אלוהים

אiדי ה

New member
אלוהים

אלוהים לא מפסיק לבהות עלי
משם
שאשתפר
ניצב
שאשתפר
ולמה
אלי
הוא
מדבר
מה
הוא
רוצה
ממני
אלוהים

nati6589884

New member
אתה מושפע מאבות ישרון?

הסגנון שלך דומה לו מאוד במיוחד הצורניות. סך הכל קטע נחמד.

אiדי ה

New member
בצורה מסוימת

ראיתי גם את יואב עזרא ועודד כרמלי כותבים כך.
אני חושב שזה מבטא את אופן הדיבור האמתי שלי בצורה הטובה ביותר.

nati6589884

New member
הבנתי.

אני אוהב את הסגנון אבל לא כותב ככה. אבל אם אתה אוהב לכתוב תכתוב איך שבא לך.

אiדי ה

New member
תראה

אני בוחר איך לכתוב מתוך ידיעה מסוימת שפיתחתי אגב התנסות ילדותית בכל מיני צורות ולמידה תיאורטית של ספרות, אמנות ותקשורת. כתבתי בכל מיני צורות ובכל מיני משלבים ותמיד נהנתי. רק כאשר הגעתי להבנה שאני רוצה לסמוך על עצמי, כי לתפישתי אני מישהו שמזהה דברים בצורה מעניינת ומודעת ברמה גבוהה יחסית, גם הגעתי להבנה שהשפה שלי - זו שאני מתקשר איתה עם אנשים ביומיום - זו אשר גורמת לאנשים בחיי לאהוב דברים שאני אומר - היא-היא השפה שמתארת את המציאות בצורה הטובה ביותר עבורי, ולא שפתו של אחר. השפה, לתפישתי, כמו הרעיונות, צורות היצירה והמסגרת שאני, כמי שכותב בהוה, בוחר ליצירה, צריכים לתקשר עם המוכר והמקובל בחברה, אבל גם משתנים ומשנים, פשוט, כי ככה זה בטבע. אני פשוט זורם איתו, מבחינתי.

אiדי ה

New member
מעולה

מה שאני הכי אוהב בשפה המדוברת של בני דורנו זה את ה"קטנות" המעיפות האלו בסופי משפטים או תוך כדי אמירתם, כמו "כאילו" או "וזה", אתה מבין אותי? אני חושב שיש במלים הכאילו מיותרות האלו כל כך הרבה עומק וכנות, הישר לתוך ההוויה של אדם בתחילת המאה ה-21. הוויה שאף הוא עצמו לעתים אינו מזהה, ולכן יש אמן שישקף את ההוויה הזו עבורו. לעומת זאת, יש אנשים שלא יכתבו ככה. אמנות, הם סבורים, צריכה להוציא את האדם מהיומיום, שהרי היא חג. אחר-כך הם גם מתפלאים למה אנשים לא רואים בה, באמנות, את הלחם והחמאה. אבל האמת, גם זו כשלעצמה צורת הסתכלות יפה על אמנות וקטונתי.

nati6589884

New member
בעניי שירה חייבת להיות אישית ושימוש בשפת יום יום.

אני נוטה להסכים איתך ואין לי עוד מה לומר.

moonlihgt

New member
ואני גם נוטה להסכים ולהעדיף את האומנות בשפה יומיומית

אומנות חיה שהיא חלק מאיתך חלק מההוויה שלך ומחיי היומיום שלך ולא ממוסגרת וכלואה במוזאון אני כן בעד לפעמים לעשות קצת "חג" ולהשתמש גם במילים אחרות גבוהות מיוחדות אולי עתיקות אבל ברובה אומנות עדיף שתהיה משהו שאפשר להזדהות איתו ולחוש אותו ויפה כתבת אכן הכאילו כזה והסלנג זאת שפה שהאדם בדורנו הכי מזדהה איתה אז אני לא אומרת ששירה צריכה להיות כתובה בשפה קלוקלת אבל גם אין שום בעיה שהיא תהיה בשפת הדיבור היויומי הכתיבה
קיצר אני מעדיפה מין שילוב של הדברים בין היומיום לחג

אiדי ה

New member
נחמד

תודה על ההתייחסות והחיזוק

nati6589884

New member
גם אני.

אני יש לי כמה סגננות אחד בשפה גבוהה ומליצית והשנייה בשפה פשוטה ויום יומית. או שאני כמוך משלב בין הגבוהה לנמוך.אבל באופן כללי אני מאוד אוהב שפה גבוהה ומליצית וזה נהדר אבל אני אוהב גם שפת יום יום לכן אני מחזיק בשני הקצוות...

למעלה