אכן... תמונות קשות...

roxie

New member
../images/Emo45.gifועם זאת

בתור אחת שעברה תהליך דומה, והייתה שם, ועדיין שם. בדומה לאור אני רואה את עצמי באופן שונה מאיך שאני רואה נשים אחרות. בהתייחסות לעצמי בלבד, לאחר ירידה של כמעט 40 ק"ג אני עדיין חושבת שלפני 3 שנים נראיתי זוועה. זה לא אומר שדעתי זו מושלכת לדעתי על נשים אחרות- ההפך. אמנם כשירדתי במשקל בתחילה הציף אותי סוג של אושר עילאי אך מעולם לא שכחתי מאיפה באתי. אני גם לא חושבת שקל לשכוח. אני זוכרת איך הרגשתי פיזית ועדיין נלחמת בהמון קשיים רגשיים קשורי משקל ומימדים. גם כיום אני רואה עצמי בתור שמנה וכנראה שגם אם אשקול 60 קילו אמשיך להרגיש כך. אני מצדיעה לה על האומץ וכח הרצון, מאחר וזה מסע לא קל בכלל שספק אם הוא אי פעם נגמר.

../images/Emo45.gif

כל מילה בסלע
תודה תודה ותודה, וכמוך, גם אני חושבת שהמסע הזה לעולם לא נגמר.. אור

roxie

New member
../images/Emo187.gifבכיף

ויש לי הרגשה שגם הלילה הזה לא ייגמר אם לא אצליח להירדם

גלי 1970

New member
../images/Emo45.gif

מפרגנת לאור ומאמינה שהיא התכוונה להרגשתה העצמית בלבד. גם אני מרגישה רע עם עצמי ועם העלייה במשקל בשנה האחרונה,אבל זה לא אומר שאני לא מקבלת שמנים\ות כפי שהם. זה כמו שאני אחמיא לבחורה על בגד שהיא לובשת,אבל אני לעולם לא אלבש אותו כי לא יתאים לי או משהו... אבל לה זה כן מחמיא

עופר 123

New member
משהו על כוונות

"לו היית קורא קבוע"... אחת לשבוע מקבלים פה עדכון קבל עם ופורום, אז אין לי כל כך הרבה ברירות שלא להיות קורא קבוע. אני יודע שהקטע הזה לא היה מתובל בהומור: "התחלתי לבכות. פשוט בכיתי. לא יכולתי להסתכל על התמונות... כל כך הרבה מחשבות עברו לי בראש באותו רגע..."מסמך אנושי מזעזע". שום הומור לא היה שם, אלא אם אני פספסתי משהו בשיעורי ההומור בבית הספר. בעניין הרגשות, קראתי את הקטע הזה "הסתכלתי על האשה הזאת, בתמונה לפני הדיאטה, ולא זיהיתי אותה. עוד לא בת 24 ונראית בת 40. נראית זוועה. לא ראיתי פנים.. ראיתי גוש ענק של שומן עם עיניים אף ושפתיים. זה היה מדהים.. נכון שמדובר פה ברגש האישי, הפרטי שלה. אבל אם אדם שמן אומר על עצמו שהוא נראה זוועה, גוש שומן רק בגלל שהוא שמן, זה נותן לגיטימציה לאנטי-שמנים להתייחס אלינו בזלזול. לו היתה דנה ב"זוועה" שבהיותה שמנה בבלוג שלה בלבד, אז ניחא, אבל אחת לכמה ימים אנחנו מיודעים על העדכון הטרי. גם סמדר שיר אמרה שהיא כותבת מתוך הכאב שלה, ומתוך זה שגם היא נאבקת במשקל. שיר השליכה את זה על תמונת שמנה בשם "הפרה", ואור מכנה את זה "מסמך אנושי מזעזע". היינו הך. אין עוררין על המאמץ שהשקיעה ועל כך שזו משימה לא פשוטה. גם אני ירדתי את המשקל הזה ויודע בדיוק מה נדרש לזה. עם זאת, להסתכל על התמונה של האשה השמנה "ההיא" ולדבר עליה כאילו זו "שמנה לא מזוהה", זה בהרבה מובנים להסתכל, ולא ממש בסימפטיה, על שמנים אחרים, דהיינו - עלינו.
עופר

roxie

New member
עופר

אני מכבדת את העובדה שלך יש את הזכות לפרש דברים בדרך בה אתה רואה אותן. אך תרשה לי לחלוק. הומור, או לא הומור- ממש לא רלוונטי, זו הדרך שבה הבחורה רואה את עצמה. לכל אדם יש הזכות לדבר על עצמו ולפרוש את רגשותיו האמיתיים בדרך שבה הוא בוחר- עובדה זו לא מקנה לאף אדם אחר לגיטימציה ליחס מזלזל בו או בקהילה אליה הוא משתייך. הפורום שלנו הוא מקום שבו, לה,( בתור בחורה שרוצה לשתף בתהליך שהיא עוברת שקשור במשקל שלה) יש את הזכות לכתוב בו ולדון בו. אולי הדרך שבה בחרה להתנסח היא לא היאותה ביותר- אך שוב הדברים נאמרו בהתייחסות לעצמה בלבד- ואם אשר יבחר לקחת את מילותיה ולהשתמש בהן נגדה או נגד הקהילה, לא יצטייר כבוגר או אמין במיוחד ועל כן אני (ואני מאמינה שרבים אחרים) אבחר להתעלם ממנו. שיר, אמנם דיברה מתוך הכאב שלה אך השליכה אותו על אחר, בכך ששייכה שמנים לכינויים כמו: "פרה". ואני רואה לא רואה כל הגיון באנאלוגיה בין שני המקרים. אני יכולה לומר מנסיון עופר, שאני מסתכלת על תמונות עבר שלי ועדיין חסרת כל סימפטיה לדרך שבה נראיתי- אך אני מתייחסת למראה שלי בלבד! ההשלכה של דבריה על יחסה למראם של שמנים אחרים היא לא כל כך הוגנת
רחלי

מאחר ואתה מנסה שוב ושוב

ללבות שרפות שהדלקת אתה והשאר כיבו, אז אוקיי. סבבה. בוא נלך על זה. לא מוצא חן בעיניך העדכון השבועי שלי? זבש"ך. זה פורום ציבורי וזכותי המלאה לכתוב פה כל הודעה שקשורה לנושא הפורום, תרצה או לא תרצה, זה קשור לפורום. להזכירך, ההודעות שלי לא מפורסמות כאן, אתה הוא זה שבוחר ללחוץ על הלינקים ולהכנס לבלוג ולקרוא אותן. עד כמה שטרחת להבהיר, העדכונים שלי מטרידים את שלוותך. למה אתה נכנס לבלוג? אעשה כמוך וארשה לעצמי להחליט על דעת עצמי למה אתה עושה את זה, כי אתה פשוט מחפש דברים שעליהם תוכל להתלהם קבל פורום ועדה. מעבר לזה, רק היום הצביעו בלחיצה על העכבר 785 אנשים שקראו את הבלוג שלי, ו47 מסרים חדשים שהבהבו לי. ועוד מספר גדול של אנשים שבחרו לקבל עדכון אישי במייל כל פעם שאני כותבת פוסט. אתה לא אוהב את מה שאתה קורא, אל תקרא. יש מאות שאוהבים והם עושים לי נעים בגב. אם אדם שמן אומר על עצמו שהוא נראה זוועה, זה בגלל שהוא חושב שהוא נראה זוועה.צר לי, שאני לא שותפה למלחמה הבלתי פוסקת שלך בכל דבר שעלול, בלי כוונה, בטעות, במשגה, להשמע כאילו חלילה וחס יש משהו רע להגיד על אנשים שמנים. לגיטימציה לא מקבלים, לגיטמציה לוקחים. אמרו, אומרים, ועוד יאמרו. זה מה יש. להסתכל על השמנה ההיא ולדבר עליה כאילו היא שמנה לא מזוהה,הוא עניין שהוא פשוטו כמשמעו. צר לי, אבל איך נראה אתה, או כל אחד או אחת מהפורום, לא ממש מעניין אותי. זה לא נובע מזלזול חלילה, פשוט, אני, בניגוד אליך, מקבלת באמת כל אדם באשר הוא. בכל אחד אני רואה דברים אחרים, יופי אחר, אופי אחר. איך שאני מסתכלת על התמונה שלי, על איך שנראיתי, ואיך שאני שופטת את עצמי, לא קשור אפילו לא במעט לאיך שאני מסתכלת על אנשים אחרים. זה שאני בוחרת לעשות דיאטה ולשנות את כל צורת החיים שלי, לא אומר שמעכשיו אני לא מעריכה אנשים שמנים, לא אומר שמעכשיו אני חושבת שכווווולם צריכים לעשות דיאטה. מאד מעניינת אותי העובדה שמהיום שהתחלתי את הדיאטה, אתה מתייחס אליי כאל שונאת שמנים, או אולי שונאת שמנים בפוטנציה. עשה לי טובה, ותפסיק לנסות. זה מציק בעין.

לבן אדם מותר

להביע את דעתו כלפי עצמו, בלי לחשוב כל הזמן איזה לגיטימציה זה נותן ולמי... אוי ואבוי לי אם את ההרגשה האישית שלי לגבי עצמי אני אבנה בהתאם ללגיטימציה שנותנים לי. המסביב אולי משפיע, אבל ההרגשה האמיתית צריכה לבוא ממני. במידה מסויימת אתה סותר את כל המהות של הפורום הזה כשאתה אומר דברים כאלו. המסביב, משפיע, זה נכון, אבל זו רק התפאורה האמת של כל אחד ואחד באה בסופו של דבר מתוכו.

פה זה קצת מכעיס

שאתה כותב כאילו אתה יודע מהי השקפת העולם שלי כלפיי אנשים שמנים. אני רואה את עצמי כמו שאני רואה את עצמי, אם זה זוועה ואם זה לא. אני מקווה שכשתקרא את התגובה שלי להודעה הראשית שלי, תבין איפה הטעות שלך. ואם יורשה לי , טעות גדולה.

chicka

New member
לא מדובר פה בטעות-אלא בדעה שונה...

ברגע שאת מפרסמת לינק לבלוג שלך ופותחת צוהר לעולמך האישי והפרטי, את צריכה להבין שאת חשופה לתגובות. מכל סוג. חלק יהיו אוהדות, חלק לא וחלק ניטרליות. אף אחת מהן היא לא טעות, אלא השקפת עולם משל עצמה.

ובכל זאת

"...תוודאי שזו שאת מפרגנת לה בעידוד רב ונמרץ לא חושבת שאת, כשמנה, נראית זוועה, גוש ענק של שומן עם עיניים אף ושפתיים.." אולי כדאי לברר איתי קודם למה התכוון המשורר לפני שפוצחים בספקולציות ותיאוריות נרחבות.. נראה לי הרבה יותר מתגובה לגיטימית.. אולי זאת רק אני. אור

chicka

New member
ועל זה נאמר "למה התכוון המשורר"

תסתכלי על עצמך ככתבת. כתבת של חייך האישיים והפרטיים. עכשיו תתארי לעצמך שאת מה שאת כותבת יפרסמו כל יום בתור אישי בYNET/NRG ותקבלי מיליון תגובות, מגוונות. האם את חושבת שלכל אחד שלא הבין את דבריך כפי שאת התכוונת אליהם, את צריכה להסביר אותם? את כמובן יכולה לנסות אבל תמיד יהיו כאלה שלא יסכימו איתך וזאת...ביקורת. ביקורת על דבריך. ודעתי האישית היא שכל ביקורת היא לגיטימית. את יכולה לבחור לקבל אותה ואת יכולה שלא...וזו, כבר הבחירה שלך.

דעה אישית אני מקבלת

גם אם היא לא מוצאת חן בעיני... אבל "להזהיר" בחורה אחרת "מפני ההתנהגות שלי" ... מה אגיד לך יקירתי... אני מוצאת הבדל ענקי בין לא להסכים איתי או להעביר ביקורת, לבין התגובה הספציפית של ע'. אחחחח סמנטיקה, סמנטיקה.. מסבכת לנו את החיים
אור

chicka

New member
מבלי להכנס לעובי הקורה ולפרשנות

כל אחד רואה את הדברים בצורה אחרת. כמו שמפרשים אותך באופן שונה ממה שהיית רוצה, יכול להיות שגם את מפרשת אחרים מהאופן שהם היו רוצים. כמו שאת משתמשת ב"הומור" כדי להעביר מסר, אחרים משתמשים באמצעים אחרים. אין חוקיות. הכל לגיטימי. יאללה, התקפלתי לישון.

lb22

New member
הפעם אני אלך עם עופר ביחד.

למה להגיד לו חלאס? זה דבר מבורך שהיא עושה לעצמה דיאטה וכל הכבוד על ההשקעה. אבל (וזה אבל גדול) להגיד כאלו דברים? ועוד אולי לחשוב ככה אחרי שאני משער שהבחורה סבלה מזה שהיא הייתה שמנה זו צביעות . יש צורה לרשום דברים בעיקר למישהי שהגיע מ"התחום" הזה....

צביעות?

לכתוב על הרגש שלי זאת צביעות? להזכיר שוב שאני עדיין שמנה? למה אבל גדול? בפעם האחרונה שבדקתי, היתה לי זכות מלאה לשפוט את עצמי בכל דרך שאני רואה לנכון. לא הגעתי מהתחום הזה, אני עדיין עמוק בתחום הזה. לא לשכוח. לילה נפלא, אור

למעלה