גם אם לא היה נוגע בך, מדובר בהתעללות רגשית
ואת כבר נמצאת במעגל של הגדרת "אשה מוכה".
אני כמעט ונפלתי בזוגיות שכזאת, גם כן בפרק ב', עם גרוש בלי ילדים.
לקח לי די הרבה זמן לקלוט שהוא לא באמת אוהב אותי אלא יותר תלוי בי.
מאחר והוא תמיד ידע להגיד את "הדברים הנכונים" כדי לפייס אותי כל פעם אחרי שהשפיל אותי, נשארתי איתו עוד.
כשקמתי והלכתי ממנו הוא נורא נפגע, נעלב והתחנן שאשאר, הציע נישואים, הבטיח יבשות ואוקיינוסים.
חשבתי שאולי הוא באמת אוהב אותי ושרק אני זאת שמרוב תסכול התייאשתי ממנו ומהקשר אבל אחרי מחשבה מעמיקה הבנתי שזאת עוד דרך שלו לשמור עליי לצידו.
גם הצלחתי להבין ולראות את הדברים בעיניים נייטרליות, שהוא בעצם מפחד, חסר בטחון, ילד מפוחד בתוך גוף של גבר שמנצל כל מיני תכונות שלו כדי למשוך אותי לדבש שלו ואז "לעקוץ" אותי.
אחרי שנפרדנו התחלתי שוב לנשום...
כיום אני בערך שנה אחרי אותה פרידה שנמשכה איזה חודש. הבחור ניסה עוד להיות בקשר תקופה לא קצרה בהודעות SMS וטלפונים אחת לכמה שבועות. הבהרתי לו שאני מעדיפה ככה, רחוק ממנו.
תקופה ארוכה עדיין אהבתי אותו מאוד, היינו ביחד כמה שנים טובות, לא שוכחים ולא חותכים דבר כזה כל כך בקלות.
היום אני בעיקר דואגת לו ומרחמת עליו, כי הוא צריך טיפול.
אם הוא משפיל אותך, גורם לך להרגיש מאויימת ועושה עוד את כל זה לילד הילדים, אין מקום לדבר איתו בכלל.
הוא צריך קודם כל לטפל בעצמו, הוא לא יכול את התסכולים שלו והבעיות שלו להוציא על אחרים.
אם לא טוב לך איתו/לצידו, למה להישאר שם במקום הזה?
אם את באמת אוהבת אותו ואכפת לך ממנו ויותר מזה, אם אכפת לך מעצמך ומהילד/ה שלך - תלכי משם!
זה מאוד לא קל, זה אולי אחד הדברים הקשים לעשות בשלב הזה, אבל קודם כל תקחי את עצמך ואת הילד/ה ותלכי.
מרחוק יהיה קצת יותר קל להתמודד איתו.