מה באמת פוגע בך אינקה?
אספר כאן סיפור קצר.... כשהייתי שותף באותה קבוצה של הדרך הרביעית, די בתחילת הדרך, אולי אחרי שלוש או ארבע שנים לאחר שהצטרפתי לקבוצה, ניגש אלי סטודנט שרק הצטרף ושאל אותי שאלה על דבר מה שהציק לו ושאותו הוא לא הצליח להבין. עניתי לו על השאלה, אך היה ברור לי שהוא לא הבין את תשובתי ולדעתי היה חסר לו ניסיון מעשי ולא עוד הסברים שכליים. לאחר זמן מה, בפגישה רשמית בנוכחות של כ - 40 סטודנטים, נשאלה אותה שאלה ע"י מישהוא אחר, רבים וטובים ענו על השאלה ואז, אותו סטודנט הרים את ידו ואמר: "אני שאלתי את אותה השאלה את מיסט, והתשובה שלו הייתה שונה לגמרי". כבר אז התחלתי לחוש שאני יושב על כסא בוער, מה עוד, שהוא לא הבין את דברי והפך אותם לפי הבנות שלו. בעודי מנסה להבין על מה אותו בחור מדבר, שמעתי את אחד האנשים שהערכתי ביותר אומר, "אז אולי זו טעות להקשיב למיסט". איך שהו הצלחתי לשרוד פגישה זו, אך הדבר כלל לא היה פשוט: לשמוע מאדם שאתה מאוד מעריך בנוכחות של עוד 40 איש, שאיתם אתה עושה את העבודה החשובה ביותר בחייך. באותו ערב, ההזדהות הייתה מאוד עמוקה, הרגשתי מסכן במיוחד, דפוק מכל הצדדים, בגלל חוסר הבנה של מישהו את דברי, הפכו אותי לאידיוט.... הגאווה שלי זעקה לשמיים, המון רחמים עצמיים, איך אותו אדם יכל לומר את מה שהוא אמר בנוכחות כולם, למה הוא לא התחשב. האם זו הייתה פגיעה אמיתית? למזלי הגדול, אחרי שכבר הגעתי למצב בו התחלתי לחשוב על עזיבת הקבוצה, הצלחתי לראות....ראיתי את הנפגע, ממה הוא מורכב, ואיך הוא פועל, (אני מנסה שלא להשתמש בשפה של הדרך הרביעית, לכן אני לא מגדיר). הבנתי באותו רגע, שבאותה התקופה הרגשתי מאוד טוב באותה הקבוצה, קיבלתי המון פידבקים חיוביים שגרמו לי להרגיש כה טוב, ואז פידבק אחד רע, ואני חושב על לעזוב את הקבוצה ואת העבודה? הבנתי שהכל הוא גירוי ותגובה, גירוי חיובי ואני מרגיש טוב, גירוי שלילי ואני מרגיש רע, אבל הכל היה מכני, גם ההרגשה הטובה שלי וגם הפגיעה שלי. באותו רגע הצלחתי להפריד את המכניות מעצמי, ההזדהות עדיין הייתה שם, אך אני לא האמנתי לה יותר....יצאתי מכל הסיפור עם עוד הבנה חשובה לעבודה שלי על עצמי.