אם אין אז אין...

TCS VICTORY

New member
אם אין אז אין...

זאתי הודעה לכל "המתיימרים" למינהם להיות חכמים. אם אתם מרגישים שאתם מצליחים במקצועות ומגמות מתקדמות כמו מתימטיקה, פיסיקה רק על ידי מאמץ אדיר וכו' אז תקשיבו לי ואל תטריחו את עצמכם שלב אחד גבוה יותר. המקצועות האלה שייכים לחכמים בלבד שלא צריכים להתאמץ... אני בילית את רוב ביה"ס ברדיפה אחרי הטוב ביותר - הקבצה א'\5 יח"ל מתימטיקה, פיסיקה, מחשבים ועוד... בלי לשים לב לסימנים כגון קושי בהבנה בכיתה, מהירות עבודה איטית מדי וקושי בבעיות מורכבות. הכל קרס והתמוטט בי"א כשהבנתי שאני פשוט לא מתאים לדברים האלה ואמרתי לעצמי "מה לעזעזאל אני עושה? למה אני כל הזמן דופק את הראש בקיר ונכנס לתחום לא לי?!". כמובן שאז כבר היה מאוחר מדי ולכן התוצאה הבלתי נמנעת היתה נשירה ממקצועות, ירידה ביח"ל במקצועות, ירידה במוטיבציה וציונים. הכי טוב אם הייתי ניגש לאיזה מסלול רוחני\טכנולוגי והיה לי ראש שקט. הIQ הוא 109, עלוב למדי אני יודע....

H20

New member
אם רק אנשים שלא צריכים להתאמץ היו

מרחיבים מתמטיקה,פיסיקה ומחשבים בתיכון, אז נראה לי שהמגמות הריאליות היו נשארות עם תלמידים מעטים מאוד. יכול להיות שבאמת המקצועות הנ"ל לא מספיק מעניינים אותך, ואז אולי אין טעם שתסבול בגללם . יכול להיות שיש לך איזה ליקוי למידה,יכול להיות שאתה לא לומד נכון. יכול להיות שנפלת על מורים גרועים. שיעורים פרטיים ניסית? מנסיון, זה יכול לחולל פלאים. עם כל הכבוד לתיכון, זה רק תיכון. בטח תתעודד לשמוע שאיתי בטכניון לומדים (ומצליחים!) אנשים שעשו "רק" 4 יח"ל מתמטיקה, וגם רבים וטובים שלא עשו בכלל בגרות בפיזיקה, ואני ביניהם. אז אל תזלזל בעצמך (IQ 109 זה לא עלוב), ואל תיקח את בית-הספר כל-כך קשה.

TCS VICTORY

New member
Been there, done that

אני את הקריירה הריאלית שלי גמרתי. זה מצחיק כי לפני "הנפילה" הצלחתי לשכנע את עצמי שאני אוהב את הדברים האלו וטוב בהם. בעעע, זה לא משנה אם רק עשית 4 יח"ל, כי אם אתה חכם אז אתה תשלים אחרי זה. אבל מי שבאמת לא מתאים נמצא קודם ב5 ואז יורד ל4.

neko

New member
צ'מע, אתה מאוד פאטאלי בגישה שלך.

סה"כ יכול להיות שאתה לא טיפוס ראלי. אז מה? אני מצליח לא רע במדעי המחשב, למרות שהייתי ב-4 יח"ל מתמטיקה, ולמרות שקיבלתי 56 בבגרות בהיסטוריה. לאנשים שונים יש תחומים שונים שהם יותר או פחות טובים בהם.

Moralida

New member
ו.........

וככה קיבלת בבגרות בהיסטוריה ? מוזר לי.. בן כמה אתה, איזה כיתה\איזה תואר אתה עושה ?

s u p e r mind

New member
../images/Emo12.gif

האם אדם מחונן הוא בהכרח אחד ששולט היטב הן במקצועות העיוניים והן בראליים? אם כך אני בוודאי לא מחונן...
כי המתמטיקה שלי זקוקה ל-UPGRADE רציני.

daniela21

New member
לי זה לא נראה מוזר ../images/Emo13.gif

אדם מחונן לאו דווקא מצטיין בכל תחום. מנת משכל גבוהה מעידה על יכולת גבוהה, לא בהכרח על תעודה של מאיות ללא מאמץ ובכל תחום שרק קיים. ויותר מזה, אני מתיימרת לומר שהתיכון בקושי ואומר משהו על היכולות שלנו. אני למשל, הייתי גרועה בהיסטוריה. איך שנאתי את המקצוע הזה..... אבל היום, בדיעבד, אני חושבת שיכולתי להנות מהמקצוע הנ"ל, לו רק הייתה לי מורה פחות יבשה שמכתיבה מהספר ולא יודעת ללמד ואם רק היו מפתחים יותר את חומר הלימוד, כך שמעבר להרי החומר היבש שצריכים ללמד בע"פ, יהיה גם מקום למחשבה והבנה ואפילו עניין. הדרך הגרועה ביותר היא דרך השינון, שאתה צריך ללמוד הכל בע"פ ושוכח הכל יום אחרי הבגרות. זהו כישלון למערכת החינוך, שלא מחנכים לחשיבה עצמאית ובוחנים על "הקאה" של החומר (סליחה על הביטוי) וממש לא על הבנה. בגלל זה תמיד נמשכתי למקצועות הריאליים, בהם אומנם לא הפגנתי יצירתיות כלשהי, אך לא הייתי צריכה לשנן חומר, אלא להבין באמת ולפתור תרגילים.

H20

New member
מה זה קשור? במקצועות שדורשים בעיקר

שינון ופחות הבנה (ככה זה לפחות היסטוריה בתיכון), גם גאון יכול להיכשל.

Tpk

New member
עזוב כאחד שיכל ופשוט לא רצה

חפש את עצמך בתחומים אחרים אני נשרתי למרות שעשיתי את המסה שלי ביח"ל ואפילו הצטיינתי אולי עוד תצליח בתחומים אחרים

למעלה