אלימות מהי?

הצופה.

New member
מעניין

ברגע שאתה אומר שאתה מפריד את המכניות ממך את מי אתה מפריד ממי ומה יש בינהם? האם המכניות נשארת ,ואתה רק צופה בה? שאתה מדבר על הזדהות , מי מזדהה עם מי? יכול להיות שיש שם משהוא "מכני" אחר?

איזו תשובה שתקבל,

לא תהיה התשובה הנכונה

אינקה

New member
אתה צודק

אני לא ממש טורח לקרוא את התגובות שלך. בכל מקרה, כמו שאמר שנטי כל תשובה לא תהיה נכונה. אני חושד שהוא התכוון למשהו אישי דווקא, אבל אלימות היא תלויית הקשר ולכן קשה לתת לה הגדרה מדוייקת שתסבר את דעתם של כולם. אבל אם כבר מנסים הרי היא פגיעה אמיתית באדם. הבעייה היא בהגדרת אמיתיות וכאן באמת צריך יותר ממילים כדי להבין מה אמיתי ומה נספחים מיותרים שאנו מייחסים לעצמנו בחוסר מודעות.

תגיד אתה צוחק עלי?

הלא השירשור הזה התחיל כיוון שאמרת שאתה לא עונה לשאלה מהי אלימות בשירשור מת נפתח לו שירשור חדש הלך, התפתח, גדל, טפח, בגר, הזדקן ועכשיו כשהוא על ערש דווי אתה נזכר לענות? לטעמך מי רשאי לקבוע שאלימות התרחשה רק הפועל רק המקבל צופה אפשרי מהצד כולם, חלקם אף לא אחד?

הצופה.

New member
אני לא מבין "מצטט"

"מה שיפה אצל o n m y w a y זה שהוא נפגע גם בשמם של אנשים אחרים, לדוגמא: הוא מדמיין או חולם שאני פוגעתי באדם זה או אחר, ונפגע מכך בעצמו. ואז בתור נפגע הוא תוקף אותי, אפילו בלי לשאול את אותו אדם אם הוא נפגע ממני." אם אתה חושב ש o n m y w a y נפגע בשמם של אחרים ו o n m y w a y חושב שאתה פוגע באחרים אתם באותה סירה, אל תמהר לשפוט. (וכן זה גם מה שאני עושה עכשיו) השמירה על נפרדות בינך לבין המכאניות לא תיתן לך תהתקדם חלל המחשבות יתרוצץ כל הזמן בפער של הניפרדות המכאניות זה אתה וההתבוננות זה אתה זה לא נפרד זה פשוט עובר טראנספורמציה כל הזמן זה "אחד"

פשטותם של הדברים

לפעמים אין זה משנה אם אנו חולמים או ערים. מה שזה לא יהיה, ישנה אתיקה ומוסר בסיסיים שראוי להם שיישמרו, גם אם אנו חולמים, גם אם אנחנו ערים, אבל במיוחד, במיוחד כשאנו חולמים. בלי שום קשר להבנות ולתובנות שאתה מציג ושאותן אני ממילא מקבל ומסכים עימן, אין שום סיבה טובה שמישהו יכול למצוא כדי לקרוא לחברה או חבר כאן בפורום בשמות גנאי מתועבים (ובכוונה אני ממקד את הודעתי ביחס למתרחש כאן בפורום בין החברים השונים שמשתתפים בדיונים כאן).

הצופה.

New member
אתה טועה פה

אנשי הדרך הרביעית חושבם ש ע"י יצירת קונפליקטים הם יתעוררו וילמדו לא להפגע או לא להיצמד ולא משנה מה המחיר אתה אני הכל בעצם פיקציה אז הכל כשר... אתה צריך לחקות למזג אויר טוב כדי לתפוס אותם לא צמודים לקונפליקטים הם לא יכולים להשתחרר מזה זה בילבול וכנראה שהם מדרגים את תירגול הקונפליקטים בדרוג גבוה עד שהשאר נדחק לפינה הייתי אומר שאנשי הדרך הרביעית חושבים שאם הפרחים צומחים היכן שיש חרא אולי כדאי להפוך את הפורום לבית שימוש כדי להתעורר (-:

לא מדויק ../images/Emo13.gif

אם כך היה הדבר אנשי הדרך הרביעית בהכרח יהיו אנשים גסי-רוח ואפילו אלימים, או לפחות מעוררי מהומות. אני מכיר באופן אישי שלושה מהם ואף אחד מהם אינו גס-רוח, אלים או מעורר מהומות.

Mist2

New member
הי שנטי

הצדק איתך, אבל תבדיל בין הרצוי למצוי. וכאשר המצוי הוא לא הרצוי, אין שום סיבה שזה יפגע בעבודה שלך על עצמך.

מסכים.

לכן המצוי יהיה (בין היתר) גם תגובת נגד חריפה, וזה מבלי לפגוע בעבודה שלי על עצמי

Mist2

New member
בנוסף

החברה הנעימה ביותר היא זו‮, ‬שבין חבריה שורר כבוד הדדי מתוך שמחה‮. דבקות/י.ו.גיתה

והפעם אצטרף ברשותך ...

קודם כל אינקה תירגע התנצלתי בפניך כבר מספיק פעמים בשרשור האחרון ... בוא תנסה לצאת מהקטע של לרדוף אותי ... ככה התקשורת, אם וכאשר תהיה, תוכל לחזור לפסים קצת יותר נעימים בוא אני אנסה להרחיב קצת את ההסתייגות שלי מההצעה שלך לדיון אני ממש לא חושב שצריך להיות פילוסוף גדול בכדי להבין מהי פגיעה מדומה ומהי בעצם אלימות אבל צר לי מאוד ... ההבנות הללו הן, בינתיים, בתחום השכל ... אני לא חושב שאטעה בגדול אם סטטיסטית אצא מתוך השערה, שלמרות ההבנות האלו, רובינו כאן נפגעים וסולדים מאלימות אולי אחרי שכבר נתקלנו באירוע מהסוג הזה, בשונה מאחרים, נראה כיצד הוא גם יכול להוות מנוף וגם נגייס את ההבנה התיאורטית שלנו על מנת לשכך את רגשותינו, אבל בכנות, האם אתה חושב שלכן צריך לשתף פעולה עם אלימות? להאדיר את מי שמשתמש בה? יכול להיות (ומראש סליחה) שבתמונה הגדולה לאישה ממאדים היה נהדר לשמוע שהיא זונה מתרפסת אבל איפה מותחים את הגבול בין התמונה הגדולה לבין התמונה הקטנה שאנו חיים בה למה לא נרצח? הרי האני נצחי ... למה לא נגנוב? הרי הכול אחד ... למה פלונית תתלונן על אונס? הרי אלימות היא תמיד שיקוף של אלימות עצמית? אם הדיון הזה היה דיון פילוסופי, אם יום אחד הייתה מופיעה פה השאלה - מהי אלימות? טוב ויפה, אבל הדיון הזה לא פילוסופי כרגע מפני שהוא מתייחס לאנשים כאן בפורום ולא משנה כמה אמת וחוכמה יש בדיון הזה, אף אחד כאן לא יקום אחריו לקלל להשפיל לבזות להכחיד ולרמוס למרות התובנות המופלאות שלנו, אנחנו משתדלים גם לא להתנתק מהרגש הטבעי שלנו ... נכון? אז בסך הכול מה שאני אומר לך הוא - אני מבין את התמונה הגדולה אבל זה לא עומד בסתירה לאינסטינקטים הטבעיים שלי בתור בן אדם וז המקום שבו אני מעדיף להיות בן אדם ולא פילוסוף

אינקה

New member
טעית בכתובת

קצרה בינתי מלהבין על מה ומי אתה מדבר, אבל המילה אינקה מופיעה בטקסט שלך אז אני מתרשם שאתה כנראה מדבר אלי. מה שכן הצלחתי להבין ממך זה שאינך יודע היכן עובר הקו בין מחשבות למעשים, כיצד להבדיל בין מילה גסה לרצח. אתה חושש מהשימוש באידאולוגיות כדי להצדיק כל דבר ולו החמור ביותר. האם אני מבין אותך נכון?

אחה''צ טובים לך

הדברים שאתה כותב הם בהירים, נכוחים וישרים, ובניגוד לדרך שבה פעמים רבות אני מתבטא (
) הם גם נעימים. אבל ראה: אם דבריך נתפשים כהשמצה או הכפשה ע''י אינקה, סימן שמצבו לדעתי, לא פשוט וקל בלשון המעטה. ולנוכח הודעתו של End of all hopes בה הוא מצטט את דרול שחושב ומאמין (בתום לבו כנראה) ששותפיו לדיונים בפורומים הם "החברה" אותה הוא כה מתעב ולכן מרשה לעצמו להכות בהם מילולית ככל שיחפוץ, תוכל לראות שאין בתודעתם של הנמענים אליהם מכוונים דבריך אף אחד שיקשיב לך, למרבית הצער.

הי ... אתה עוד בהודו?

תראה ... מה שקרה ביני לבין אינקה הוא הדוגמא הטובה ביותר ולא צריך להרחיק לכת אני יזמתי שיחה איתו ועשיתי את זה בשיא העדינות והתשובות של אינקה היו באותה הרמה ואז .. מתוך אמוציות ולא מתוך שום דוקטרינה שקשורה להתפתחותו של אינקה, אלא מעולמי שלי בלבד, הגברתי את הטון שלי, והשתמשתי במילים חזקות יותר אינקה נפגע וצריך להיות סטיווי וונדר כדי לא לראות זאת בהודעות שלו מאותו הרגע ועד לזו האחרונה אני מצידי הרגשתי זאת מייד וצר היה לי על כך ואם יש בכך משהו, ניסיתי ככול שביכולתי להישאר שם איתו בצורה אחרת זה יפה וזה נהדר שאינקה מסוגל בשלב זה או אחר למנף את הסיטואציה למען ההתפתחות שלו אבל זה עניין אחר, זה לא קשור בכלל אלי כפוגע וזה בטוח לא מעניק לי תואר של נכס לציבור מבחינתי עשיתי טעות .. פגעתי ... יכולתי לנהל את אותו הדיון בלי הטעות הזו אני לא מצפה שאף אחד יבוא ויגיד לי - כל הכבוד סגול ... ניערת את אינקה ... הוא היה זקוק לזה ראיתי איך אליסיה באותו השרשור נוגעת באינקה באותו המקום ברוך ובעדינות תהרוג אותי אבל אני חושב שההתייחסות אל הרגש בדרך ההתפתחות עדיף שתהיה מטפחת ומעדנת

אינקה

New member
יש לכם אישור רשמי ממני

להתעלל בגופתי הוירטואלית. תיהנו.

למעלה