אלוהים ישמור

Kiru

New member
יפה

כנראה שמישהו באוצר הבין שהדרך היחידה להעביר את רפורמת שוחט היא בשינוי זוחל ולא בבום אחד. הגיע הזמן.

Kiru

New member
כולם מסובסדים

רוצים להפסיק את הסבסוד לתארים שרשמו ושהם יעלו מחיר מלא.

NFish

New member
ואיך בדיוק נשלם את זה?

מאיפה נשלם שכר לימוד כפול? אם נדמה לך שתהיה מערכת מתן הלוואות יעילה ונוחה, אז אתה תתבדה.. את הכסף למערכת החינוך הכושלת צריך להביא מתקציב המדינה, וזו גם אמירה מוסרית, שכן זו עדיפות לאומית. ולמה שאני לא אסובסד ב - 50%, כשינן מערכות חניוך שכלל לא מלדות את תהלמידים שלהם תכנים שהמדינה דורשת וזוכים למימון של 60%?!

Kiru

New member
לא ממש הבעתי דעה

על התוכנית, רק על דרך הביצוע. לעניין עצמו: אין לי דעה מגובשת, אבל אני מודה שאינסטינקטיבית כל תוכנית שמעודדת פחות מימון של צרכיו של X מכספי המיסים של Y, זוכה אצלי לסימפטיה.

NFish

New member
לגיטימי לחלויטין,

אבל המדינה בסופו של דבר היא עודנה סוציאלית, למרות שלא ניתן להכחי את הזליגה אל הקפיטליזים, שעל פי מה שאני קורא ממך, אתה תומך בו. כל דיעה היא לגיטימית, אבל הרוב בסופו של דבר הוא הקובע, ורוב הציבור תומך במדינה סוציאלית, וזאת אני ואתה יכולים לדעת רק על פי כמות המושבים בכנסת שנתפסים על ידי מפלגות סוציליסטיות. בכל אופן, ישנה אמירה לאומית בכך שממונים הלימודים שלנו - בחלקם כמובן, ובכך שמערכת החינוך מתוקצבת, בסופו של דבר נפט עדיין לא התגלה אצלנו והמשאב האנושי הוא המועיל ביותר מבחינה כלכלית למדינה. מילא אם היו מאפשרים לסטודנטים לקת הלוואות ללא ריבית, או האקלים החברתי היה מאפשר לסטודנט לממן את עצמו, אבל אל תשכח שרוב גדול של הסטודנטים שירתו בצבא, וכשהם יוצאים לאזרחות אין להם יותר מידי נכסים מצד אחד, ומן הצד השני השוק מאוד תחרותי, וישנו רצון להגיע למעמד סיום תואר כמה שיותר מהר בכדי להשתלב בשוק העבודה התחרותי....

Kiru

New member
כמה דברים

ראשית, הרבה מאוד סטודנטים שלומדים במכללות פרטיות מממנים לעצמם את התואר. מכאן שלפחות בתארים המדוברים, שהעלות שלהם נמוכה יחסית לרפואה או מדעים ניסויים אחרים – זה אפשרי בוודאות. לצורך הדיון, בוא נסכים שיש אינטרס לאומי בהשכלה גבוהה לכל אחד (וזה בפירוש לא טריוויאלי). אפשרות אחת היא להשאיר את המצב הקיים, בו כל משלמי המיסים מממנים את הלימודים של כל אחד. אפשרות שניה היא ליצור מודל של הלוואות, שיוחזרו כשהלומד ייכנס לשוק העבודה. אם הוא לא יגיע לרף הכנסה מסוים, ההלוואה לא תוחזר. מבחינת פתיחת האפשרויות ללימודים אקדמיים המודלים זהים, בוודאי אם תוסיף למודל השני גם תוכנית של מלגות למצטיינים ולמי שמצבו באמת קשה כלכלית. ההבדל ביניהם הוא במקור הכסף: במודל הראשון משקלו של כל אזרח במימון השכלתו של X נקבע לפי מדרגת המס שלו. במודל השני כל לומד מחזיר למדינה את מה שהרוויח ישירות, כלומר כל אחד משלם על מה שקיבל. מכאן שהדיון כאן הוא פחות על עידוד השכלה, ויותר על הרצון להנציח מדיניות רובין-הודית של שאיכשהו זכתה לכינוי "צדק חלוקתי". והצדק הזה לא מוצדק כלכלית, ועוד פחות מוצדק מוסרית.

לא יצא לפועל.

ההתנגדות למהלך הזה תהיה גדולה כל כך הן מהצד הציבורי והן מהצד הפוליטי שמהלך כזה לא יצא לפועל.

NFish

New member
שלום. אתה חי במדינת ישראל. הכל אפשרי

במדינה שלנו. ההיגיון חדל כבר ממזמן לפעול... אני חייב להודות שאני חושב כמוך, אבל באמת שאי אפשר לחזות כלום...

Hugin

New member
עם כל הצער

והכסף שאני הולך לשרוף על העניין, אני חושב שאין ברירה להעלות, אבל אסייג ואומר שעם עלייתשכר הלימוד צריך להגיע גם מערך הלוואות ציבור יעיל. אני לא כל כך מבין איך זה "לא הגיוני" להעלות את שכר הלימוד? למישהו יש רעיון יותר טוב איך להציל את ההשכלה? תקנו אותי עם אני טועה אבל גם אםן נייעל את האוניברסיטאות מאוד עדיין לא נכסה את הבעייה התקציבית.

NFish

New member
הבעיה שאני צופה היא

שאותו מערך לא יפעל בכלל. האוצר יגיד או משרד החינוך יגיד שיהיה מערך כזה והוא יתן ככה וככה ויהו תנאים כאלו וכאלו, אבל בפועל הוא יעביר את הרפורמה שלו, ואנחנו נתקע עם מערך מקרטע...

Anabol

New member
אכן אלוהים ישמור

אני מתכנן לשלב מנהל עסקים ומשפטים

למעלה