אלימות וסביבה

ענתנוי

New member
אלימות וסביבה

לא נכנסתי לדיון עצמו, שהתארך בינתיים, ואני מציעה רעיון חדש לדיון בנושא של אלימות במוסדות חינוך:
במקום לטפל באופן פרטני בילדים האלימים - לטפל בסביבה שמעודדת אלימות.

הייתי אתמול בסינמה סיטי בראשון - פעם ראשונה ואחרונה.
המקום כולו תוכנן כנראה כדי לייצר הלם חושי - עם אקוסטיקה גרועה שיוצרת רעש קקפוני נוראי ואורות מהבהבים אפילו על הריצפה (בכניסה לקולנוע) וכמובן - מוזיקה קצבית מכל כיוון.
אני כמעט איבדתי את ההכרה בגלל ההלם החושי, האנשים שהיו איתי סבלו מכאבי ראש, כאבי בטן וסחרחורת (כי גם הם כל הספקטרום) אבל רוב האנשים דווקא נהנו מהרעש, שפועל עליהם כמו סם ממריץ.
הבעיה היא שהמרץ הזה, שנגרם מהלם חושי, יוצר מתח בגוף ומעודד אי שקט, עצבנות ואלימות שמתפרצים אח"כ בכביש או בבית או בכל מקום אחר.

שינויים בסביבה עצמה - תאורה, מוזיקה, קצב, אקוסטיקה - יכולים לחולל פלאים - בלי להיכנס למסכת של תרופות פסיכיאטריות ועונשים.

ועד כמה שידוע לי, זה אפילו נוסה ועבד בהצלחה בכמה מקומות ולא מדובר בהשקעה גדולה מדי או שינויים דרמטיים.

בלי להיכנס לשאלה האלימות, את יכולה להתלונן על

חוסר הנגישות של הקניון לאנשים שיש להם לקות כמו שלך. כמו שבביטוח הלאומי כולם פה מצהירים על האוטיזם כלקות, אפשר לעשות כך גם אצל נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. הנציב הזה יושב במשרד המשפטים ומקבל תלונות על מקומות ציבוריים בלתי נגישים לאנשים עם מגבלה כזו או אחרת.

ענתנוי

New member
כרגיל, לא רלוונטי

אני לא מתלוננת על חוסר היכולת שלי להיכנס למקומות כאלו.
אני מביאה את החוויה הזו כדוגמה להשפעה שלילית של סביבה, בניסיון להסביר - בפעם המיליון - עד כמה הסביבה חשובה ומשפיעה על כולנו ברמה הפיזיולוגית, ועד כמה המצב הפיזיולוגי משפיע על ההתנהגות.

זאת ה"ביולוגיה שמתה" - תפיסת עולם רחבה, סביבתית, אקולוגית.

randy1982

New member
מה קשור?????????

אני תוהה אם קראת בכלל את מה שענתנוי כתבה.
היא מדברת על השפעה של הסביבה על רגשות וכתוצאה על התנהגות אנושית.
דבר שכל הורה נבון שם לב אליהם, איל הילדים מושפעים מעודף גירויים.
וכן, גם המבוגרים מושפעים.
יש קשר בין מוזיקה רועשת, סביבה עם עודף אורות, הבהובים וכו לבין סגנון התנהגות עצבני ואלים.

מה שהיא ראתה בסינמה סיטי זה רק דוגמא להמחשה.

התגובה שלך לגמרי לא רלוונטית. כאילו אתה קורא את שתי השורות הראשונות בלבד וממהר להגיב בלי להבין במה מדובר.

חביבי, אחד האספקטים החשובים של דיון בבעיה הוא

דיון בפתרון. גם אם הבעיה לא רק של אוטיסטים, אפשר לדבר על פתרון. לא תמיד חייבים להתייחס רק למשמעיות המיסטיות או המשמעויות שהן כאילו סוציולוגיות של הבעיות. מי שמעוניין לדור רק במשמעויות צרות של הדברים וקוטל כל מי שדן באיזו שהיא משמעות אחרת שלהם, יכול לפתוח קומונת מטא-פיזיקה בהשראה אוטיסטית.

arana1

New member
א"ס,כמו שגם אתה כתבת,זה לקות רב מימדית

מבחינתי זו אינה לקות אלא זהות רב מימדית אבל נעזוב לרגע את הוויכוח הזה בצד ונתרכז ב'רב מימדיות' שאותה שנינו חשים ושנינו מזהים באוטיזם

אחד הביטויים של המאפיין הזה הוא גם רב היבטיות או רב תחומיות
הבעייה או יותר נכון הקיום האוטיסטי נוגע באינטרדיסציפלנרי ולכן כל נסיון לבודד פרמטר אחד מהשאר יעוות את התמונה כולה
זו גם אחת הסיבות שכל כך קשה לאדם הממוצע וגם למומחה להכיל בשלמות את הזהות האוטיסטית ולכן היא גם כל כך מוצפת ומציפה

אגב
לתחושתי זו אחת הסיבות שכל כך הרבה אספים ואוטיסטים מוצאים במדיומים שמאפשרים קיום וזהות רשתית,כמו האינטרנט למשל,משהו שקצת דומה יותר למהות ולצרכים האמיתיים שלהם

arana1

New member
מה ?

אתה קורא את הדברים שעליהם אתה מגיב ?
מה הקשר בין תגובתך למה שכתבתי ?
איפה כתוב שאני חושב שלא צריך לדון בפתרונות ?
הרי כתבתי בדיוק ההפך

אני מציע לסתום את הפה ?
הרי בכל דף בפורום הזה אתה יכול למצוא מישהו שממליץ למחוק שרשורים בהשתתפותי או לחסום אותי מכאן פעם אחת ולתמיד

גם אתה הרי כל הזמן מנסה לסתום לי את הפה על ידי הצגת דעותי ונסיוני כאמירת לא אוטומטית לכל ושלילת זכותי לבטא את דעתי כל פעם מטעמים מופרכים אחרים

אני מעולם לא ביטאתי שום נסיון להשתיק ולחסום ולמחוק מכאן אף אחד
בניגוד לך
ולכל החברים שלך

כרגיל,
וכצפוי,
עולם הפוך

randy1982

New member
שוב הקשר בין תגובתך לבין מושא התגובה

הינו מקרי לחלוטין....

ענתנוי

New member
מי שמעוניין לדור רק במשמעויות צרות של הדברים

זה תיאור מדויק של התגובות שלך, בכל פעם שאני מעלה נושא שנמצא מחוץ לתחומי הידע שלך.

ההבדל בין דת למדע הוא היחס ללא נודע: בדת נדרשת אמונה עיוורת ואסור לחקור "במופלא ממך" - במדע נדרשת חשיבה ביקורתית והטלת ספק בכל מה שידוע, ובחינת המידע מול המציאות עצמה.

אבל יש אנשים שמתבלבלים כנראה בין השניים והופכים את המדע לאמונה....

גברת נוי, את מציגה את עצמך כמי שגם עסקה במחקר

של מדעי הטבע וגם עסקה במחקר של מדעי החברה. את מציגה את עצמך כמישהי שמשרד החינוך ישב ודן בתכניות לימוד שהיא כתבה. ההצגה הזו לא מתיישבת עם הידע שאת מציגה, באופן שיטתי, על אודות השיטה המדעית.

ענתנוי

New member
שוב משבצות

אני לא מציגה את עצמי כשום דבר.
אני מספרת על חוויות ומשתפת במידע.

אני חוקרת את עצמי ונעה בין כל המשבצות הקיימות, ובין תחומים ובין עיסוקים שונים, כי מה שמעניין אותי לא שייך לשום מקום.

משרד החינוך לא ישב איתי ולא דן איתי על כלום. שיתוף הפעולה היה מקומי בלבד - ביני, כרכזת מדעים של קרן קרב, לבין המנחה של משרד החינוך.
היו בתי ספר שבהם לא נוצר שיתופף פעולה, אז לא השתתפתי בפרוייקט שלהם.
היו בתי ספר שרק כתבתי להם את התכנית של מדריכי קרב, והם שילבו (או לא שילבו) אותה בתכנית הכללית.
היו כאלה שביקשו הדרכה וליווי של המדריכים והיו גם בתי ספר שבנו תכניות רב שכבתיות שכוללות את כל המורים וכל המדריכים וכל הגילאים, ואז היה צורך בשיתוף פעולה של כולם עם כולם.
ובכל בית ספר זה עבד אחרת.

יש לך ידיעות מאוד מוזרות על השיטה המדעית ביחס

למי שהייתה רכזת מדעים איפה שהוא.

אספר לך משהו. לפני שנרשמתי לאוניברסיטה הייתי שומר לילה במקום שהיה מותר לקרוא בו ספרים בזמן השמירה. פעם אחת בכול משמרת היה מגיע אל המקום סייר מטעם חברת השמירה. הסייר הזה תמיד התעניין בספר שקראתי אבל מעולם לא דיבר לא על הספר עצמו ולא על הנושא שהספר עוסק בו. הוא תמיד אמר: גם אני רוצה ספר כזה, איפה קנית אותו, האחים שלי מאוד מלומדים. תמיד סיפקתי לו את כתובת חנות הספרים. גם כשדובר בספר ההתכוננות לבחינה הפסיכומטרית או בספר הטלפונים.

ענתנוי

New member
לא הבנתי את התגובה שלך

מה זה קשור?

ולגבי השיטה המדעית - כן, יש לי השגות לגבי הפרדיגמה המדעית הקיימת בביולוגיה, ויש הרבה השגות לגבי המדע הממוסד אבל ה"ידיעה המוזרה שלי" במדעים היא א-ב של פילוסופיה של המדע.....

arana1

New member
רק בקקדמיה מקוריות היא חסרון

אני לא לקחתי שום קורס בנושא אבל יצא שמסיבות מסויימות ואישיות יש לי מושג מה על מה איך זה נראה ועל מה זה מדובר וצריך גם לזכור שהיום וגם בעבר לא ממש חסרים חומרים מאוד מתקדמים בנושאים אלה
ממה שאני מכיר וקורא נראה לי שכבר מזמן אני משאיר חלק גדול מהמרצים הבכירים בנושא הרחק מאחור
שזה עוד אחת מהסיבות שאני ממליץ לאוטיסטים ואספים שהתאווה לידע מהווה חלק מוכר מלקותם להתרחק ממוסדות ההשכלה וממיסדיה המנוונים שבהם למרדף אחרי יוקרה והנצחה מוקדש הרבה יותר זמן ותשומת לב מאשר לחיפוש אחרי הידע עצמו

פספסת את השיעור הראשון שאומר שתחילתה של כל

פספסת את השיעור הראשון שאומר שתחילתה של כל למידה אמיתית היא ההכרה בעובדה שאתה אינך יודע

ענתנוי

New member
טול קורה מבין עיניך

אתם מנסים שוב ושוב לחשוף את ה"שקרים שלי" במקום להודות שאולי, בכל זאת, יש משהו שלא כתוב בספרים שלכם.

זה כל העניין של ה"אוטיזם" והתסכול הנוראי מול האטימות של הסביבה: יש אנשים שחווים את המציאות אחרת - לא רק קצת יותר או פחות - אלא לגמרי אחרת.
יש אנשים ש"רואים את המטריקס" - את כל ההקשרים המספריים שיוצרים את השלמות (הסידרה TOUCH סובלת מהרבה חורים בעלילה אבל נוגעת באמת, כי יש אנשים כאלו)
יש אנשים שתופסים את הזמן כמימד ולא כציר, ויכולים "לדעת" את העבר והעתיד, ולזהות הקשרים בזמן שנסתרים מעיני אחרים.
יש אנשים ש"רואים שקוף" בני אדם אחרים, ויכולים לזהות את הכוונות והרצונות האמיתיים של מי שמולם, אפילו אם הוא לא מודע להם ולא מכיר בקיומם.
יש כאלו שרואים מחלות, עוד לפני שהן פורצות או שניתן לגלות אותן בבדיקות מעבדה.

ועוד ועוד.

האנשים האלו הם מיעוט בתוך מיעוט - אחוז מסוים של "מוזרים" שנכללים בדרך כלל בספקטרום האוטיסטי - ולמרות שהם מיעוט, ואולי לכל אחד יש תכונה מיוחדת ויחידה בעולם כולו - הידע שלהם לא מתבטל אלא רק מציג באור אחר את המציאות כולה.
לאורך כל ההיסטוריה היו אנשים שראו בזה איום ורדפו את ה"מוזרים" - הנביאים בתקופת התנ"ך שנסקלו באבנים, המכשפים שנשרפו על המוקד בימי הביניים, ה"משוגעים" שנכלאו ועונו ועדיין נכלאים ומעונים בבתי משוגעים, ובעיקר - חרם חברתי, השפלה ציבורית ושיטות אחרות - בדיוק כמו שניסיתם לעשות לי עם כל התחקיר המכוער על עברי....

ומי יודע, אולי גם בין הילדים שלכם יש אחד "כזה", שמבחינתכם הוא סתם רגיש מדי, לקוי ונכה?....

מה פירוש ''הספרים שלכם''? האם את מודה שהמצאת

לך מדע חדש משל עצמך? בלי ניסויים ובלי תיעוד כתוב? אמרת שאת מדברת על האלף בית של הפילוסופיה של המדע ופתאום את מדברת על מה שלא כתוב בספרים וגם מכנה אותם ''הספרים שלכם''.

הספר האחרון שקראת היה חסמב''ה ואת מציגה את עצמך כאשת מחקר רב דיסיפלינרית שכתבה תכניות לימוד. אנשים נכנסים לפורום הזה עם בעיות אמתיות ומה שהם מקבלים זה את ההבלים שלך.

למעלה