אלוהים.

Le Fay

New member
צ'ובה ישרה כמו סרגל.

ולטעמי זו גישה שפויה ביותר ביחס לכל דמוּת אב, מכל סוג שהוא. בעניין ניסים לא אחלוק עליך, כי אני מאמינה גדולה בניסים: לדעתי גם חיי היומיום שלי רצופים הרבה מאד ניסים קטנים. כשלא מקלקלים להם מרוב בורות או רוע או שניהם גם יחד, הם עובדים כמו שעון. גם התרבות העברית, אם תרצה, היא סוג של נס, וכן - לדעתי יש כזו. מסופקתני אם המסיבה שהחבר שלך הלך אליה היא אחד הסממנים האופייניים לה, אבל מבחינתי זה לגמרי עניינו באיזו תרבות הוא רוצה לשכשך בערב יום הכיפורים. זו הגדוּלה של חרות בענייני אמונה ודת, שאפשר גם לבחור ביניהן, ולכשתרצה, גם להתנזר מהן לגמרי. בתרבות יהודית חילונית הנויורקרים בטח מבינים יותר ממני. אבל תרבות עברית יש. היא עושה לה פסל ותמונה, אפילו לא רעים, והיא משהו בין אלילית לאתאיסטית. לי זה לא מפריע, כמובן, מאז שלמדתי להבחין בין טוב לרע העדפתי פגאניות על מונותאיזם. מה שכן מפריע לי זה שהיא כנראה נעשית עולם הולך ונעלם. אבל ככה זה, תרבויות, כמו אנשים, נולדות, מתות ולפעמים אפילו זוכות לעדנה מחודשת. דוקא ביום הכיפורים הזה, דרך אגב, היו לי אורחים לארוחת ערב. בגלל אילוצים יכולתי לארח אותם רק בערב הזה, וכשהתחלתי להתפתל כי "לא נעים", מישהו מבני ביתי לחץ עלי להסביר בו במקום למה "לא נעים", כשברור לגמרי שהשכנים מכל עברי בעצם משתמשים במזגן ובמעלית ולא מתפללים או צמים, ושלי לגמרי כן נעים להסב עם האורחים האלה לארוחה חגיגית של שלוש מנות, עם עוגת קצפת לקינוח. כשהמשכתי לבדוק ביני לביני, הגעתי למסקנה שמה שלא רציתי להפריע לו הוא השקט. בשבילי זו המהות המרכזית של היום הזה, והיא יקרה לי. אז כן, בסופו של דבר הכנתי הכל עד חמש ומשהו, בלי ברביקיו ובמינימום רעש, אבל בשעה שבבית הכנסת כיוונו פנים לתקרה, אנחנו הסבנו בנחת לשולחן. לדעתך זה הפריע למאמינים בשכונה לקרוע שערי שמים? נ.ב. מצטערת שבגיני האוזניות מתפנות. המזמורים הכי ותיקים שמכירה הם של פלסטרינה, שכבר שייך לרנסאנס. אלה מימי הביניים ששמעתי שיעממו אותי. כנראה בניגוד לראשי הכנסיה דאז, אני מעדיפה ליטורגיקה פוליפונית

סוג של תכונות אופי

אני מבין את הרגשת הקרבה שלך למשהו גדול שעוטף אותך באהבה, יש כאלה שאוהבים את ההרגשה שמשהו מכתיב להם בפירוט מה לעשות ומביט עליהם מלמעלה אני זוכר שאיתי בישיבה קטנה היו כאלה שהייה נראה שהם ממש נהנים שסוגרים אותם ועוקבים אחרי כול צעד ושעל שלהם. ומצד שני יש אנשים שלא מסוגלים להרגיש שפוטים של משהו, אוהבים להרגיש את הבחירה החופשית שתואמת לטבע שלהם ולא לכללים שהחברה קובעת, בשבילהם חופש שווה יותר מזהב וכמה כסף שתציע להם כדי שיותרו על החופש לא ישכנע אותם. אני כרגע לא מיתיחס לשאלה עם יש אלוהים ובמי הוא בחר (אם בכלל) אני מדבר על האופי הפנימי שלך, על האני שלא מישתנה בכול מצב ובכול מציאות. כמו שמובן בכתיבתך אתה נימשך לרוחניות לדברים שמבטאים בשבילך סיסמאות קליטות וצודקות, אתה תהייה רוחני גם אם תהייה חילוני, ואתה יודע מה אתה גם תהנה מזה, רק על תישכח שכמו שאתה בטוח כשמש שיש אלוהים, יש אנשים שבטוחים שאין אלוהים, וגם כשאתה בטוח שהם טועים תדע לכבד אותם.

admor

New member
אתה טועה

"זה, הים גדול-- ורחב ידים: שם-רמש, ואין מספר; חיות קטנות, עם-גדלות" המקום כאן מספיק רחב לכאלה שמאמינים שיש מנהיג לבירה אבל...,או לא "לזה" התכוון המנהיג. לבין כאלה (כמוני בעוונתי הרבים) שיש להם מנהג לשתות בירה אבל אין קשר בינה לבין אלוהים. ואני יש לי פטור אצל ריבוינו של עוילום מאמונה. בדיוק השבוע התקשרתי לאחל חתימה טובה למישהו שמכיר אותי מגיל ארבע בערך כשהוא שואל אותי מה שלומך, אני עונה לו בורוך השם. הוא שואל אותי לא קשה לך להגיד בורוך השם? אמרתי לו, ממש לא, אין לי שום בעיה. הוא אומר לי במין צער כזה, אתה נולדת כזה כשהכרתי אותך כבר לא האמנת.

זו לא הדחקה?

להחליט שאין ישות אלוקית וזהו.. ברור שקל הרבה יותר לחיות בהחלטה שאין דבר מחייב ומאיים, השאלה היא אם זו מחשבה או שזו עובדה? הרי אין מצב שהעולם נוצר מעצמו... אז במקום להחליט,נסו להתמודד עם הידיעה, וזה כלל לא אומר שהאמונה מחייבת למעשים כפי שזה מתפרש. רבים חושבים שהחרדים לקחו בעלות על התורה וממילא על ד`.. וזו טעות! אף אחד לא קבע שהם הם אלו שעובדים אותו בדרך הנכונה.. סתם,נקודה למחשבה.

whitewidow

New member
אין מצב שהעולם נוצר מעצמו?

ומי יצר את מי שיצר את העולם? משהו היה שם מאז ומתמיד?

וואו אשכרה הארה

למה את חושבת שיש ישות שיצרה ג`וקים בצורה שאם הם מתים, אבריהם המיובשים נגררים ומתפרקים על השטיח? ואם קיימת ישות כזו, מדוע עליי להאמין בה? להאמין במה? מה הנגזרת מאמונה זו?

אין שום הוכחה

שג'וקים מתים מתפרקים ונגררים על השטיח, מדענים מעולם לא הצליחו להוכיח זאת אלא רק לשער את זה מחוסר אופציות אחרות, הדרך היחידה בה ג'וק מת יכול להתפרק על שטיח, הוא על ידי פירוק מכוון של הג'וק על השטיח ע"י ייצור חי. בדיוק כשם שאקדח ללא כדורים אינו יורה וכשם שמכונית ללא דלק אינה נוסעת, וכמו שבלי שההורים שלך עשו את זה לא היית נוצרת. נ.ב. תחת לפה

מה? זה אתה עשית את זה?

יא מנייאק. ככה להרוס לי סימן מובהק מאלוקים? תיכף תגיד לי שאתה גם שמת ת`שיר במחשב והדלקת את המאוורר.. אוף כבר חשבתי שה` התגעגע אליי..

idonknow

New member
סטודנט בטכניון פעם

הרגיש צורך להסביר לי, שאם פצצת אטום תשמיד את כל העולם, הג'וקים יהיו היצורים היחידים שישארו בחיים. אז אני לא בטוחה שאפשר לפרק אותם עם שטיח, אם הם שורדים פצצות אטום. (מעולם לא האמנתי שפיסת המידע הזו תהיה שימושית מתישהו).

rigoletto111

New member
כלומר, המדע מניח

שכדור הארץ העתידי ייראה כך: מתקיימות שתי צורות חיים נחותות עיקריות: 1. ג'וקים 2. אחמדינג'אד [העיקר שנפטרת מהחתימה המדכאת הקודמת שלך]

justchip

New member
זה לא הדחקה?

להחליט שיש אלוהים וזהו... ברור שזה הרבה יותר קל לחיות בהחלטה שחייך מנותבים ע"י דמות עלומה ולהטיל עליה את האחריות, השאלה אם זה מחשבה או עובדה? הרי אין מצב שאלוהים נוצר בעצמו ואין רציונל להאמין בה יותר מהמפלצת שמתחת למיטה (האמת לזה כבר יש יותר ההוכחה בדמות כל נשורת הפרווה האפורה שאני מוצאת כשאני מטאטאה) או הפילים הבלתי נראים שמחזיקים את העולם על גבם. אז זה בסדר להחליט שזה מה שמתאים לך בחיים ואמונה בכח עליון עוזרת לך להתמודד עם החיים, אבל אל תראי את זה כבחירה רציונלית וכמובן שלא כברירה הרציונלית היחידה... סתם נקודה למחשבה.

Le Fay

New member
טוב נו. אם את אומרת שאין מצב, כנראה

אין. על הדרך, גלי לנו: שהגשם יורד מעצמו יש מצב, או גם אותו צריך לעמוד מישו להוריד?

Le Fay

New member
בטח. ואני מאזינה שרופה של טניה טאקר

Lizzie And The Rainman You came riding in on the sunrise On a hot west Texas day With a fancy man in a painted wagon With some fancy things to say Looks like you folks need some water Well water is my game And for the small price of one hundred dollars I bet you I could make it rain Step back non-believers Or the rain will never come Someone start that fire burning Somebody beat the drum He said some may think I'm crazy For making all these claims But I swear before this day is over You folks are gonna see some rain They all just stood there staring Trying to believe But there was one named Lizzy Cooper Who said he was a lying cheat She said you call yourself the Rainman Well you ought to be ashamed Starting all these people dreaming Thinking you can make it rain Step back non-believers Or the rain will never come Someone keep that fire burning Somebody beat the drum He said some may think I'm crazy For making all these claims But I swear before this day is over You folks are gonna see some rain Hey Lizzy Well a man's gotta have a dream And if you can't walk on the inside with me I'll meet you in between Oh come with me Lizzy And the stars will write your name And if you still think I'm lying to you Look yonder there comes the rain (בעיקר בגלל הקול החרוך של טאקר והמודולציה בסוף, אבל שיהיה). ועכשיו שהגשם מסודר, נשאר לברר רק מי מגלגל את השמש כל בוקר ממזרח למערב.

זו לא הדחקה!

זו לא הדחקה להאמין שיש מנהיג, שהוא מכוון את צעדינו,מנחה את דרכינו. זו לא הדחקה לדעת שיש בורא שיצר את האדם, את כל הסובב אותנו. זו לא הדחקה להרגיש שהוא נמצא איתי בכל רגע,שהוא מבחין במעשי בכל חלקיק שניה. זה מפחיד! זה קשה! זה הורס!!! כי מאמינים,יודעים,מרגישים! וזה קשה למרות זאת לנסות לעמוד מול המציאות הזו בלא לעשות את מה שהחדירו לך למח שזה מה שהאלוקים דורש.. זו לא הדחקה! זו התמודדות יומיומית,רגעית! התמודדות שקשה לעמוד מולה!!

שתי מים מותק

את מזכירה לי את ההוא שהחליט שהוא דולפין. מסכן אם הוא לא היה בתוך גיגית מים הוא היה מת. בטוח. את יודעת מה זה היה בשבילו להתמודד עם הליכה למיטה? אכילה? מפחיד מאוד. וככה כל יום הוא נאלץ להתמודד, ממש פחד אלוקים. הוא לא יצא מזה. מסכן.

למעלה