אל תהסס פן תפספס?

אל תהסס פן תפספס?

נניח שאני מתראיינת למשרד שאני לא ממש רוצה ומתקבלת, כמה זמן הם מאפשרים לי לשלוח להם הודעת קיבול? האם כדאי בכלל להתראיין למשרדים כאלה לכל צרה שלא תבוא, או שהם לוחצים לסגור מיד אחרי שהתקבלת? תודה!

Jazz Jackrabbit

New member
לא ממש רוצה? אז למה להתראיין?

רוצה, אבל יש משרד אחר בעדיפות גבוהה יותר שעדיין לא החזיר לך תשובה/לא הזמין אותך בכלל לראיון? תצטרכי לעשות שיקולים מתאימים. שימי את עצמך בנעלי המשרד שאת רוצה בעדיפות נמוכה. הם בחנו את המועמדים, ובחרו בך. מתקשרים להודיע לך שהתקבלת (או שולחים מכתב, לא עקרוני כרגע) ואת אומרת משהו כמו: "תודה, אבל יש מקום שאני רוצה יותר - אז אם לא יקבלו אותי שם, אני אבוא אליכם". אף אחד לא אוהב להרגיש בעדיפות שנייה. זה נכון לגבי בני זוג וזה נכון גם לגבי מקום עבודה. אף אחד לא אוהב להרגיש שהוא פשרה. אז אם מתקשרים אלייך ואומרים לך "התקבלת!", אני מניח שתשובה כמו "תודה (עם חיוך). אני יכולה להתקשר אליכם עוד יומיים-שלושה כדי לאשר את זה סופית?" תתקבל הרבה יותר מאשר התשובה הקודמת. אחרי הכל, המשרדים מבינים שאת שולחת קורות חיים למשרדים אחרים. כנראה שיסכימו להמתין יומיים-שלושה עד אישור סופי, אבל פחות יסכימו אם תגידי להם - "אני אתקשר אליכם עוד איזה 3 שבועות".

Anabol

New member
זהתלוי במשרד

אבל בין המשרדים הרציניים הם מאפשרים לרוב ימים בודדים.

RסN

New member
אני בעד ללכת להתראיין גם למשרדים

שאת "לא ממש רוצה", אבל לא ללכת למשרדים שאת "ממש לא רוצה". כל ראיון מוסיף לך קצת נסיון והבנה ומוריד לך קצת לחץ. בכל מקרה בכך שאת מתראיינת את לא מתחייבת לכלום. כמו שאמרו כאן, אם הם נותנים תשובה חיובית, הטווח הלגיטימי הוא בין 3 ימים לשבוע. קחי בחשבון ששאר המרואיינים ממתינים לתשובה מהמשרד, שבעצם תלויה בך. כשיגידו לך "כן" תבקשי שבוע לחשוב (שוב, לדעתי עד שבוע זה לגיטימי), ורק אז תעשי את השיקולים אם כדאי לך להתמחות שם או לא, ומה האלטרנטיבות והסיכויים האחרים שלך. בהצלחה

למעלה