אכזבת קודקס

arimpal

New member
אכזבת קודקס

לי אישית יש תחושה קשה מאוד של אכזבה מקודקס. לא קיבלתי ולו ראיון אחד דרך קודקס (עם ציונים טובים, במוסד טוב), כך גם לגבי אנשים רבים שלומדים איתי (כנ"ל - עם ציונים טובים). בעייתי לומר שהבעייה בנו, היות ולפי הבנתי רבים מחברי כבר סגרו התמחויות (במשרדים הגדולים), לא דרך קודקס, אלא דרך מחשבות, או דרך שליחה עצמאית של קו"ח, בדואר או במייל. תמיד היתה תחושה, גם מכותבי הפורופ, וגם מסביב (כתבות, אנשים רבים שסגרו התמחויות דרך קודקס וכד), שקודקס מונופול, ואין מה לנסות אפילו למצוא התמחות דרך גורם אחר שאינו קודקס. תמיד נאמר לי שאין מה לפנות עצמאית למשרדים כי קו"ח נזרקים. אולם בפועל, ההיפך הוא הנכון. השקעתי בתיק האישי, סמכתי על מה שנאמר, ועל קודקס, והתאזרתי בסבלנות. בסופו של דבר, מרבית המשרות סגורות, ומי שפעל עצמאית, ולא סמך על קודקס, הרוויח. עכשיו כל שנותר הוא לשים את הרגל על הגז לבד, לקוות למשרות שטרם נסגרו (והן מעטות), לייחל לביטול כלשהו, או להתפשר. יש עוד אנשים שנחלו אכזבה מקודקס?? או שזו רק אני?

עידוdee

New member
מוזר...

למתי את מחפשת? בעקרון אני מצאתי דרך הקודקס בעודי בשנה ג'... ניסית לשלוח לעוד משרדים? אני שלחתי לדי הרבה משרדים עד שקיבלתי זימונים, הרבה משרדים מופיעים שם והם בכלל לא מחפשים. ומי שאמר לך שלשלוח עצמאית לא עוזר טועה, אני מכיר כמה אנשים ששלחו עצמאית ומצאו התמחויות שוות. כמה זמן את כבר מחכה לזימון? מתי נרשמת?

arimpal

New member
ספט' 2013

מחכה מאוקטובר, ושלחתי ללא מעט. אמנם למשרדים גדולים בעיקר (או משרדי בוטיק), אבל עדיין...

עידוdee

New member
לא יודע

לא יודע מה הציונים שלך, ואיפה את לומדת ולמי בדיוק שלחת, אני מניח שלכל משרד יש דרישות סף ורף שהוא שם לעצמו, ולכן או שבאמת הם כבר מצאו מתמחים או שאת לא מתאימה למה שהם מחפשים. אם יש משהו ספציפי שאת רוצה מבין המשרדים האלה, תשלחי באופן פרטני למייל או בדואר או בפקס. לגבי "ציונים גבוהים" זה הזכיר לי שבאתי למשרד שהיה כתוב שהדרישה היא ממוצע מעל 80, ולי יש ממוצע מעל 80, והמראיין אמר "אני רואה שאתה לא מבריק בציונים..."

JaneLame

New member
זו קצת גסות רוח מצד המראיין, לא?

לא הייתי רוצה להתמחות במקום כזה.

Anabol

New member
צריך לקחת אותם בעירבון מוגבל

אצלנו הרישום לקודקס היה בחינם, ככזה צריך להבין שלא כדאי "לשים את כל הביצים בסל אחד". זה מעט חסר זהירות לא לפנות לחברות אחרות ולא לשלוח קו"ח בעצמך, בעניין הזה אפשר להאשים רק את עצמך. הניסיון שלי מקודקס לא מזהיר, אבל גם לא שלילי. יש להם תוכנית "מצטיינים", למרות שלא צריך שום קריטריון מיוחד להיכנס אליה. בתוכנית הזו הם סידרו לי כמה ראיונות, אבל הרבה פחות ממה שציפיתי. בסופו של דבר הסתמכתי על האוניברסיטה שהצליחה להשיג לי הרבה יותר ראיונות ממה שאי פעם הייתי מסוגל עם קודקס. צריך להבין שכשהמטרה היא מצאת התמחות במשרד טוב, צריך לעשות כ-ל מה שאפשר. לפנות אליהם בכל צורה או דרך. בצורה עצמאית, דרך חברים, דרך קודקס או דרך האוניברסיטה (אם אפשר). אין ספק שקודקס היא לא כפי שהיא מציגה את עצמה. אבל כמו עם כל חברה מסחרית, צריך להטיל ספק בריא ולא להסתמך עליהם יתר על המידה. לדוגמא למשרד שרציתי (ובסופו של דבר גם סגרתי בו) קיבלתי שני ראיונות בהפרש של כמה ימים - אחד דרך קודקס ואחד דרך האוניברסיטה. לא סמכתי רק על קודקס בנושא.

SuGaRBabe1

New member
גם אני לא התלהבתי מהם

שלחתי דרכם קו"ח להמון משרדים, והראיונות היחידים שקיבלתי הם ראיונות לטרום התמחות (שאני מחפשת בלי קשר להתמחות), שזה סבבה לעכשיו, אבל לא כ"כ עוזר לי בעניין ההתמחות. אני דווקא לא כ"כ מיהרתי להרשם אליהם, די הסתמכתי על האוניברסיטה שתעזור לי בקבלת ראיונות, אבל באיזשהו שלב קלטתי שאני היחידה שעשתה את זה ואולי זה לא כ"כ חכם, אז נרשמתי אליהם וגם למחשבות (שגם הם לא היו כ"כ יעילים), וגם שלחתי קו"ח עצמאית. בסופו של דבר כל הראיונות שקיבלתי היו מהאוניברסיטה, וגם הם לא נחלו הצלחה בינתיים, אז אנחנו באותה סירה. יהיה בסדר?

חוויה אחרת

אני דווקא מאוד התרשמתי מהשירות, קודם כל מדובר בשירות חינמי כך שמקום לאכזבות ענק לא צריך להיות. בתחילה לא קיבלתי הרבה זימונים אבל לאט לאט הגיעו די הרבה, ברור שהיו הרבה שנשארו ועדיין בהמתנה אבל אני מאמינה שזה פשוט בגלל שכל משרד מוצף בקורות חיים והרבה תלוי בזמן שאתה מגיש. אני מאמינה שבמוסד מכובד פשוט יש תוכנית השמה שמבטיחה לך ראיונות, אצלי דווקא התוכנית הזו הייתה די מאכזבת. יותר היה חשוב לי שהאתר לא ילחץ עלי לדברים, לא יציק לי לסגור, ואכן חוץ מהשירות שמבחינתי היה אפקטיבי ,גם נתן לי הרבה מידע על משרדים וראיונות וגם בסופו של דבר עזר לי למצוא את המשרד , אין לדעתי הרבה מה להתאכזב, אין הרבה מה להאשים את קודקס אתה שולח המשרד מקבל, תחשוב פשוט שיש המון סטודנטים טובים ממוסדות טובים, תלוי פשוט מה המוסד ומה הציון ואם היה מוסד טוב וציון טוב שמתאים למה שהמשרד מחפש, היית אמור לקבל זימון לאחד מאותם משרדים שרצית. חוץ מזה כלום לא סגור, וגם אם כרגע סגור, הרבה פשוט סוגרים גם וגם , ככה שממה שאני הבנתי הכל יהיה פתוח לקראת סוף השנה. הרבה יותר בעייתי לדעתי זה ההתנהלות של כמה מהמשרדים שפשוט אחרי ראיון לא מוצאים שזה מינמלי להודיע שלא התקבלת, ככה שיכול להיות שמה שבעייתי זה דווקא ההתנהלות ודרך הבחירה של המשרדים ולא האתר של קודקס.

club1

New member
הכל טוב ויפה

אבל למה את מתחילה פסקה חדשה באמצע כל משפט שני.

רקלאס

New member
ולמה אתה לא מסיים שאלה בסימן שאלה?

אני לא מבין את הגישה שלך, העוקצנות הזו לא במקומה.

arimpal

New member
הרעיון הוא

שאותו בן אדם, עם אותם יכולות ואותם ציונים, מקבל 0 ראיונות דרך קודקס, בעוד שהוא מקבל ראיונות ואף סוגר התמחות (באותם משרדים שאליהם שלח קו"ח דרך קודקס), עצמאית, או דרך מחשבות. זה לא קשור להתנהלות המשרדים, אלא להתנהלות של קודקס. אף אחד מהטיעונים שלך לא מסביר את זה.

Le Roi

New member
באותה סירה בדיוק (ועוד משהו..)

"מחשבות" ושליחה עצמאית הביאו לי ראיונו וקודקס אף לא אחד. התקשרתי אליהם לפני שבוע-שבועיים ושאלתי אותם איך יתכן (מה גם שמחשבות הרבה פחות וותיקה מהם ובכל זאת השיגו לי ראיונות), הם לא ידעו ככ מה לענות .. מאכזב קצת אבל לא מאשים אותם למרות שהם מתחייבים לקדם קורות חיים במשרדים. השוק רווי בצורה מטורפת וגם ציונים טובים וקו"ח טובים לא מבטיחים היום כלום. ד"א לבחור שכתב פה שהעירו לו על ציונים... קרה לי אותו דבר שמראיין ממשרד שלא נציין את שמו (עמית-פולק-מטלון) הסתכל בגליון ואמר "למה הציונים לא טובים כ"כ?" (ממוצע 84.8 בתואר משולב) ומיד אחרי השאלה שאל אותי "מה אמא ואבא עושים בחיים"... כנראה שהחומר האנושי לא חייב להיות בשיאו גם אם אתה שותף הה...

פרח 2 2

New member
לי אמרו גם במשרד מוכר

אני רואה שבסד"א קיבלת רק 85 (באמת הייתי חולה עד המבחן הקאתי בלי הפסקה-אמיתי לגמרי). הממוצע 91 אז כנראה ששאל בגלל זה, אבל עדיין, 85 זה לא משהו?

sacrament

New member
הייתה תקופה ארוכה שלא קיבלתי מהם כלום

הרבה מאוד חודשים ואז פתאום משום מקום, כאילו מישהו עשה ריסטרט למחשב שלהם - פתאום קיבלתי בבום כמה זימונים, אפילו התקבלתי ככה למשרד בו אני מתמחה עכשיו... אז מצד אחד אני צריכה להגיד להם תודה. ומצד שני, רבאק, לא יכלו לזמן קודם? למה להתעלל בילדה מסכנה חודשים? :)

איתיס

New member
קודקס מצאו לי התמחות!

כסטודנט שנה ב' בתל אביב עם ציונים סבירים נרשמתי לקודקס בחינם, כעבור משהו כמו חודש התחלתי לקבל זימונים בבום, אשת הקשר שלי שם היתה סופר מקצועית, נתנה לי שירות מעולה וענתה לי על כל שאלה (והיו לי לא מעט שאלות). בסוף הייתי צריך לבחור בין שני משרדים ובדצמבר הכאב ראש כבר היה מאחורי. תכלס הכי חשוב שסגרתי במשרד שרציתי וכל התהליך עבר ממש חלק. לכל מי שמחפש התמחות אני ממליץ בחום להרשם לקודקס. אין לי ספק שיודעים שם את העבודה.

tautau2

New member
את"א

קצת חבל לי לראות סטודנטים מאת"א שהולכים לקודקס , כל הפואנטה של המרכז השמה באוניברסיטה היא ליחד ולהדגיש את כמה שהסטודנטים מאת"א טובים יותר וכמה שיש להם יתרון. בתור אחת (היחידות) שלא פנתה לא לקודקס ולא למחשבות אני חושבת שאין שום סיבה לעשות את זה (מי שבא מאת"א) המרכז השמה מצויין , הוא מבטיח 5 ראיונות אוטומאטית (וסביר להניח שמי שמדרג 5 משרדים שהוא רוצה כן יתקבל לפחות לאחד מהם) אז למה ללכת לקודקס בעצם ?

למעלה