אי שוויון.

4th Season

New member
אי שוויון.

אי השוויון בישראל זועק לשמים. כל מוסדות ישראל, ובמיוחד מוסדות ההשכלה מעדיפים יהודים מאשר את המיעוט. לא כמו חברי היהודים, הייתי תמיד צריך לשכור לעצמי מקום מגורים באוניברסיטה. לא כמו חברי היהודים, תמיד נאלצתי לעמוד בתור פי 7 יותר זמן. שלא לדבר שכל הדירות שנאלצתי לשכור לא אפשרו לי לבוא במגע עם חברי וחברותי כי השכנים היהודים תמיד טרחו להתלונן על הרעש. תמיד אמרו לי להלחם בהפליה, תמיד קראו לי פחדן כי לא עשיתי כלום. אחרים טענו שאין מה לעשות, אני מיעוט ועלי לסתום ולסבול. למרות שאני עדיין בקשר טוב עם חברי מהלימודים, אני מרגיש שהם לא עברו את הסבל שאני עברתי. חברי יכלו להרשות לעצמם לשתות ולעשן סמים, כי אחרי הכל, את מי יגרשו? את הערבי המלוכלך או את היהודי הנאור אם שניהם יכשלו במבחן? למי יעצרו בטרמפיאדה? לאחיך היהודי או לערבי שרצח את אחיך? מה שאני מנסה להגיד הוא, שהמדינה שלנו מקפחת את המיעוט. היא גוזלת ממנו השכלה, לימודים, את חייו. דווקא היהודי, אשר יכול להתקבל לכל מוסד לימודים שיחפוץ יכול להרשות לעצמו ללמוד בחו"ל, בעוד שהמיעוט עני מדי ונלחם על לחם במקום השכלה. למרות שאני לא יהודי ולא יכול לראות את המצב מנקודת המבט של הרוב, הייתי מביא הכל כדי להפוך לאחד.

masorti

New member
סתם הערה קטנה...

קיימת טכניקה שבעזרתה תוכל להפוך ליהודי, אם אתה כה חפץ בכך. ולשיטה המופלאה הזו קוראים גיור.

4th Season

New member
אך הרוב המוחלט עדיין יראה בי כמיעוט

הכינוי "ערבוש" לא יעלם סתם כך.

motyka

New member
מדינת ישראל מורכבת רק ממיעוטים

המדינה מורכבת מקבובות קבוצות, כשכל קבוצה היא מיעוט, המרגיש שמקפחים אותו יחסית לאחרים.

masorti

New member
חוץ מהמיעוט החילוני-שמאלני...

שאובייקטיבית הוא מיעוט, אך בפועל הוא מנהל את המדינה ומחזית כמעט בכל עמדות הכוח.

motyka

New member
זהו אחד המיעוטים המקופחים

כל מי שיש לו טענות מפנה אותן אל המיעוט הזה. זהו המיעוט שתורם לצה"ל. זהו המיעוט שמשלם מיסים. זהו המיעוט שמחזיק את המדינה בעולם המערבי. וזהו המיעוט שנדחה ממקומות עבודה - כי לאחרים יש טענות. זהו המיעוט שאין לו נקודות בונוס בקבלה ללימודים. זהו המיעוט שאין לו פתחון פה בתקשורת. זהו המיעוט שאין לו כמעט ייצוג בממשלה. ועוד.

masorti

New member
הצחקת אותי...

המיעוט החילוני-שמאלני שולט לחלוטין בתקשורת, ואין כמעט פתחון פה לשום קבוצה אחרת באוכלוסיה. למיעוט החילוני-שמאלני יש ייצוג בממשלה (מפלגת העבודה, וכיום גם חלק מהליכוד), אבל הוא שולט לחלוטין בדרג המקצועי של שירות המדינה. לגבי התרומה לצה"ל.. כדאי שתבדוק את הסוציולוגיה של יחידות השדה. חלפה התקופה שהקיבוצניקים תרמו, והיום קרוב לחצי מהקצינים הם חובשי כיפה סרוגה ואחוז גבוה מהחוגרים הם מסורתיים-מזרחיים. המיעוט החילוני-שמאלני יודע יפה מאוד להתברג בג'ובים טכנולוגיים באיזור המרכז או להוציא לחלוטין פטור משירות צבאי בפרופיל 21.

sela v

New member
שכחת שזה המיעוט

שכשמעצבנים אותו, עוזב את המדינה, ובמקום לתרום לכלכלה הישראלית. תורם לכלכלה במדינה אחרת.

masorti

New member
אכן, מיעוט אגואיסט.

ולי לפחות אין כוונה לנשק את ישבנו של אותו מיעוט כדי שיואיל ויישאר כאן.

sela v

New member
אותו מיעוט

הוא זה שתורם לכלכלה הישראלית. זה שעושה את ההבדל בין מה שאתה מכנה העולם המפותח ללא מפותח. אחרת מדינת ישראל תהפך לאירן עוד כמה עשרות שנים.

masorti

New member
הצחקת אותי...

אותו מיעוט תורם בעיקר לכיסו הפרטי. מי שתורם לכלכלה הם הפועלים בני עדות המזרח והעולים מחבר העמים העובדים במפעלים ובחברות השייכות לאותו מיעוט שבע.

sela v

New member
אתה מתבלבל עם סין

שם יש כח עבודה, איפה יש דבר כזה בארץ? על איזה מפעלים אנו מדברים?

masorti

New member
תיגש לערי ועיירות הפיתוח ותברר...

החל מהטכסטיל וכלה באלקטרוניקה. למה שלא תבדוק כמה מרויח פועל ייצור מהשורה במפעל "אינטל" בקרית גת, וכמה מרויחים הבעלים. באותה הזדמנות תבדוק כמה כסף נתנה המדינה (כלומר אנחנו) מתנה להנהלת "אינטל" תמורת הקמת המפעל בקרית גת. אחר כך אל תשכח לבדוק את תנאי העבודה ב"כימיקלים לישראל" ולהשוותם לרווח האדיר של האחים עופר מחברה זו. מי בדיוק הם פועלי הייצור באינטל ובמפעלי ים המלח ודומיהם? האליטה החילונית-שמאלנית שגרה בקטע שבין רמת אביב ג' לכפר שמריהו?

sela v

New member
אני לא דיברתי על האנשים האלה

אני דיברתי על המסה של בוגרי אוניברסיטאות, אני ההי טק. האם אתה מצפה דרך אגב שכולם ירויחו אותו דבר? לא שאני בעד חלוקת מתנות לעשירים, אבל אתה מדבר על דברים אחרים. לגבי אותם סופר מיליונרים אין לי מושג לדעות הפוליטיות שלהם בנושא מדיני. ויש גם מיליונרים ימניים.

motyka

New member
התקשורת נכבשה מזמן

תקשורת מורכבת מרדיו - ורוב גלי האתר נכבשו ע"י תחנות חרדיות למיניהן. עיתונות כתובה - בה אחוז הכותבים החילונים שמאלניים הולך ופוחת, ויש אחוז נמוך יותר של כותבים מהמיעוט החילוני-שמאלני מאשר קוראים מאותו מגזר. טלביזיה, שבה אין כמעט יצוג למיעוט החילוני-שמאלני, לא בצד הקריינים, לא בצד המראיינים ולא בצד המרואיינים. בשרות המדינה יש משרדים שלמים שבהם אין לו כלל ייצוג (פנים, דתות, עבודה ורווחה, בטחון פנים, אוצר) ולגבי הצבא - הקיבוצים עדיין תורמים למעלה מהאחוז שהם מהווים באוכלוסיה, ובכל היחידות ההתנדבותיות תמצא יותר בני המיעוט החילוני-שמאלני מאשר חלקם היחסי באוכלוסיה.

masorti

New member
אתה כנראה חי על פלנטה אחרת...

התקשורת היא בראש וראשונה הטלויזיה. והטלויזיה היא בשליטה מוחלטת של השמאל. בטלויזיה אין ייצוג למגזר החילוני-שמאלני? אז מי זה אמנון אברמוביץ', ונחמיה שטרסלר, ושלי יחימוביץ', ואמנון זכרוני המופיעים כפרשנים מומחים? ומי זה מגיש החדשות חיים יבין שהפיק סדרת הסתה נגד המתנחלים, והמגישה גאולה אבן שמשסעת לגזרים כל מרואיין ימני, ובעלי הטוק-שואוז גידי גוב וגבי גזית ויאיר לפיד שמשתמשים בבמה הציבורית להפצתם דיעותיהם השמאלניות? הרדיו ברמה הלאומית והאיזורית (כל רשתות קול ישראל, גל"צ, והרדיו המקומי) גם הוא בשליטה מוחלטת של השמאל החילוני. הרדיו החרדי הוא רדיו נישה שרק מיעוט קטן ומשוכנע מאזין לו. הרוב המכריע של העם, כולל אלה שיהיו "קולות צפים" בבחירות, הם הקהל של תחנות הרדיו הכלליות שכאמור נשלטות על ידי השמאל. בעתונות הכתובה צריך לחפש כותבים ימנים במיקרוסקופ, וגם אז הם מוגלים לטור בעמוד 18, קצת לפני הודעות הכונס הכללי ומוסף הספרות. המסה של המאמרים והכתבות היא של אנשי שמאל מובהקים, והם מטפטפים את ראיית עולמם גם לכתבות שאמורות להכיל מידע. אני כבר לא מדבר על "הארץ" שהוא כמעט בטאון של משרד ההסברה הפלשתיני, אלא על "ידיעות" ו"מעריב" שנוטים אף הם בבירור שמאלה ("ידיעות" בשמאל העמוק, ו"מעריב" בשמאל המתון קרוב ליותר למרכז). משרדי הפנים, הדתות והרווחה הם משניים, ובכולם שלטו בעבר המפלגות הדתיות (והן, בניגוד לסמרטוטי הליכוד, ידעו איך לסלק את אנשי מפא"י). מי שקובע את עתידנו הם משרד החוץ, הבטחון, האוצר, והמשפטים. ובכולם יש שלטון שמאלני מוחלט בדרג המקצועי. לגבי הצבא... אחוז המתנדבים מהקיבוצים ומהשמאל החילוני בכלל יורד בהתמדה ובקצב מהיר. אולי יש שם עדיין יותר מהאחוז באוכלוסיה, אבל גם זה ייסגר בקרוב. ובכל מקרה, המיתוס של אליטה משרתת עבר מן העולם ובמקומו צמחה מציאות של אליטה מתנכרת הדואגת רק לעצמה.

סלוניק

New member
תגיד,

מישהו מונע מ'מקור ראשון' להפוך לעיתון בהפצה גבוהה כמו זה של 'הארץ' למשל? בכל אופן נחמד לראות שהשמאל מקונן על היותה של התקשורת ימנית והימין מקונן על היותה של התקשורת שמאלנית.

masorti

New member
אף אחד לא מונע פורמלית...

עובדתית "מקור ראשון" לא מתרומם, והתקשורת בכללותה נשארה שמאלנית. לדעתי האישית "מקור ראשון" תקוע משום שהוא בחר לייצר אג'נדה משלו המעניינת בעיקר את המתנחלים והציבור הדתי-לאומי. כאשר ישראלי מהשורה יושב בסלון ביתו ביום ששי, הוא רוצה להיות מעודכן בנושאים שחבריו ראו ושמעו וקראו בתקשורת (כלומר: סדר היום שהכתיבה התקשורת השמאלנית השולטת בכל). אילו "מקור ראשון" היה משכיל לעסוק בדיוק בנושאים המועלים בכלל התקשורת אבל מהזוית הימנית, קהל קוראיו היה עולה משמעותית. היות והעתון בחר להתמקד בנושאי נישה, הוא תקוע כעתון נישה. נ.ב. לגבי עתון "הארץ", אל תשכח שכל התקשורת האלקטרונית משמשת לו כמקדם מכירות. הרי 99.9% מהפרשנים בטלויזיה הם עתונאים ב"הארץ". שלא לדבר על כך שמנחי תוכניות האירוח הם קוראי "הארץ", והם כמובן משתמשים בו כמקור מידע וציטוט בתוכניותיהם.

motyka

New member
למה לדעתך הארץ עיתון שמאל?

חוץ מ 2-3 כתבים, הרוב המוחץ הם אנשי מרכז וימין.

masorti

New member
אתה עושה צחוק?

עקיבא אלדר הוא ימין/מרכז? גדעון לוי הוא ימין/מרכז? דני רובינשטיין הוא ימין/מרכז? עמירה הס היא ימין/מרכז? נחמיה שטרסלר הוא ימין/מרכז? אורית שוחט היא ימין/מרכז? דניאל בן סימון הוא ימין/מרכז? שחר אילן הוא ימין/מרכז? יואל מרכוס הוא ימין/מרכז? גדעון סאמט הוא ימין/מרכז? ראובן פדהצור הוא ימין/מרכז? אלוף בן הוא ימין/מרכז? עוזי בנזימן הוא ימין/מרכז? אבירמה גולן היא ימין/מרכז? מיכאל הנדלזלץ הוא ימין/מרכז? יצחק לאור הוא ימין/מרכז? אז כ"איזון" לכל אלה הם מרשים מידי פעם לישראל הראל לכתוב מאמר. וזה עלה התאנה שלהם.

למעלה