גבר...
שמי אמיר, אימי ערבייה אבי לצורך העניין יהודי. החיים האלה לימדו אותי טוב טוב להנות ולסבול משני העמים המחורבנים האלה. המדיניות הלא כתובה בארץ היא לדכא את המיעוט וזה בא לידי ביטוי כבר בדברים הבסיסיים בחיים כמו תשתית ביוב ומדרכות לא מפותחים. לא ראיתי בחיים ישוב יהודי עם בעיות כאלה... אתה לא יהודי וכך תשאר לנצח. תמיד יראו בך מיעוט לא רצוי, מה לעשות ככה זה, תשלים עם זה. אם חלילה תתגייר עדיין יזכרו מהם שורשיך. בנוגע לזעם, התסכול, ולעצב שיש לך. כל אלה צריכים לתת לך מוטיבציה לקום כל בוקר ולהצליח במעשיך. לקום ולהוכיח אך ורק לעצמך שאתה ראוי להיות שווה בן שווים. תלך תמיד עם ראש מורם. אף אחד מחבריך היהודים לא יותר טוב ממך. נכון שזה מה שהסביבה משדרת לך אבל הסביבה חולה, והסביבה כל כך חולה שאי אפשר כבר לרפא אותה. הנשק האמיתי של המיעוט הוא ההשכלה. בעזרת ההשכלה ניתן לנצח את הממסד הגזעני. אני לא "זכיתי" לקיפוח רב מדי. אך חברי הערבים, הרוסים, האתיופים, הנכים-כל אלה אוכלים חרא מהחברה רק בשל היותם שונים. זה מצב אבסורדי... העם היהודי נרדף ונרצח רק בגלל שהיה שונה מהכלל, ועם זה עושה בדיוק אותן הדבר... תהיה חזק, תרים את הראש, תרגיש חופשי להביע את עצמך כל הזדמנות, כי רק כך עם מקבל לגיטימציה. אני למדתי בוינגייט עם המון ערבים. רבים מהם שמרו על פרופיל נמוך, היו נחמדים, שמעו מוזיקה ערבית בשקט בשקט במעונות, רק בכדי שלא למשוך אש. לא אהבתי את זה... בן אדם צריך להיות גאה בתרבות שלו ולעמוד על עקרונותיו. דוגמא נפלאה לכך הם העלייה הרוסית. יש להם עיתונים ברוסית, גאים בשפתם ובתרבותם. הם בתוך מספר שנים אילצו את מדינת ישראל ללמוד רוסית. צריך ללמוד מהם... אז גבר, תצליח, תעשן, תשמע מוזיקה בקולי קולות ושים פס על מה שחושבים עליך. אותך אי אפשר לעצור. אתה תתקדם, תתפתח, תצליח...בצבא, שלצערי שירתתי בו, למדתי פתגם ענק: "מה שאינו הורג-מחשל". כל פעם שתרגיש קיפוח מנציגי הממסד, במקום להתעצבן ולהתווכח איתם, פשוט תסתכל בתוך העיניים ותגיד להם את המשפט הזה. והכוונה היא, שאותי אם לא תהרגו, אני יעשה חזק יותר מיום ליום-תודות לכם. הרבה הצלחה שתהיה לך... אמיר, תל אביב