אלוהים

pinkli

New member
אלוהים

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי כאן,אבל הרבה מחשבות שמתרוצצות בראשי לאחרונה מביאות אותי לכתוב כאן שוב, אז אתחיל בהקדמה קצרה כדי לעדכן ולמי שלא מכיר.. אני יוצאת בשאלה כבר שש שנים וכיום,אחרי שעברתי משבר נפשי ואושפזתי לכמה ימים אני כל הזמן עסוקה בשאלה על אלוהים ומה הוא רוצה מאיתנו ככלל וממני,בפרט. מצד אחד זה נראה שהחשוב מכל הוא להיות בן אדם טוב לעצמי ולסובב אותי אך כל הזמן,לדוגמא בשבת,כשהדלקתי משהוא מיד עולה לי לראש הפסוק:"לא תבעירו אש בכל מושבותיכם" האם לאלוהים אכפת באמת מהאש שאני מדליקה בשבת? נכון שעדיין לא נהרגתי בגלל זה,אבל אולי מישהוא אחר,באפריקה למשל מת בגללי. אני כל הזמן חושבת על ההשפעות של המעשים שלי,מעל,או מתחת לפני השטח. אם אתחיל לאכול כשר האם זה רק ירגיע לי את המצפון כי אני מכירה את הדרך הזו ושם יש תשובות,אבל שאלות יש הרבה. אם אלוהים ברא את העולם,האם זה לא הגיוני שהוא נתן לנו ספר כללים? אני הרי נקודה כלכך קטנה בעולם הזה ובכל זאת,בן אדם אחד גם יכול לעשות שינויים עצומים כל כך בעולם ולשנות עולמות אז איך להסתכל על הקיום,שלי?

admor

New member
ברוכה השווה

דבר ראשון רציתי להגיד לך ששרת יפה מאוד בפסח. ונחמד היה לפגוש אותך במפגש הפורום לפני פסח. את עדיין בחו"ל? רציתי להגיד שאת יוצאת מנקודת הנחה שהיא מוטעת לדעתי והיא שיש אלוהים. גם אם הוא קיים (והוא לא) הוא כתב הרבה סיפרי הוראות. לכל אדם וקבוצה יש סיפרי הוראות שונים. אותו אלוהים איכפת לו שתוכלי חמץ בפסח? וקטניות? הוא מתיר לספרדים דברים ועם האשכנזים הוא מחמיר? מה שאני מנסה לומר שגם אם את לוקחת את היהדות ככתבה וכלשונה ומקיימת את כל המצוות תמיד יהיה משהו שבקבוצה אחרת ביהדות הוא חטא ואולי אלוהים איתם? ולמה דווקא יהדות? אולי ספר ההוראות שנמצא בידי שבט נידח בגונגל באפריקה הוא הספר הנכון?

pinkli

New member
תודה

על אלוהים אפשר להתווכח,ואף אחד לא ינצח כי אין הוכחות ברורות לכאן או לכאן(כך אישית נראה לי) הבעיה היא שאני,במצב הנוכחי,אדם שמחפש משמעות לחיים,וכנראה(פסיכולוגיה בגרוש),הכי פשוט ונעים לחזור לסינר של אמא השאלה מה עושים עם ים של מחשבות זה כאילו האמונה חוזרת לתוכי ואולי בכלל עוד מעט אשתתף באגודת החוזרים בתשובה וזה מבלבל לחשוב על זה ומתסכל

admor

New member
תגדירי משמעות

האם לחיות במחשבה שיש אלוהים וממש אכפת לו מכל ביס שאת מכניסה לפה. שהוא אל נוקם ונוטר. שאם את בטעות או לא בטעות, תאכלי שוקלד חלב אחרי המבורגר, הוא ינקום בילד מסכן שלא חטא באפריקה יכניס משמעות לחיים שלך לכי על זה. לי לא נראה שזה בדיוק המשמעות שאת מחפשת.

pinkli

New member
משמעות

אם יש משמעות ליקום המטורף הזה אם יש משמעות לקיום שלי לקיום של הילד שלי לילדים המסכנים באפריקה לאמנות המדהימה שבעולם למזג האויר לכוכבים שבשמיים לסבל לשמחה והאהבה אני רק מנסה לקשר בין הדברים למצוא סיבה ומסובב לחשוב מה אני יכולה לעשות כדי שיהיה יותר טוב כאן בעולם מה אני,במעגל שלי יכולה לעשות כדי שארגיש מסופקת שארגיש שייכת שארגיש שלמה שיבוא שלום ואולי לחשוב שיש מישהוא שמנהל את הטרוף הזה,הנפש שקטה קצת אבל שוב,מי אני שיעשה את הקשרים האלה? ומי בכלל יודע? אנו כבני אדם מושפעים ומשפיעים אחד על השני,אז אולי ההתנהגות שלי כן "משדרת" איך שהוא על העולם

אלו באמת שאלות

שהתחבטתי בהם רבות. כי חינכו אותי לכך שיש משמעות. לעשות לו יתברך דירה בתחתונים ולהביא לימות המשיח. וכל התפאורה מסביב כולל הילדים הרעבים כולל האסונות הכל מוביל למשמעות הזו. אבל אני באופן הרגשתי שזה לא מספק אותי. ה'סתימה' הדתית-יהדותית הזו של חור השאלות היא רופפת מידי עבורי. למה את יוצאת מתוך נקודת הנחה שסיבה והמסובב הם דתיים-מיתיים ולא חוקי הפיזיקה למשל? אני ממש מבינה מאיפה מגיעות התהיות הללו אבל אני חושבת שלחפש תשובות בכתבי הדת זה לא נכון. גם בגלל שהיית כבר בסרט הזה וגם בגלל שעם כל הכבוד לחז"לינו התקופה ההיא הייתה שונה ותשובות שהיו מספקות ורלוונטיות אז לא ממש תופסות עכשיו. נקודת המוצא שלי היא שאין אלוהים או לפחות אם ישנו אין לו שום נגיעה או השלכה לחיי היומיום שלי. אני מנסה להיות אדם טוב כדי לחיות בשלום עם עצמי ועם הסובבים אותי. אני אחנך את ילדי (עוד 700 שנה בערך כשאימא שלהם תפסיק לפחד להביא אותם) להיות אנשים טובים לעצמם ולסביבה לא בגלל ספר חוקים שנכתב בו עין תחת עין וקול באישה ערווה, אלא כדי לשמור על מרקם חיים תקין ומתייעל. כי זו ההשפעה האמיתית. כשאדם טוב לעצמו ומיטיב לאחרים. המשמעות היא דבר פרגמטי ומאוד אישי. המשמעות שלי כרגע היא לא מה שהייתה לפני חמש שנים ולא מה שתהייה בעוד חמש עשרה שנה. למה באמת חשוב לך לדעת (ואפילו לעשות כמה שקרים קטנים בנפשך) שיש מן גורם על מקשיש עם אצבעות מצהיבות מטבק ופה זקן וחסר שינים שהוא אחראי ללחוץ על השלטר כרצונו?

מתלבט13

New member
השאלה היא מה טוב לך

אין לי כל יכולת לדעת. אבל את חושבת שמה שאת צריכה עכשיו זה מהפך נוסף ועצום בחיים (לאותו המקום ממנו ברחת)? אם מה שאת חוששת ממנו זה שיש אלוהים, אין לך ממה לחשוש כי אין (למיטב ידיעתי). אלא מה? מי שגדל בבית דתי - מוחו שטוף בעוצמה אדירה. זה כמו שאת תפחדי לקפוץ ממקום גבוה גם אם ברור לך בשכל שיש למטה מזרונים שאין שום סיכוי שתקבלי מכה, המוח שלנו לא קונה את העובדות. ייתכן שיצאת בשאלה בלי ללבן יותר מדאי את נושא האמונה, ועכשיו זה חוזר אלייך בבומרנג.

pinkli

New member
בהחלט

כשיצאתי,היה לי פשוט מאוד להוריד את הקליפה הדתיה שלי,לבוש,תספורת וכו וגם שמירת השבת,חגים,לא שיחקו אצלי משחק גדול,לא היו נקיפות מצפון וכו' עכשיו(במיוחד שהילד גדל,ואיך אחנך אותו..) השאלות עולות והאלוהים דופק לי על הדלת

תחזרי בתשובה

הכל יהיה לך קל. המוח לא יחשוב המשפחה תשמח .דאגות לא יהיו לך אלוהים יהיה חלק ממך והפנים שלך יוארו בהארה מלאת הוד וזיו השכינה ידור איתך תמיד. ותדעי שאלוהים הוא כל יכול ומנהל את הטירוף במחשבה יתרה. כי אחרי הכל במופלא ממך אל תדרוש.

סלסרו

New member
אלוהים לא דופק לך על שום דלת

אלוהים לא קיים, הוא או היא לא יכולים לדפוק לך על שום דלת.

stאסתי

New member
בסופו של דבר

הכל תלוי בתחושה הפנימית שלך. את במצב כרגע שאת מחפשת משמעות ומשהו עמוק יותר בחיים וזה הגיוני אם עברת איזושהי חוויה קשה. גם כשאת אומרת שזה עולה כשאת חושבת איך לחנך את הילד, זה מאוד הגיוני. השאלה היא, אם ככה את רוצה לחנך את הילד שלך? משמעות אפשר למצוא בהמון דברים שבינהם יש גם דתות וברור שיש לך קירבה וזיקה מסויימת ליהדות, הרי גדלת עם זה וחונכת על זה, זה הכי קל וטיבעי לפנות לשם כדי לחפש את המשמעות מעבר. אבל, חשוב שתהיי שלמה עם עצמך ובטוחה שזו הדרך ושאת מאמינה בה בעיקר בגלל הילד כי: 1. את לא רוצה לחנך את הילד בצורה מסויימת שבה את לא בטוחה במאה אחוז, את לא רוצה שעוד כמה שנים כשהוא יגדל וישאל אותך למה חזרת, התשובה שלך אליו תהיה : כי חיפשתי משמעות וזה מה שהכרתי. 2. אם אחרי שיעבור הרצון למשמעות ותתחילי למצוא שוב את הפגמים שבדיוק בגללם יצאת מההתחלה, שוב תרצי לעזוב. זה הרי יבלבל את הילד,אי אפשר לשנות לילד צורת חיים וסביבה כל כמה שנים את בתור אמא מבינה את זה. לכן חשוב שמה שלא תחליטי (ותהיי בטוחה שאנחנו נהיה איתך בכל החלטה) תעשי את זה בלב שלם ועם האמונה האמיתית מבפנים שזה מה שטוב לך ועזבי אותך מנכון או לא נכון. תחיי בצורה שעושה לך טוב ושקט נפשי. המון בהצלחה...

pinkli

New member
הילד

בגלל מה שעברתי הילד לא איתי עכשיו,אז יש יותר זמן לחשוב.. אני מקווה שאתחזק ואצליח בבית המשפט ובסופו של דבר הוא יהיה איתי אבל בנתיים אני כך בודקת את הוויתי..

כמו שאני מבין

את חוזרת אחורה לימים אחרים וזה סגור את רוצה אמפטיה וסימפטיה לרכך את החזרה.היו פה כאלה במצבך היום הם דתיות או חרדיות.בהצלחה

uri80

New member
נשמח לשמוע מה מציק לך.

במחשבה שניה, לא, לא נשמח. אנשים מגיבים כאן כדי לקבל אמפטיה. זהו פורום תמיכה ביוצאים בשאלה. שמת לב למילה "תמיכה" שם למעלה? אם אין לך משהו תורם להגיד לה, למה להתאמץ?

זו התמיכה שלי

סיבוב פרסה והכל נגמר באיבחה אחת.למה להתאמץ להזיע לספר סיפורים להתפלסף זה גלוי לעניי כל מה היא רוצה. אני בסה"כ הזרז לחיבוטי הנפש שלה ויפה שעה אחת קודם. אני תומך מכל הלב.

stאסתי

New member
הצד החיובי

בכל הסיפור הזה שהילד לא איתך כרגע זה שאת באמת יכולה לחשוב עם עצמך מה את רוצה ומה יהיה טוב לך ואני מחזיקה לך אצבעות שבקרוב הוא יהיה איתך ותחשבי על מה טוב לשניכם יחד:) אני איתך

יודיX3

New member
ברגע שתפסיקי לחפש הגיון

יפתרו הבעיות. לשואה יש הגיון? לפיגועים יש הגיון? אני ניסיתי למצוא הגיון בהיותי דתי מחד והיותי הומוסקסואל מאידך- וזה חירפן אותי מכיוון שהרגשתי שהחיים שלי פרדקוס- את יודעת איך זה לחיות בפרדוקס? להיות אכול אשמה עצמית על דבר שלא עשית? על היותך מי שאתה? ולכן הגעתי למסקנה החדה- שאם התורה קובעת שמגיע לי גזר דין מוות, ושמעשי מתועבים רק בגלל שאני מי שאני- כל התורה לא שווה את הקלף שהיא כתובה עליה.

אתה צודק הבעיה היא

שהיא כבר מצאה הגיון רק ההתחלה קשה לעשות סיבוב פרסה לכן לדעתי מה שכתבת נופל על אזניים ערלות. כל אחד וההגיון שיש לו או אין לו.כי להסתופף בצל השכינה זה טוב לכל מאן דבעי שההגיון צץ פתאום מאי שם.

התשובות,בפשטות:

ש. האם לאלוהים אכפת באמת מהאש שאני מדליקה בשבת? ת. אין אלוהים. ש.נכון שעדיין לא נהרגתי בגלל זה,אבל אולי מישהוא אחר,באפריקה למשל מת בגללי? ת.אנשים מתים כל הזמן,אם הם לא היו מתים היינו בצרות. מסקנה:תחללי שבת,מנעי את פיצוץ האוכלוסין. ש.אם אתחיל לאכול כשר האם זה רק ירגיע לי את המצפון? ת. לא,את המצפון שלך זה לא ירגיע. כשרות לא קשורה למצפון כיוון שאין לה טעמים מוסריים. אם כבר,תהיי צמחונית. ש. אם אלוהים ברא את העולם,האם זה לא הגיוני שהוא נתן לנו ספר כללים? ת. אלוהים לא ברא את העולם,כי הוא יציר דמיון. והחברים הדמיוניים שלנו לא צריכים לומר לנו מה לעשות. ש. אני הרי נקודה כלכך קטנה בעולם הזה ובכל זאת,בן אדם אחד גם יכול לעשות שינויים עצומים כל כך בעולם ולשנות עולמות אז איך להסתכל על הקיום,שלי? ת. את באמת נקודה קטנה,ואף אחד לא מחולל שינויים. אנשים נולדים,מזיינים,עושים ילדים ומתים. תמיד תהיה מלחמה איפושהו,תמיד ישנאו זרים,תמיד הרבה ידפקו ומעט ירוויחו. העולם נשאר אותו דבר,רק השמות של השחקנים משתנים. מכאן נובע שהאינטרס שלך הוא להפסיק "להסתכל על הקיום שלך" ולעשות דברים שאת אוהבת במקום. כי יש לך רק סיבוב אחד על הכוכב הזה. מצטער על הלקוניות וחוסר האמפתיה. אבל זאת האמת לדעתי. אם אנשים עדיין בוחרים להיות עצובים בגלל החברים הדמיוניים שלהם זו כבר בעיה שלהם. נ.ב. שרת יפה בפסח.

למעלה