אלי חקק ז"ל

הגדר עולם מערבי

אח"כ בדוק את החצרות האחוריות של העולם המערבי, ואז תטען את טענתך הזו.

אלי ו.

New member
אשמח ללמוד

השתמשתי ב"עולם המערבי" ככינוי למדינות המפותחות והמתועשות. לידיעתי במדינות האלה יש רשת בטחון סוציאלית מינימלית כך שגם אנשים ללא הכנסה אינם מתים ברעב ויכולים להתרבות.

meitush123

New member
גם מבחינה סביבתית

בכלכלה של היום בכל מקרה יש יותר עניים מעשירים (מקרו כלכלה)

צימעס

New member
חיסונים לא משביחים, להפך

אם לא היו בכלל חיסונים, היו נשארים רק מי שעמיד למחלות. אבל טיפולים רפואיים לא נועדו להשביח את הגזע.

נץ666

New member
סביר להניח

אבל אז מערכת אידיאולוגית שלמה היתה קורסת אפיים ארצה ולא היינו מקיימים את הדיון שאנחנו מקיימים עכשיו על זכות עוברים פגומים להמשיך להתקיים. יתרה מכך, אותם שניצלו עקב חיסונים וכו' אולי אחראים על התפתחות המחשבה, המחקר - אולי הגנים שלהם ראויים לשמירה לצורך זיווגם בעתיד וכו'?! לגבי פעולות רפואיות, לא הייתי כלכך חד משמעי בשלילת מטרת הרפואה בהשבחת הגזע.

ולגבי אבן הבוחן שאתה מציע

גם ההערכות של אנשי הביטוח מבוססות, בסך הכל, על ההערכה הסובייקטיבית שלהם. מי אמר שהערכה סובייקטיבית של אנשי ביטוח טובה יותר מזו של כל אדם אחר?

נץ666

New member
צודקת, אבל אלה מהביטוח

מתמחרים עד הסוף אובדן של איבר בגוף. לכן, אולי כנקודת פתיחה. יש לך הצעה אחרת?

לא.

לדעתי זה בסדר שזה ימשיך להיות החלטה אישית. אבל אם כבר ההחלטה היא אישית- אז עדיף שהרופאים ישמרו קצת יותר על נייטרליות (ראה תת-הדיון על "המלצות" בהמשך).

טופז2

New member
מפחיד

לכל הדעות. השאלה אמנם האם יש לנו זכות לשנות גנטית את הדורות הבאים? איננו יודעים מספיק על התוצאות הסופיות של הנדסה גנטית על האנושות..... אולי נפר איזון טבע נוסף, כפי שאנו מפירים את האיזון האקולוגי שוב ושוב? גרוע מזה, רק לחשוב מי יקבל את ההחלטות הגורליות? מחנכים,..רופאים,..פוליטיקאים.. וכך כיון שסוגיות רבות תלויות בערכים של כל אחד, באמונות הדתיות בפילוסופיית החיים (הסוגיות הללו הרי דנות במהות, ובאופי של מה שנחשב להיות אנושי) - מפחיד לחשוב הלאה - הרי עצם הבנת האנושות את מובן המוסר אפילו תשתנה ללא הכר!

אלי ו.

New member
מספר נקודות לשיקולך

יכולות - לחיות חיים עצמאיים (גם אם בתמיכה ציבורית) - לתקשר עם הסביבה - לקשר זוגי - להתקבל בחברה

אלו הנקודות

החשובות *לך*. מי אמר, למשל, שמי אין לו "יכולת לקשר זוגי" -- חייו אינם ראויים?

אלי ו.

New member
לא קבעתי

נתתי מספר נקודות כדי למצוא נקודה להתחלת דיון. אני לא חושב שיש מישהו שמסוגל לקבוע.

אני לא הייתי מפילה ילד חרש

ילד עם תסמונת דאון, כנראה שכן. כל אחד יודע עם מה הוא מסוגל להתמודד, אי אפשר לקבוע אמות מידה שישרתו את כולם. עושים את הבדיקות ואז מחליטים.

טופז2

New member
נכון אבל

זהו הסיכון מול הסיכוי? ורובנו ערים לקשיים שיתפרשו על חיים שלמים ודאגת הורים לעתידו של ילדם (גם במשמעות כשהם לא יהיו עוד) אבל נכון מאד, שצריך רק שיקול דעת רציני ביותר ועניני כדי להחליט באיזה מקרים תבוצע ההפלה ושהיד לא תהיה קלה מדי על הסכין. (* ולא שאיני חושבת על מה כן תורמים האישיות והנשמה שלו - של הילד המיוחד, למשפחה)

בדיוק מהסיבה הזאת

הרופאים לא אמורים להגיד להורים אם לעשות בדיקה ואם לעשות הפלה, אלא רק נותנים את המידע , ומשאירים את ההחלטה הקשה להורים. הסיכון והסיכוי הם, במידה מסויימת, סוביקטיביים. (למשל: בעיני חרדים אין סיכון-- כל הילדים הם יצירי אלוה. בעיני אנשים מאוד עניים, ילד חולה = מרשם לפשיטת רגל).

למעלה