אם יש למישהו הערות?

דורית 407

New member
הצדק עימך

יש שורה ארוכה של מוצרים מן הצומח שיקרים יותר ממוצרים דומים מהחי, בגלל שהמוצרים האלה, אף אם הם צמחונים, דורשים יותר משאבים להפקתם, לכן הם פחות אקולוגים, ואף יכולים להיות מופקים תוך הרג בעלי חיים רב. המוצרים הצמחיים האלה יותר יקרים, כי לצורך הפקתם צריך יותר משאבים כמו אדמה, ריסוסים, מיים, דלק... כל זה עולה כסף, וגם הורג בעלי חיים שמקום מחייתם נגזל מהם ונהרס. תוכל לקרוא על זה פה צמחונות ואיכות הסביבה

Edgend

New member
כמה סילוף עובדות

עדיף שתקרא דו"ח אמיתי, תרשום בגוגל: Lifestock's Long Shadow ותוכל לראות שהמציאות ש"דורית" טוען אליה היא מעט שונה.

OdedIsNotAfraid

New member
זה נושא מורכב

לדוגמא עגבניות אפשר להוציא 15 טון מדונם אדמה, בעוד קקאו יקח פי 100 יותר אדמה עבור אותה כמות, עדיין כשניסיתי את מזלי בארץ הבשר והחלב גרמניה שרבים מתושביה שאני נתקל בהם במרכולים עסוקים בלהעמיס גבינות ובשר ולא איכפת להם בלירה מהנושא הטבעוני, נוצר מצב מגוחך שבו תזונה של נקניק, פרוסת גבינה צהובה ולחם, עולה יותר זול מירק ופרי גם קצת בעיה להשוות בין המזונות מבחינת משקל וערכים תזונתיים, בסופו של יום התפריט היומי הטבעוני (אם אני רוצה לאכול כמו שצריך ולא להסתכן במחסורים שונים) יעלה לי יותר יקר, מהפרוסת גבינה, נקניק ולחם.

Fade89

New member
סליחה

לא חשבתי על זה שאתה גר באירופה ככל הנראה שם זה נכון. מצטער על חוסר הרגישות אבל זה היה נראה כאילו אתה סתם מבולבל ולא כמו תסמין סכיזו

OdedIsNotAfraid

New member
תודה על הלינק!! מצויין!

חיפשתי הרבה זמן מידע מפורט על הנושא מרוכז במקום אחד.

תעשה טובה לחתולים שלך

ואל תטבען אותם. חתולים הם קרניבורים, ואין לבני אדם זכות לשנות את טבעם בגלל מוסר של בני אדם. מוסר זו המצאה אנושית לא חתולית....

OdedIsNotAfraid

New member
אני עושה להם טובה

הם לא משמשים לניסוי, אם אכן תזונה טבעונית מיוחדת לחתולים יתגלה כבריא להם זה יקח עוד שנים רבות... בנתיים הם אוכלים בשר.

למעלה