אלימות וסביבה

ענתנוי

New member
גם לא רלווטי

ציינתי כבר שרוב האנשים נהנים מזה.
אז מה - רוב האנשים נהנים מסמים כי זו הסיבה שלוקחים אותם - כדי להרגיש יותר טוב.

הלם חושי יוצר סטרס בגוף, גורם לשיחרור אדרנלין ולתחושת "היי" - וזה כייף,
עד שהגוף חוסר למצבו וכל המתח הזה הופך לעצבנות שיכולה להתפרץ כאלימות.

Navva

New member
ענת,

בסה"כ רונן הסכים איך, שיש אנשים שנהנים ויש אנשים שסובלים (כמוך, כמו רונן, כמוני ועוד אחרים). לא הצלחתי להבין ת התגובה הזו שלך.
נאוה

ההבדל הוא שענת חושבת שזה מעורר אלימות

וצריך להתאים את החברה בהתאם.
אני טוען שזאת רגישות שלנו שעלינו להתמודד איתה, או לפחות לפעול ליצירת מקומות נטולי רעש....

arana1

New member
לדעתי כוונתה שזה לא משנה אם יש שנהנים

היא בסך הכל ניסתה לתאר דינמיקה מסויימת כמו שהיא חווה אותה וכמו שהיא מכירה מאוטיסטים אחרים
העובדה שיש אנשים שנהנים מרעש והמולה ופרצי אדרנלין(כולל אוטיסטים) היא הכי לא רלוונטית למה שהיא ניסתה לתאר ולמטרת התיאור הזה

העובדה שלא כל האוטיסטים כל הזמן מרגישים בדיוק אותו הדבר כלפי אותם דברים משמשת כאן בצורה הכי לא תמימה בעולם בשביל להרוס כל נסיון לתאר חלק מההדדיות המורכבת להפליא של יחסי הפרט-סביבה
הדדיות שלדעת ולנסיון אנשים כמו ענת וכמוני מתבטאת במיוחד אצל אצל אוטיסטים(משער שאפילו אנשים שיצאו מגדרם לערער כל רמז למאפיינים ולכן גם לזהות משותפת לאוטיסטים לא יצליחו להכחיש מאפיינים ברורים כמו הצפה וקשיי איזון חושי ורגשי ורגישות גדולה מהממוצע לדברים שאף אחד לא רואה ושומע ומרגיש בכלל,זה כמובן לא אומר שהם לא ינסו ומנסים שוב ושוב,השאלה היחידה היא לשם מה,ומה זה תורם בכלל(כלום))

לא נכון לפסול כל נסיון לתיאור או דוגמה רק על סמך אי התאמתו לתפישות הכי פשטניות שמחמיצות מכל דוגמה ותיאור בדיוק את כל מה שרלוונטי בה רק בגלל שלא כל אוטיסט ולא בכל מצב חווה מועקה בסביבה מנצנצת ומרעישה
כשלון בהבנה של תפקיד יכולת ההפשטה וההכללה לא מאפשרת קידום של חקירה והתקדמות לעזרה מתאימה

זה ממש לא פלא שאנשים מסויימים אף פעם לא טורחים לנמק ולחשוב אלא פשוט מגיבים בכעס על כל מה שלא מתיישר עם מה שידוע לסמכויות(שלא יודעות כלום)

ענתנוי

New member
מה לא מובן?

המשפט הזה "אלו סתם תיאוריות חסרות בסיס" הוא עלבון אישי.

לא אכפת לי אם מישהו מסכים איתי או לא - אבל אני לא מוכנה שאף אחד יבטל את הידיעה או את החוויה האישית שלי.

איך היית מגיבה אם היית מספרת שאתמול החתול שלך מת ומישהו היה קורא לזה תיאוריה חסרת בסיס?....
אני בטוחה שהיית מרגישה בדיוק כמוני - שהוא לועג לך, מאשים אותך בשקרים או קורא לך מטומטמת....

הבנתי.. כולם חייבים להסכים כל הזמן איתך

להצדיק כל תיאוריה שאת ממציאה אפילו אם היא חסרת בסיס.
כמה מאמרים מדעיים פרסמת על אוטיזם? כמה אוטיזם בדקת וטפלת בהם?

1דרור ב

New member
מה המטרה שלך ?

האם המטרה היא לפתור בעיה בכיתה מסוימת או בכלל מערכת החינוך ? לדוגמא הילד שלי נמצא וימצא בכיתה עם תקרה אקוסטית עד סוף תקופת בית הספר היסודי.אבל זה לא בגלל שמישהו שאל את עצמו אם הילד שלי צריך תקרה אקוסטית ,אלא כי יש ילדה אחרת שמשולבת בכיתה וצריכה שהאקוסטיקה תעזור לה לשמוע את דברי המורה. בכיתה יש ילד אחד שאקוסטיקה זה לא מה שיפתור לו את בעיות האלימות שלו,ויש לו הרבה מזה.בשביל שמה שאת אומרת יקרה צריך שיתוף פעולה בין ההורים והבית ספר וכן הרשות המקומית בה נמצא בית הספר ושכולם ידרשו את זה ממשרד החינוך. רק בחודש האחרון ואחרי בערך עשר שנות מאבק הקימו מעגל תנועה בכביש שבו כל יום נוסעים מאות תלמידים והורים שלוקחים את ילדיהם לכל מיני גנים והיווה סכנת חיים,אז את מצפה שמיד כשתעלי דרישה כזאת ממשרד החינוך הוא ישר ילך ויבצע? מה עם הוועדה שתצטרך לקום ,והפיילוט שלפני ,בנתיים תקום ממשלה חדשה ויתמנה שר חינוך חדש וכל הסיפור יתחיל מחדש. אני בעד כל מה שאת מציעה.

dina199

New member
fכן. רעש והבהובים

(ז"א עומס על השמיעה והראיה) אכן יכולים להוציא מן האיזון אפילו את האנשים שלא מודעים לזה.
זה קיים חזק גם בטלויזיה וקןלנוע. עכשיו יש אופנה של מצלמה קופצנית ומעברים מאוד מהירים בין סצנות , עד כדי כך שאני למשל לא מסוגלת לראות תוכניות. ברור שרוב האנשים מסוגלים (ואפילו אוהבים את זה כי זה אופנתי) אבל גם ברור (לי לפחות
) שישלזה אפקט שלילי מצטבר על הגוף.

Navva

New member
יכולה להבין למה את מתכוונת,

יש חניות עם מוסיקה בקולי קולות, במקרים כאילו לא פעם אני יוצאת גם אם אני צריכה מה שאותה חנות מוכרת.

הבעיה שהשילוב של מוסיקה בקולי קולות בתוספת תאורה קופצנית הפך לנפוץ מאוד במקומותינו במרחב הציבורי. די ברור שלחלק מהנערים יגיעו לצבא עם שמיעה לקויה, עוד לפני ששמעו יריה אחת. אני לא יודעת עד כמה החוק לגבי הגבלת עוצמת הקול (דציבלים) באולמות ארועים עוזר בעיניין.

לגבי סביבה שמעוררת אלימות, להערכתי ניתן להוסיף עוד גורמים, כמו יחס בין אישי הורים<->ילדים, תלמידים<->מורים, ילדים בינם לבין עצמם, סדרות טלויזיה, ועוד ועוד...

למעלה