שקדיאל נ' השר לענייני דתות, פ"ד מב (‎2) 221; בג"צ ‎2481/93 דיין נ' מפקד מחוז ירושלים, פ"ד מח(‎2) 456, 473). הטעם לכך הוא, שזכויות האדם בכלל והזכות לחופש התנועה בפרט, אינן זכויותיו של הפרט על אי-בודד, הן זכויות הפרט כחלק מחברה. הן עוסקות בפרט וביחסיו עם זולתו. הן מניחות קיומה של מדינה הצריכה להגשים יעדים חברתיים ולאומיים. על כן מכירה כל חברה דמוקרטית, הרגישה לזכויות אדם, בצורך להגביל זכויות אדם, כדי לקיים חברה השומרת על זכויות האדם. אכן, זכויות האדם וההגבלות המוטלות עליהן יונקות מאותו מקור, ומשקפות אותם ערכים. זכויות האדם אינן מוחלטות. הן ניתנות להגבלה. עם זאת, להגבלה על זכויות האדם יש גבולות, והן הצורך להגן על זכויות האדם (ע"א ‎6821/93 בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ' מגדל כפר שיתופי, פ"ד מט (‎4) 221, 444 - להלן פרשת בנק המזרחי)" אגב, שבעה שופטים דנו בעתירה : הנשיא א' ברק .השופט ת' אור .השופט מ' חשין . המשנה לנשיא, השופט ש' לוין . השופט א. מצא. השופטת ד. דורנר השופט צ.א. טל והם לא היו תמימי דעים לגבי נקודת האיזון שבין הזכויות המתנגשות. ****** ועכשיו, dkey יקירי, צא ולמד מי הוא זה המבקש לזרות חול בעיניים ולהשתולל

dkey

New member
אתה כמובן

רק הראת כפי שכתבתי כי חופש הביטוי והזכות להפגין יוגבלו במדינה דמוקרטית במקרים קיצוניים במיוחד.

io4minyan

New member
מכל מקום, מלכתחילה

הויכוח החל כשתל אביבי1 כתב "זכות ההפגנה, חופש ההתאגדות וחופש הביטוי הן זכויות יסוד שאין לשילטון יכולת או זכות להפקיע אותן. זכויות אלו מעוגנות בחוקות ובחוקי יסוד בכל הדמוקרטיות המערביות" והוסיף, בהמשך השרשור: "...וחופש הדיבור, וההתאגדות וההפגנה עולים בלי שום ספק על זכותו של ציבור שלא להיפגע מהמסרים של ההפגנה. זהו ליבה של הדמוקרטיה שאושרר פעמים אינספור בכל העולם המערבי וגם ע"י בג"צ שלנו. *** אני מודע לעובדה שכשאתה נתקל בשם שלי, מפלס ההתלהמות עולה אבל כל עוד הדברים ביננו, זה בסדר. אבל כשאתה , קבל עם ועידה, חוזר במלים נמלצות על מה שכתבתי קודם לעניין מלאכת האיזון שבין זכויות מתנגשות ובו-בזמן מאשים אותי בזריית חול בעיניים, אתה מגחך את עצמך.

אינך דובר אמת!

לא ראיתי, ואני מניח שלא אזכה לראות בחיי, החלטה של בג"צ האומרת כי זכות ההפגנה מתבטלת מול הזכות של ציבור שלא להיפגע ממסרי המפגינים. לא יקום ולא יהיה. הנסיון שלך לטעון אחרת - מגוחך.

io4minyan

New member
שיהיה...

בבגצ 85 / 496 גד סרווטמן נ' מפקד מחוז תל אביב במשטרת ישראל ( מ (4) 550 ) נדונה עתירה נגד המשיב שסירב להתיר הפגנה מול שגרירות מצרים. המשיב אימץ את עמדתו של משרד החוץ שלא לאפשר הפגנה כאמור משום שהיא תזיק ליחסי החוץ ישראל-מצרים. בית המשפט העליון דחה את העתירה בקובעו שחירות האסיפה ושחירות התהלוכה אינן בלתי מוגבלות. אלה הן חירויות יחסיות ולא מוחלטות ולכן , מפקד המשטרה חייב כדי לצאת ידי חובת תפקידו עליו לדרוש, לחקור ולשקול, טרם שיחליט בבקשה, תוך שימת הלב לכל ההיבטים וההשלכות שבקיום התהלוכה, ככל שאלה נוגעים לתחום תפקידו. בבגצ 87 / 606 סעדיה מרציאנו נ' ניצב רחמים קומפורט, מפקד המחוז הדרומי של מא (4) 449 , נדחתה עתירה על החלטתו של המשיב לסרב ליתן לעותרים רישיון לקיים אסיפת מחאה נגד כפייה דתית, במקום שבו ביקשו העותרים לקיימה. העותרים ביקשו לקיים את האסיפה, בליל שבת, בכניסה לשכונת מאה שערים, מול ישיבות, שתלמידיהן מועדים להתנגשויות אלימות עם המשטרה. כאמור, בג"ץ חזר על הקביעה כי חירות התהלוכה וחירות האסיפה נסוגות, לעתים, מפני אינטרסים מתנגשים כמו השמירה על הסדר הציבורי בבגצ 89 / 411 תנועת נאמני הר הבית וארץ ישראל נ' מפקד משטרת מרחב ירושלים מג (2) 17, נדחתה עתירה נגד המשיב אשר סירב לאשר מסלול לתהלוכה לכבוד יום ירושלים. בית המשפט קבע שלאור ניסיון העבר, קיים חשש ממשי, בדרגה של ודאות קרובה, להפרת שלום הציבור וביטחונו אם אכן תתקיים התהלוכה בציר המבוקש ובשעה המבוקשת ולכן, חירות ההפגנה תיסוג לאחור. בבגצ 96 / 1928 מועצת ישע נ' ניצב אריה עמית - מפקד מחוז ירושלים של משטרת ישראל נ (1) 541, נדחתה עתירה לקיים אסיפה ותהלוכה בירושלים, בזמן שהותו של נשיא ארצות הברית. המשיב סירב בטענה כי יצטרך להקצות כוחות רבים לאבטחת הפעילות. בית המשפט העליון פסק ששיקוליו סבירים. בבגצ 95 / 2431 גרשון סלומון נ' משטרת ישראל נא (5) 781, נדחתה עתירתו של מנהיג "נאמני הר הבית" שביקש לעלות להתפלל בהר הבית. העתירה נדחתה משום שבית המשפט השתכנע מעמדת המשטרה שמתן היתר לעלות להר הבית יגרור מהומות רוצה עוד דוגמאות ? ( בשביל הגילוי הנאות, אציין כי בכל המקרים, המשיבים הציעו חלופות כמו להעתיק את מקום ההפגנה למקומות אחרים שהם רגועים יותר, אך העותרים התעקשו על זירות מסויימות ועל שעות מסויימות. )

תמשיך לנסות...

בכל המלל שלך הובאו דוגמאות למניעת הפגנות לבקשת כוחות הביטחון מחשש לפגיעה בבטחון. לא הבאת, כי אין, דוגמא לפס"ד שיאסור קיום הפגנה בגלל שעיריה, מועצה או ממשלה החליטה שהמסר איננו לרוחה. בודאי שאין דוגמא לביטול הפגנה בגלל שמישהו "נעלב" או נפגע מעצם ההפגנה. בדר"כ, הודאה בטעות מטיבה עם המודה. הסתבכות בשקרים נוספים איננה מוסיפה לו כבוד.

io4minyan

New member
מודה ועוזב - ירוחם

הנה תרחיש מוצע : ---> מישהו נעלב או נפגע מעצם ההפגנה ---> ואם הפתיל שלו קצר או שהוא רגיש מדיי, יש מצב לאלימות ---> ואז יש חשש לפגיעה בסדר הציבור ---> ובשלבים אלה, ראשי המשטרה מחליטים שלא לאשר את ההפגנה ו/או את האסיפה ---> ואת הסירוב הם מכתירים בשם "שיקולי בטחון", כי אנחנו נורא רגישים למותג "בטחון" חזור אל כל הדוגמאות שנתתי ( לא חובה היום. אפשר ביום אחר כשראש יהיה פתוח וצלול ) ושאל את עצמך : האם הפגנות בוטלו משום שצבאות זרים צרים על גבולותינו ( שיקולי בטחון ) וכמה בגלל החשש מהעובדה שהאוכלוסיה שבה מקיימים את ההפגנה, לא תאהב את המסרים ולכן יש חשש להתלקחות יצרים ( שיקולים של סדר ציבורי )

אז מסתבר שהחרדים מסוכנים יותר מצבא זר...

אתה מנסה להתפתל ולהתפתל. לא יעזור. המשטרה הודיעה שתקצה 7000 שוטרים כדי שמדינת ישראל תאפשר לי לצעוד גם אם מליון שבבניקים שטוםי שנאה ובורות יוזרמו לרחובות במטרה לרצוח אותי. ואם המצב ישתנה, חו"ח, אז גם לנו תהיה איזה חמאסטן קטנה, צפופה, פנאטית, מסוכנת ועניה בירושלים וכל מי שיוכל יתדפק על גבולות המדינה החילונית וינוס על נפשו אל האור, העושר והחופש שלאורך החוף.

likud1

New member
צודק במאה אחוזים

בבית לימדו אותי שלא אומרים שום דבר רע על רבנים ובאמת שקשה לי לחשוב ככה, אבל אין לי כבר הערכה כלפי הרב עובדיה יוסף. בעיניי, האדם הזה עשה כל כך הרבה חילול ה' (כמו שאומרים), מעולם לא היה כזה פילוג בין דתיים לחילונים. בנוסף, אין שם אידאולוגיה מלבד כסף והרבה... יום אחד אוסלו הוא תהליך נכון- כמובן כשאתה בממשלה. יום אחר ההתנתקות היא אסון נוראי, כי מי מסלק יהודים מבתיהם- כמובן כשאתה לא בממשלה. ויום נוסף, מחפשים היתר הלכתי להתכנסות- כמובן כשאתה שוב בממשלה. אז מה קורה מחר? הכל תלוי מה מצבם, קואליציה או אופוזיציה, אבל כמובן שחס וחלילה, הכל מיושר כפיים ועבודת ה'.

הוא עשה...

יש עוד הרבה אנשים, שתרמו למען המדינה, אבל מאוד מאוד מהם, שגם תרמו לאסון אוסלו, לבריחה מלבנון, לגירוש הנפשע, שהוביל למדינת "חמאסטן" בעזה ולהידרדרות נוראה במצב הביטחון של ישראל. יש הרבה אנשים, שלא לכלכו את ידיהם בגלל שאיפות פוליטיות. היו לנו בעבר נשיאים צנועים מאז חיים וייצמן ("המקום היחיד, שאליו יכול הנשיא לדחוף את אפו, הוא המטפחת שלו"), יצחק בן-צבי, זלמן שז"ר, חיים הרצוג ז"ל ויבדל"א אפרים קציר ויצחק נבון (ואם שכחתי מישהו, אבקש מחילה), שהיו א-פוליטיים לחלוטין בתקופת נשיאותם ותרמו רבות לתפארת מוסד הנשיאות. הדבר היחיד, שפרס יעשה (בתקווה, שיזכה לחיים ארוכים וטובים) בתקופת נשיאותו, הוא התעסקות פוליטית חסרת תקדים ולו כדי להדשים את אשליות ה"שלום" שלו. אה!... שכחתי! הוא גם יעניק חנינה לאהוד אולמרט על כל פשעיו (ואולי גם לאנשי ש"ס). עם ישראל לא צריך נשיא כזה! מה חבל, שהפוליטיקאים "אכלו" את הרב לאו, שיכול היה להיות נשיא ממלכתי מאין כמותו. חוץ מזה - עם כל האיחולים נדמה לי, שבוחריו של פרס הבטיחו לו חיי נצח. לאדם בגילו כל יום של חיים (גם אם בריאותו מעולה) הוא מתנה משמים וכל יום של חיים ובריאות הוא מתנה גדולה עוד יותר. אלא מה? זו הייתה שאיפת חייו של פרס לארגן לעצמו הלוויה ממלכתית מרשימה ביותר. בוודאי הוא כבר החליט מראש מי ומי יוזמנו ללווייתו. אדם זה חולה כבוד כל ימי חייו (ר"ע "מרכז פרס לשלום"). זה לא הנשיא של העם אלא העם של הנשיא. עוד לא היה בהיסטוריה של מדינת ישראל נשיא כה שנוי במחלוקת. ו... אל תשווה את מוסד הנשיאות לימי קצב. קצב טרם הועמד לדין ויתכן, שבסופו של דבר יזוכה מכל אשמה ובדיעבד יתברר, שכבודו של מוסד הנשיאות נרמס בגלל תלונת שווא. אינני יודע זאת בוודאות אבל זכות החפות עומדת לו כלכל אדם. בקיצור: לא לילד הזה פיללנון. בסך הכל קנוניה של פוליטיקאים.

SmartToyBoy

New member
נבצרות זמנית ../images/Emo207.gif

ברכות לשמעון פרס
אני יוצא מחר עם שחר (קצת לפני האמת...) להגן על יישובי ארצנו. סוג של אבט"ש כזה. על כל פנים, אחזור רק בעוד שבעה ימים. אני יודע שאני גם ב"סדיר" לא כותב כל כך כמו פעם בפורום
לצערי הרב מאוד... ובכל זאת, תקוותי לשוב ולפעול כבעבר עוד לא אבדה. ראו הוזהרתם
שיהיה לכולכם סוף שבוע נפלא ושבת נהדרת
ואני חייב לציין שהפורום ממש "בוער" בשבועות האחרונים. יש כאן דיונים ממש חשובים, ונראה לי שהאווירה החמה תלווה אותנו לפחות עד ה- 21.6 (אגב, זה גם היום הארוך ביותר בשנה, בדיוק הזמן להירגע ולנסות לראות דברים באור אחר - לנסות ולהבין יותר אחד את הדעה של השני...) אוהבבבבבבבבבבבבבבבב
סמארטי נ.ב. SmartToyBoy --> ToySoldier מה דעתכם?

ברכות ברכות... ברכו... ברכ... בר... ב...

גם לך, "שמרטי" היקר שלנו. אני מקווה, שתרומתך לצדינה תהיה תנועה מזו של פ-רס: פחות גינונים, פחות דיבורים ויותר מעשים. הבעייה היא, שמי שבאמת תורם למדינה, אין לו מקום בפוליטיקה. שם נמצאים רק... (כמו זה, שהלךף ועשה לביתו והביא עמו קופה של... דוגמא לצניעות, לענווה... אבל הוא כבר השתנה...). מסקנה? אל תבטחו בנדיבים, בבן אגם, שאין לו תשועה!... אשרי שא-ל יעקב בעזרו... שתשוב אלינו לשלום מהנבצרות שלך ורק אל תאיים עלינו ב"קאם-בק". כולנו אווווההההההההההההבבבבבבבבבבבבבבביייייייייםםםםםםםםםם אותך ושמחים להיות אתך תמיד.

../images/Emo51.gif לך יום

ותודה לכל הגולשים, שהביעו הזדהות עם דבריי ה... חששתי מאוד להיות נידון ברותחים אבל הלך הרוחות כאן וגם במקומות אחרים, שראין להם קשר לפורום זה, מעידים כאלף עדים, שפרס לא יהיה נשיא העם. אניט רק יכול להביע תקווה, שעוד נותרה בנו אמונה, שהמצב יכול להשתנות. זה יקרה בזמן כלשהו ויבוא בהפתעה מוחלטת. צר לי גם לחלוק על אלה, שמאשימים את הרב עובדיה בכך, שהכתיר את פרס לנשיא. זה לא הרב עובדיה אלא אלי ישי. לרב עובדיה כמעט איןם שיקול דעת עצמאי. כהרגלי נלא עמדה פוליטית בעד זה או אחר אולם אני מקווה, שכל מי שהיה שותף לבחירה המבישה הזאת, ייזכר לדיראון עולם ויתן את הדין על כך.

למעלה