את שוב מסלפת את דבריי
לא אמרתי שלמה שלמדת אין ערך אלא רק שביוכימיה זה לא ביולוגיה.
זו עובדה.
וזה לא משנה מי אני, מה למדתי, מה את למדת או כמה תארים יש לכל אחת מאיתנו. המומחיות שלך בביוכימיה לא מוטלת בספק, אבל זה לא מקנה לך את הזכות לבטל את הביולוגיה או להטיל ספק באמינות שלי כאדם או בידיעה שלי - שאין לך שמץ של מושג מהי, כי את לא מכירה אותי.
התגובה שלך מאד אופיינית לאנשים עם קווים אוטיסטיים, או לאוטיסטים "גבוליים" (תלוי איך מגדירים את זה) ומזכירה לי את התגובה של רופרט (האבא שכתב את "ילד הסוסים") - הוא כמעט מבין, הוא כמעט נוגע, הוא כל הזמן מנסה ללמוד, לזרום, מגשש באפילה ומתוסכל נורא כי רואן, הבן שלו, הוא אוטיסט מהסוג שהזכרתי קודם - שאמאן. (שאמאן = זה שיודע)
ורופרט הוא מדריך טיולים ואנתרופולוג חובב שחקר לעומק את השאמאניזם אצל הבושמנים, ולקח את כל המשפחה למסע למונגוליה כדי לפגוש את השאמאנים הידועים שעדיין נשארו בחיים, ובסופו של דבר - אפילו הוא, למרות כל ההצלחות שלו בעבודה עם הסוסים, התחיל לפקפק בעצמו וחיפש ישועה בתיאורית המיינד הידועה לשימצה.
וזה מה שאני מנסה להסביר - יש דברים שאי אפשר להבין, יש אנשים שהידיעה שלהם נמצאת לגמרי מחוץ למסגרת הידע שלנו, יש מצבים שבהם כולנו יכולים להרגיש אבודים.
ולא כולם חייבים להבין את הכל - רק לכבד את הידע השונה, ללמוד, לשמור על תקשורת פתוחה וראש פתוח - ולהגדיל ביחד את מעגל ההבנה.