אתה באמת מעלה שאלה מוסרית-עקרונית
וככל שהתפתחות הטכנולוגיה הרפואית, השליטה האנושית בגנים מתקדמת כך מתרבות האפשרויות לילד ב"הזמנה", ולידת ילדים "פגומים" שאינם עומדים במפרט מדוקדק פוחתת ויורדת. לי אין תשובות לשאלות הסבוכות האלה, כי הדמיון שלי והשיפוט המוסרי שלי לא ממש "חברים", ואני יכול לראות יתרונות להכא ויתרונות להתם כמו גם חסרונות בכל בחירה. אפשר כמובן , אם ממש רוצים, למיין את רמת הפגיעה, המום המולד ולראות את מדת השפעתו על ההורים, על בני המשפחה הקרובה-הרחוקה ועל הצאצא/ית עצמה. יש הבדל בין חסרון אצבע לפיגור שכלי, יש הבדל בין פגיעה בחושים לבין פגיעה בשכל. יש אבן בוחן אכזרית מאוד - קוראים לה פוליסת ביטוח בעקבות תאונות. יש שם מחירים מדוייקים עד האגורה השניה אחרי הנקודה. בספרות המד"ב לסוגיה השונים יש דיוני עומק בלתי פוסקים בסוגיות שהעליתי. חלקם תומכים בשליטה גנטית ובהרחקת מחלות. סדרת חולית של פרנק הרברט אפילו מתארת שתי שיטות של שליטה גנטית באמצעות המרקוח: הטליילאסו - יוצרי על, כמעט כמו "אלוהים" ובנות גשרית הבוחרות בדרך השגרתית יותר של השבחת הגזע באמצעות זיווג והכרת המפרט הגנטי של המזדווגים. מי שמכיר את "פרחים לאלג'רנון" מכיר את הדרך האחרת אל הפגועים והחלשים. מי שקרא את "קנטוס היפריון" כבר מכיר שינויים גנטיים באדם על פי רצונו ועח פי צרכיו השונים. ישנם ספרים המתארים אדריכלי עולמות המייצרים חיים בעולמות שהם מייצרים מהגנים שלהם, ומי לא מכיר [טוב אני מגזים] את אחד הסיפורים המופלאים על כוכב שיש בו רק זכרים, שעברו תהליך גנטי שיצר בהם את אפשרות ההריון וההולדה, לא פחות.