אלכימיה???

אלכימיה???

סיימתי לקרוא היום את "האלכימאי" של קואלו.... פשש חתיכת ספר טוב!! אז זה נכון? כאילו זה הגיוני שדבר כזה קיים, אבן הכחמים? סם החיים? להפוך עופרת לזהב..?

אלכימיה

היו שניסו ליישם באופן פיזי את מדעי האלכימיה, וביניהם למצוא את הדברים אשר הזכרת. אך, עד כמה שידוע, ללא הצלחה יתרה. האלכימיה המודברת היא אלכימיה מנטלית-רוחנית ולא אלכימיה פיזית פר-סה. ז"א, כאשר מדברים על הפיכת עופרת לזהב (דבר, שד"א פיזיקאים הצליחו לעשות בפועל במאיץ חלקיקים, אך הדבר אינו משתלם כלכלית) הכוונה היא להפוך את רוח האדם ה"ארצית" (עופרת) לנאצלה, רוחנית ובת אלמוות (זהב).

אלמוות?

אז יש את דבר כזה אבן החכמים שיכולה לייצר את סם החיים?? ואנשים באמת יכולים להפוך לבני אלמוות (זהב) כמו שציינת...?

Remirat

New member
אלמוות...

נאמר פעם שאדם יכול לחיות לנצח דרך זכרונות של אחרים. האלמותיות מושגת על ידי העברת הידע הלאה...

אלמוות...

יש גבול עד לאן שהכוח יכול להביא אותך, אלמוות זה גבול שכיום כבר אי אפשר לחצות עליו אבל מישהו אמר לי פעם שאפשר להשאיר את הנשמה כבול לאדמה בעזרת כוח הרצון גם מעבר למוות

suki da yo

New member
אם כבר פאולו קואלו

אני מאוד ממליצה על הספר מדריך למכשף ( או שהשם שונה? דוקא עכשיו אני לא זוכרת... אם אני טעה, שמישהו יתקן אותי). זה אמנם ממש לא ספר על כישוף , אבל התהליך שעובר גיבור הספר, יחד עם כמה דרכי ריכוז שהוא מציג שם- ממש ממש יפה. כשקראתי אותו בפעם הראשונה עוד הייתי בתחילת דרכי כוויקנית, ומדיטצית הזרע שהוא מציג שם היתה אחת מההתנסויות הראשונות שלי במדיטציה. עד היום זה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות.

הקטע הזה שאומרים רק את השם משפחה..

אז עשיתי את זה... אני יודעת שזה פאולו קואלו... והספר זה יומנו של מכשף.. תודה על ההמלצה אני אקרה....
ושאלה: מזה כוויקנית?

BlueStorm

New member
היא התכוונה |הדגש|כמו|סדגש|

וויקנית. וויקה הדת, נו את יודעת....

לא פיה

New member
השם הוא "יומנו של מכשף"

וגם אני נעזרתי בתרגילי ההדמייה שמתוארים שם בתחילת דרכי

TheBlueOne

New member
בקשר לתורת האלכימיה..

אם אנני טועה- לפני כשבוע ואולי קצת יותר התפרסמה כתבה במערבי (מעריב? ידיעות? אוף איתם..) על מדען צרפתי שחיי בצרפת בסוף המאה ה-18 אשר הקדיש את חייו למציאת "אבן החכמים" והניסיון להפוך עופרת לזהב. (דרך אגב- הרעיון עצמו- להפוך עופרת או כל מתכת אחרת לזהב- נובע ישירות מהתיאוריה וההנחה כי זהב הוא הטוהר המושלם הקיים בכל חומר וחומר. הוא המצב המושלם ולכן אם תקח חומר כלשהו ותחמם ותחמם עד שכל ה"תוספות" ירדו ותוסיף כל מיני חומרים- תגיע בסופו של דבר לתמצית האמיתית שלו- כלומר לזהב) בכל מקרה- ישנם שמועות בכתבה כי אותו מדען חיי עד היום עם אשתו במקום אחר בעולם- רבים טענו כי ראו אותו. העדות היחידה שנשארה ממנו היו ספרים רבים עתיקים ומסעדה צרפתית ביתית שנשתמרה עד היום ואפילו מגישה את אותם מאכלים שהיו מוגשים בה באותה תקופה (תפו"א אפויים בקרמל.. המממ יאמי!). אם אמצא את הכתבה אביא אותה. למי שמתעניין- מוזמן לחפש ב- Ynet :)

magica

New member
תראי

the blue one- תראי אנשים גם טוענים שהם ראו את אלביס היום :אלביס במסעדה אלביס במלון אלביס בחלון וכדומה אבל את לא חושבת שאם זה באמת היה הוא אלביס היה קצת משתנה לא עברו משהו כמו 50 שנה (אני לא חושבת שאלביס הוא מגאסיט ועוד כזה מוכשר) שתי שאלות: 1 סתם מסקרנות של
מה היה שמו של האלכימיסט?\ 2 האם את יודעת או מצויין בכתבה את אמינות הדוברים (הכחות כלשהם ? תמונת? הקלטת קול וטביעת אצבעות?)

EagerResearcher

New member
אהם...

קראתי את התת סעיף הזה בדיון ואני חושב שאתם מתכוונים לסן-ג´רמן, הוא האלכימאי שאתם מחפשים... ואת החלק השני, אין לי מושג מאיפה להביא הוכחות.. אולי יש משהו בספר שנטען שהוא רשם (אלכימיה - נוסחאות להתמרה עצמית), למרות שקראתי חלק ממנו ולא מצאתי שום דבר על כך שהוא חי היום..

magica

New member
אני התכוונתי

שהם זו כתבה האם לעיתנואים יש הוכחות כלשהו או לעדים שלהם ובכן הוא לא יכתוב וכעת אני נפרד ממכם אני עדיין חי ושותה שוקו מן הסתם? אבל תמשיך לקרוא

L e s t a t

New member
מוזר, מיד עולה לי הקונוטציה

לספר "יומנו של שטן סמים" של אליסטר קראולי.

the dark ooze

New member
בספר הזה מדובר על האלכימיה האמיתית.

האלכימיה האמיתית - הפיכת הנשמה (עופרת) לעילאית, למתפתחת רוחנית, יוצאת מהמחזור ולטובה (זהב). האלכימיה היא התפתחות רוחנית. אז כיצד הפך דבר רוחני זה לחומריות? כידוע לרוב, האינקוויזיציה תפסה מכשפים ו"כופרים", רובם אפילו לא חוטאים.. כמובן שזאת מכיוון והכנסייה רצתה להיות החזקה ביותר. לכן, במהירות היא רצתה לדון לדין מוות את האלכימאים שחיו באיזור ; אבל.. בפיקחות, כפי שהם פיתחו את עצמם, הם בסה"כ הראו לאותם אנשי דת את הקסם-המדעי של פיתוח עופרת לזהב. הכנסייה לא שקלה פעמיים, ולכן חננה אותם - בתמורה לאותו זהב. אם אני לא טועה, עד היום הם מוזכרים ע"י הנצרות כאנשים צדיקים. עד היום הרבה אנשים, לכן מכירים אותם לפי המיתוס שבזכותו חיו. בקשר לאליקסר, סם החיים - לא אוכל להרחיב. הפילוסופר סטון היא גם כן סוג של סימבול.. אם אין לך בעיה לשלם הון גבוה ולהקשיב למוזיקה של אדם אנטישמי בשם וגנר, תגלי שבין השאר הוא מדבר על ההולי גרייל (הגביע המקודש). מדובר במיתוס אירופאי, בריטי.. קשה לי להאמין שמקורותיו נוצריים. בכל מקרה, הוא מזוהה עם המלך ארתור (הזדמנות לשאול - האם ארתור היה נוצרי?) והאבירים. למיטב הבנתי, מי ששתה ממנו.. הפך לבן אלמוות. כן, מדובר באבן החכמים. או שאבן החכמים מסמלת כלי מוחשי שעוזר להגיע להתפתחות רוחנית גבוהה מהרגיל, כאשר הכוח טמון בכלי - או שמדובר בכלי שנמצא בפנים הבנאדם, שממנו הוא ניזון. אדם שדנתי עמו פעם במירק דיבר איתי על הספיר אוף דסטיני (חנית הגורל), והוא העלה בפני תאוריה מעניינת ביותר - אלו ארבעת הפילוסופר סטון: האקסקליבר (חרב) ההולי גרייל (גביע) הספיר אוף דסטיני (הוא טען שמדובר במטה, למרות שהוא מזכיר לי יותר חרב..) והמגן של אבלון (הזדמנות נהדרת לשאול - מה זה? הוא טען כי זהו הפנטאקל..) ישנן כמה דרכים להפוך לזהב - אך המוכרת עליי ביותר, זאת אשר הופיעה במיתוסים רבים כגון סיפור הבריאה הוויקני, וגורם לחיים - חיבור בין השלילי לחיובי. נ.ב: פאולו קואלו בהחלט סופר טוב ועמוק.. ולמיטב הבנתי, יומנו של מכשף הוא כן סיפור אמיתי.

זוריקה

New member
קצת על אלכימיה...

אז ככה, הטקסטים היוונים של האלכימיה לא היו ידועים באירופה עד המאה ה-16, כתבי היד הקדומים ביותר של האלכימיה היו מן המאה ה-1 לפנה"ס, הם כתובים ביוונית ומהווים אוסף גדול שחובר באלכסנדריה, ברוחה של יוון הקדומה. אוסף זה הוא פרי מזיגה של מחשבות מצריות קדומות ורעיונות פילוסופים יווניים על חומר קדמון, יסודות אסטרולוגיים מופיעים רק בצורת רמזים. תוכנו של האוסף אינו מכיל כשפים. באמצעות צורות טיפול שונות ומגוונות שמטרתן הייתה לשנות את 4 העקרונות ב-4 היסודות ע"י תהליכים של צינון חימום ייבוש והרטבה, קיוו האלכימאים לבודד את היסוד החמישי(שהו היסוד הטהור או "אבן הפילוסופים") ועל ידי כך לסלק מן החומר את הדברים הלא טהורים שבו. הישגם הראשון היה יצירת "מי אש" כלומר-אלכוהול בריכוז של 60%. הישגם השני הוא הכנת אלכוהול בריכוז של 95%. הקושי ביצירת "זהב אלכימאי" הוא מציאת הדרך. תוך כדי גישוש פתחו האלכימאים אנאליזה כימית, בנו מכשירי מעבדה רבים ושונים, זיקקו מספר מן הצומח ויצרו חומצת חנקו וחומצת גופרית. הלשון הוסדית שבה ביקשו האלכימאים לבטא את נוסחאותיהם,לא מנעה מניסוייהם להשפיע על התפתחותו המעשית של הזיקוק, על הטכניקות של הפקת מתכת ועל ייצור חומרי נפץ. מה שהמריץ את האלכימאים הייתה התשוקה העזה לייצר זהב, אך אל לנו לערבב בין מתחזים,שהיו מצויים בשפע לבין מלומדים אמיתיים. גם אלה תכננו כיצד להפוך מתכות לא מושלמות לזהב מושלם,אולם הרווח החומרי לא היווה את מטרתם הסופית. הדבר שאליו השתוקקו מעל לכל היה האמצעי להתעלות בעזרתו מן החומר הארצי חסר היציבות והמועד לכיליון, אל שלמותו הנצחית של האל. רעיונם המרכזי,שמקורו במדע היווני והערבי, אמר שכל המהויות הארציות הן תערובות לא טהורות של גופרית וכספית. שלך אסתי.

TheBlueOne

New member
וחשוב לציין גם

שללא אותם אלכימאים שניסו וניסו - רוב התגליות המדעיות בנושא הכימיה של החומרים לא היו נעשות ובכך אנו חייבים להם תודה... אז..: תודה!!!

למעלה