אל תהיה בטוח!

סוג ב

New member
אחרי הפנסים בעניים שאני אעשה לכם

אני לא יודעת עד כמה חתיכים תשארו

סוג ב

New member
כן כן

הגבת להודעה הנכונה. את רואה את זה מתחת כי יש תגובות קודמות (תמיכה טכנית שלום...) התכוונתי שאני אכסח אותם..

סלסרו

New member
התוכל לגבות את דעתך עם עובדות?

היכן אתה רואה שדוקינס הפך את האתיזם לדת? תן ציטוט/ים ממנו, קליפ/ים, משהו.

עץ שתול

New member
אכן שניכם צודקים

ובלבד כל עוד המניע לכפירה בתיאוריה היא איננה דתית. אני לא יודע מה היו המניעים של אותו מדען לכפור בתורת האבלוציה, אבל אם הגורמים היו סיבות תנכיות אז באמת יש להוקיעו ולמחות על כך.

זה מעט יותר מורכב

אם תכיר מעט את עקרונות הפילוסופיה של המדע, תגלה שיש מקום גדול למחאה כנגד המדען הראשי והקריאות לפטרו, ואין בכך כדי לערער את העקרון שיש להטיל ספק בכל. חשוב להבין, לא זו בלבד שהמדע אינו טוען לוודאות בשום שלב, הוא אפילו לא טוען להתקרבות אל אמת מוחלטת כלשהי. כל שהוא מתחייב לעשות (ועומד בכך בכבוד) הוא, להגיע למסקנות חד משמעיות על בסיס מספר מתודות שהוגדרו מראש (תער אוקהם, דרישה ליכולת הפרכה וכדומה). אף אחד לא טוען שהמתודות האלה מחוייבות, או שהן מהוות כלי שמקרב אותנו בהכרח אל האמת, ובדיוק כמו האקסיומות של המתמטיקה - כל הרוצה להתכחש אליהן מוזמן לעשות זאת. הסיבה בגללה אנחנו מייחסים כל כך הרבה חשיבות לתיאוריות מדעיות היא, שעד כה שיטת המחקר הזו והאקסיומות הללו הוכיחו את עצמן, כאמצעי המוצלח ביותר לחיזוי העתיד והבנה של תופעות. אך המדענים אינם עוסקים בשאלה האם הם מגלים את האמת, אלא האם הם מגלים את האמת היחסית בהתאם לעקרונות שנבחרו מראש. כיוון שכך, ברור שיש טעם להטיל ספק בכל - כולל בתיאוריית האבולוצייה וחוקי ניוטון, אך חשוב מאד להבין שמתן משקל שווה לאפשרות שתיאוריות אלו נכונות או מוטעות, טפשי ואף חמור אילו בגישה מדעית עסקינן. אם הדיון נערך על בסיס הנחות אמוניות, מיסטיות, אינטואיטיביות או כל מערכת אחרת שנבחר, יתכן בהחלט שאין לאבולוציה כל יתרון, אך כל עוד אנחנו נשארים בתחומי המדע - כל ניסיון להתייחס אל האבולוציה כתיאוריה נוספת ותו לא פסול מעיקרו. אף אחד לא קורא לפיטוריו של שופט, רופא או פוליטיקאי הכופרים בעקרונות מדעיים, אך מעצם ההגדרה - "מדען ראשי" שאינו מקבל את עקרונות המחקר המדעי, חייב להתכבד ולעשות לביתו.

רותם 36

New member
מה גם שהמדען הראשי

לא מתעסק כלל בתחום אותו הוא ביקר. הוא מתעסק בהנדסת טילים. תחום מאד מצומצם ודוגמטי שבינו לבין תיאורית האבולוציה אין ולא כלום

סלסרו

New member
../images/Emo45.gif חסכת לי כתיבה

אם כי יש עוד מה להוסיף כהנה וכהנה.

moshe010

New member
הבעיה היא

שזה מדרון חלקלק וברגע שיתנו לגיטימציה לדת זה ישתלט על חיינו בגדול אני דגול בדמוקרטיה, ובזכות המיעוט, ובסובלנות ובפלורליזם , אבל כשזה מגיע לאנשים שאינם דוגלים בכל הנ"ל ומשתמשים בכל הזכויות האלו רק כדי להגיע לעמדה יותר טובה\ בכדי להשתלט על העולם ולהשליט את הדת על כולם, אז אני נגד כי מי שאינו מאמין בזכוית הפרט אינו זכאי להם כיון שכל הרעיון של הסכמה חברתית הינו סוג של שמור לי ואשמור לך פעם אני למעלה ופעם אתה ובכן הסכמנו שגם כשאחד שולט על השני יתן לו זכויות אדם אבל ברגע שאני יודע שהשני שהוא דתי לא יתן לו זכויות אז האינטרס הבסיסי שלי היא לדאוג שלא יצליח להשתלט עלינו גם במחיר פגיעה בזכויתיו

זה ברור

ובאמת תהיתי אם היה עלי להבהיר זאת. [למשל, היום חבר חרדי אמר לי שזו חוצפה שמחייבים את החרדים להתגייס (או ללמוד; ולא לעבוד לפני צבא), כי לא הם אשמים אלא הם נשמעים לרבנים כי כך ההלכה מחייבת, ולמדינה אסור ללכת כנגד ההלכה. אכן זכות כזו - לקיים את הוראות הדת - אינה ברת זכאות, אלא אם כן יסכימו החרדים לא רק לא לשרת בשם הדת, אלא גם לא לקבל מהמדינה שום דבר בשם הדת (וזה אומר - אולי - גם איסור להשתמש בתשתיות המדינה, אלא אם הוכחת שאתה משלם מס מינימום שיקבע על ידי מומחים...)]

רותם 36

New member
הסוג הזה (בלי להכליל)

גם חי רק על קצבאות שאותן נורא נוח לדרוש מהמדינה . אבל לתרום ?????? חס וחלילה

למעלה