אלימות מהי?

אינקה תירגע ...

אנחנו מנהלים כאן דיון נעים וענייני על הנושא של השרשור הזה לא משהו שנחוץ לו אישור הדיון מבחינתי הוא לא עליך ... יחד עם זאת בהחלט גייסתי את מה שקרה ביננו לטובת הדיון אני חושב שזו דוגמא מצויינת ושהתגובות שלך מעידות הרבה על ההבדל שבין פגיעה אמיתית לפגיעה מדומה

וכדי להיות ברור יותר...

פגיעה אמיתית היא מה שאתה לא מצליח להתאושש ממנו עד עכשיו (וזה בסדר) פגיעה מדומה זה בדיוק אותו הדבר רק בתמונה הגדולה

אינקה

New member
הטיעון הזה עובד נגדך

הוא יכול היה להיות תקף אילו באמת הייתי נפגע. אז זו הייתה יכולה להיות הדגמה נפלאה של דבריך בזכות קיומה של פגיעה אמיתית והפרכה מוחלטת של דברי על פגיעה מדומה. אלא שהמציאות יש לה עוצמה משל עצמה. לא יעזור לך לכתוב שנפגעתי ולנהל עם חבריך דיון בנושא כאילו זו עובדה מוגמרת - פשוט משום שאין בזאת שום אמת. חוסר האמת הזה הוא גם זה שנמצא בבסיס חוסר ההבנה שלך. כשתתחיל להיות אמיתי, כשתחדל לשכתב את המציאות לצרכיך תגלה שאתה גם חסין יותר ומתרגש הרבה פחות מעצמך וגם מאחרים. עכשיו המשחק שלכם נגמר. על בסיס ההתנהלות האחרונה יש לי אמנם רושם מוצק שאינכם מסוג האנשים שיודעים מתי הגיע הזמן להרים ידיים וללכת הביתה, אך אני מאוד מקווה שהוא יתבדה.

אינקה

New member
בין התגובה הראשונה לשניה

נפלת חזק. מהראשונה לא היה לך מה להרויח, היא באה ממקום אמיתי שמבין את הסיטואציה. אבל אחרי כרבע שעה חזרת להצטדק ולהגן על עמדה שכבר לא רלוונטית. בשביל מה? קח עוד טיפ: לעולם אל תחזור להצטדק. כשהתוצאות כבר נקבעו לא תוכל להחזיר את השעון אחורנית, אבל הנסיון להתעקש רק מזיק לך יותר.

אינקה בוקר טוב ...

יכול להיות שנפלתי ... זה קרה וקורה לי בתור בן אדם ואני מניח שזה עוד יקרה אבל זה כל העניין שאני מנסה ככול שביכולתי לדבר איתך כמו אדם ואני לא מצליח למצוא אותך שם מרגע מסויים קמה מולי מכונת הוכחות שנונה וקרה במבט כנה פנימה אל תוך עצמי ... זה שאני חוזר אליך שוב ושוב זה פחות מפני שאני רוצה להוכיח את טעותך או את צידקתי אני חושב שזה בעיקר מפני שאני מנסה לחזור איתך לתקשורת כאדם ומשום מה אני מרגיש שאיחרתי את הרכבת יכול להיות שאני טועה, אבל אם אני מביט בקשרים הנסיבתיים מהתחלת הקשר ביננו, מבחינתי איחרתי הרכבת ברגע שכתבתי לך בשרשור הקודם הודעה מלאת ביקורת אין פה פילוסופיות גדולות אינקה ולא הוכחות ... כל אדם שיעקוב אחר השתלשלות העניינים שם יבין שזו הנקודה בה אופי התקשורת ביננו השתנה כעת אני אשתדל להימנע מלנתח מה קרה לך שם אני אדבר על עצמי ועל החוויה שלי אני הרגשתי שטעיתי, שנגעתי באופן לא נכון במקום רגיש והתוצאה של זה, בחוויה שלי, היא, שמאותו הרגע ועד עכשיו עומד מולי אינקה שמוצא את נקודות התורפה שלי ... מוכיח לי איך נפלתי בהן ... מדבר איתי בנוקשות בלי קשר לתוכן הדברים שלך, יש בהם נימה פוגעת ומאוד לא חיובית על הדברים האלו לא צריך לחשוב ... מרגישים אותם ... אני מרגיש אותם

RainBird

New member
../images/Emo124.gifכאן נמחקו הודעות הן נמחקו כי הן הכילו עלבונות אישיים כלפי גולשי הפורום. אם שירשרתם להודעה הזאת הודעות שאינן מעליבה, אני מתנצל שהיא נמחקה אבל לא ניתן להשאיר הודעות המשורשרות להודעה שנמחקה.

RainBird

New member
אלימות היא רעיון. וביטוי של רעיון. במקום מסויים מילה, ובמקום אחר מציאות רבת משמעות כמו כל המילים האחרות- אהבה, יופי, כאב... הרעיון של האלימות הוא אחד שמוקצה מחמת מיאוס חברתית- זאת אומרת שזו מילה ורעיון שלא מתקבל יפה והרבה אנשים קוראים לאלימות במקום שיש או אין בה. יש כאלו שאומרים שלעשות קעקוע זה אלימות כלפי הגוף שלי, ויש כאלו שאומרים שזה ביטוי אמנותי.

o n m y w a y

New member
יופי

עכשיו בוא נתקדם למעשה. איך אתה מתמודד עם חוסר רצונך להשתחרר מהעול של עצמך ברגע זה?

RainBird

New member
אני לא בטוח שאני מבין חוסר רצוני להשתחרר מהעול של עצמי? אתה מוכן להסביר בבקשה?

o n m y w a y

New member
כן

אתה רוצה "להשתחרר" בגלל זה אתה פה. מדוע אינך משתחרר עכשיו? מה מונע ממך? אני טוען שאתה עצמך מעכב את עצמך ולא רק מעכב אלא משתמש בכל אמצאי אפשרי על מנת לא להיתפתח. האמצאי החשוב ביותר הוא אלימות פנימית. דבר על זה, לא על רעיונות. איך זה מתחבר לך לחיים? איך אתה מתמודד עם האלימות הזאת? אולי באלימות? אני לא מבקש תיאוריות או ניחושים או קראתי בספר ש... אני מעוניין בניסיון שלך, לא בתאוריה.

RainBird

New member
מעכב- וכו' לכל אחד יש קצב משלו אני מאמין ואין צורך לרוץ במשעול. האלימות הפנימית שלי היא לרוב בתגובה לסביבה שלי. כשאני עושה משהו שאני לא רוצה לעשות, מתרועע עם האנשים שאיני רוצה להתרועע איתם. למשל היום, אני ער בבוקר. אני שונא להיות ער בבוקר. אני טיפוס של לילה, חצי המהיכולת המנטלית שלי עדיין ישנה ומסרבת לקום, ואני צריך לערוך סידורים שאני מתעב. ברור שאני רוצה לנהל את החיים שלי מתוך תפיסה של שלווה וביטחון, אבל כשאני מתנער בכוח כדי לעשות את הדברים שאני לא רוצה ארשת הביטחון הזאת יורדת, ואני ממש מגעיל לאנשים אחרים ומתנשא מעליהם בצורה מזעזעת. זה בערך זה. ארדן ../images/Emo140.gif

אלימות אינה רק רעיון

אלימות היא גם פגיעה מכוונת באחר שאינו מועילה לו.

RainBird

New member
מי מחליט מה מועיל למי? אני עובד כרגע בפרוייקט שמלמד ילדים אנגלית. אני חושב שכמה מהם רק יקבלו טוב מלחטוף כאפה אחת או יותר מההורים שלהם, ומה זה אומר? שזה מועיל להם חלק ממחנכי הדור ירוצו ויגידו לי ששום אלימות כלפי ילד לא תוביל לדבר חיובי מי צודק?

אולי נגדיר קודם כל מהי אלימות?

לא זכור לי שראיתי פה הגדרה קולעת וממצה לה (ואולי לא עקבתי בעיון רב מספיק אחר ההודעות). בכל אופן, בוא נראה שאנו מדברים על אותו דבר ומשם נמשיך, ואני מוסר את הגדרתי בדיוק ובתמצות רב ככל האפשר: אלימות היא כל פעולה שעומדות מאחוריה מחשבות זדון ומונעת ע''י כעס ושנאה, בדיבור ובמעשה. מהי הגדרתך שלך?

alissa

New member
רבים ומגוונים

ובין היתר שולטת האלימות. מה עניין חמלה להר סיני? החמלה היא מטבע האור וכשהיא נעדרת יש חושך ובחושך כל מיני גנבים נכנסים ; האלימות, הקנאה, האכזריות, הטמטום, הבלבול, הספק, המשניות, הערפול, האומללות ועוד כמה חברה לא נחמדים שאחנו ממש לא מחבבים אבל תמיד נותנים להכנס. למה אנחנו מניחים להם להכנס? יש לי איזה תובנה בעניין, אבל אולי זה עניין לשרשור אחר.

למעלה