אי שוויון.

motyka

New member
רובם הגדול כן

אנשי שמאל וודאיים הם גדעון לוי ועמירה הס אנשי ימין וודאיים הם יואל מרכוס וגדעון סאמט השאר במרכז וימינה ממנו

masorti

New member
גדעון סאמט ימני? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

נגד טענה כזו נגמרו לי המילים. אתה כנראה חי ביקום מקביל. לדעתי אפילו גדעון סאמט בעצמו יתעלף מתדהמה אם ישמע שמישהו מגדיר אותו כימני.

motyka

New member
הם לא יודעים שהם כאלו

ממתי נחמיה שטרסלר איש שמאל? מה בדעותיו משייך אותו לשמאל? ממתי אמנון זכרוני איש שמאל? מה בדעותיו משייך אותו לשמאל? ממתי יאיר לפיד איש שמאל? מה בדעותיו משייך אותו לשמאל? מול כל שם שתיתן מהשמאל יהיו 5 מהימין למשל מול חיים יבין מקדמים עכשיו את איש הימין יהורם גאון

masorti

New member
אתה שוב צוחק עלי?

מה משייך את אמנון זכרוני לשמאל? אולי היותו סרבן הגיוס הראשון במדינת ישראל מטעמי פציפיזם. אולי היותו מזכיר סיעת "העולם הזה" (של אורי אבנרי) בכנסת. אולי נטייתו הידועה לייצג משפטית פלשתינים ולהילחם למענם. עיין כאן וגם פה. מצד שני, אולי אצלך סיעת "העולם הזה" בכנסת לא היתה שמאל אלא מרכז הנוטה ימינה. יהורם גאון איש ימין? אתה פשוט מדמיין. יהורם גאון היה ונשאר כל חייו איש מפלגת העבודה בהשקפתו. כלומר: איש שמאל מובהק. בודאי שנחמיה שטרסלר הוא איש שמאל. דיעותיו בתחום המדיני הם שמאל מובהק, והוא אנטי דתי רדיקלי. בודאי שיאיר לפיד הוא איש שמאל. הוא מתעב כל מה שמריח ימין או מתנחלים או דתיים, ודיעותיו המדיניות חופפות את השקפת אביו (קרי: פתרון ברוח השמאל). חוששני שאצלך כל מי שאינו אנטי-ציוני מוחלט אינו שמאלני מספיק.

motyka

New member
זכרוני כבר מזמן עמוק בימין

בצעירותו היה כנראה שמאלני, אבל החל משנות ה 80, הפך לאיש אמונו של הממסד הבטחוני במקביל להקצנתו ימינה. יאיר לפיד שמאל? הוא ימינה מטומי שנמצא היכן שהוא בשולי הימין הימניים. יהורם גאון יכול להיות שפעם היה איש שמאל, היום - בדעותיו הוא ימין מוחלט, ומבטא דיעות אלו בטלביזיה.

masorti

New member
נפלתי מצחוק...

זכרוני הוא ימני כי הממסד הבטחוני סומך עליו?? מן הסתם לדעתך רן כהן הוא בימין הקיצוני כי הוא היה אל"מ במילואים. איפה טומי לפיד? בשולי הימין הימניים?? תגיד... זה מתבטא בתמיכתו בהקמת מדינה פלשתינית, או בשנאתו הפתולוגית לחרדים ולדת בכלל?

Ragamala

New member
הימין כבר מזמן לא נגד מדינה

פלשתינאית ולא פרו דתי הימין "התחלן" כיאה לכל מפלגה שאינה דתית במהותה, והתפקח בהבינו שאפשר עד מחרתיים להיות נגד אבל בפועל המדינה הפלשתינאית כבר קיימת אתה כנראה רואה את הימין כמפלגה דתית שעיקר מטרותיה הוא ארץ ישראל המקראית או "השלמה". אני חושב שהמציאות במקום אחר

masorti

New member
אתה לא בדיוק הסמן למציאות...

ודאי שהימין נגד מדינה פלשתינית. אלא שחלק מהליכוד (כולל ראש ממשלתנו האהוב) כבר אינו ימין אלא מרכז ושמאלה משם. ולידיעתך, יש משהו באמצע בין להיות חובש כיפה ובין להיות אנטי-דתי רדיקלי. כנ"ל גם לגבי מפלגות. לכן הטיעון שלך על "התחלן" אינו מחזיק מים.

pcp1

New member
הגיע הזמן שהפלסטינים

יפנימו באותה מידה שפה תישאר ארץ ישראל כבית לאומי לעם היהודי נכון שהם רוצים אולי לזרוק אותנו מי פה או להחזיר תפליטים דבר שיגמור סופית את הרעיון של המדינה כמדינת העם היהודי וכל מי שבעד החזרת הפליטים לארץ הוא למעשה תומך בחיסול מדינת ישראל

Ragamala

New member
להלן הגדרתך את השמאל

פציפיסטים שוחרי זכויות אדם אנטי דתיים אנטי ציוניים על השניים הראשונים אני מודה לך על השניים האחרונים אני צוחק אתה כנראה באמת שייך למיעוט הולך ונעלם - תודה לאל

masorti

New member
נהפוך הוא...

זו ההגדרה של MOTYKA. אצלי גם רן כהן הציוני והלא-פציפיסט הוא שמאל.

ערןממ

New member
להלן הגדרת הימין

חרדים קיצוניים, ציוניים רדיקלים,מחרחרי מלחמה, נגד זכויות אדם, ואוהדי מוסוליני. תמיד טענתי שאין ימניים במדינה. כולנו שמאל.

masorti

New member
אתה טועה.

יש ערבים שהתגיירו וגרים אפילו בהתנחלויות.

sela v

New member
כמה כאלה אתה מכיר?

ויש באותה מידה יהודים אפילו כאלה שהיו פעם חרדים, שהתאסלמו.

masorti

New member
אני מכיר מהתקשורת...

ולא אמרתי שלא היו יהודים שהתאסלמו.

amir4marathon

New member
גיור

הגיור הוא ללוזרים המתביישים בשורשיהם. אני כבן לאמא ערבייה ואבא יהודי רואה יום יום את עוולות העם היהודי בשם מדינת ישראל המבצעת דיכוי לא רק כלפי הפלסטינים אלא כלפי אזרחיה שלה. בידור...תאר לעצמך שמוחמד מתגייר. ישנה את שמו למשה, יכבוש כיפה, ויתפלל בבית כנסת. גם אז יגידו אנשים שהנה אפילו הם רוצים את הדת שלנו ואת הבית כנסת שלנו. אז מוחמד תשאר ערבי כי יהודי תוכל להיות רק בתעודת זהות... אמיר

motyka

New member
יש צדדים שונים לנושא

חבריך היהודים יטענו כנגדך שבגיל בו הם סיימו את השרות הצבאי ויכלו להתחיל ללמוד, אתה כבר היית בעל תואר אקדמי. חלק מהאפליה במוסדות החינוך ובמעונות היא נסיון של החברה לתגמל את מי שתרם לה. יחד עם זאת אתה צודק בטענה שהמדינה מפלה לרעה את המיעוט, למשל בנושאי חינוך, בתעסוקה ועוד. אחת ממטרות הפורום היא להביא לדו-קיום ולהבנה שאפליה אינה מועילה ואינה צודקת.

amir4marathon

New member
גבר...

שמי אמיר, אימי ערבייה אבי לצורך העניין יהודי. החיים האלה לימדו אותי טוב טוב להנות ולסבול משני העמים המחורבנים האלה. המדיניות הלא כתובה בארץ היא לדכא את המיעוט וזה בא לידי ביטוי כבר בדברים הבסיסיים בחיים כמו תשתית ביוב ומדרכות לא מפותחים. לא ראיתי בחיים ישוב יהודי עם בעיות כאלה... אתה לא יהודי וכך תשאר לנצח. תמיד יראו בך מיעוט לא רצוי, מה לעשות ככה זה, תשלים עם זה. אם חלילה תתגייר עדיין יזכרו מהם שורשיך. בנוגע לזעם, התסכול, ולעצב שיש לך. כל אלה צריכים לתת לך מוטיבציה לקום כל בוקר ולהצליח במעשיך. לקום ולהוכיח אך ורק לעצמך שאתה ראוי להיות שווה בן שווים. תלך תמיד עם ראש מורם. אף אחד מחבריך היהודים לא יותר טוב ממך. נכון שזה מה שהסביבה משדרת לך אבל הסביבה חולה, והסביבה כל כך חולה שאי אפשר כבר לרפא אותה. הנשק האמיתי של המיעוט הוא ההשכלה. בעזרת ההשכלה ניתן לנצח את הממסד הגזעני. אני לא "זכיתי" לקיפוח רב מדי. אך חברי הערבים, הרוסים, האתיופים, הנכים-כל אלה אוכלים חרא מהחברה רק בשל היותם שונים. זה מצב אבסורדי... העם היהודי נרדף ונרצח רק בגלל שהיה שונה מהכלל, ועם זה עושה בדיוק אותן הדבר... תהיה חזק, תרים את הראש, תרגיש חופשי להביע את עצמך כל הזדמנות, כי רק כך עם מקבל לגיטימציה. אני למדתי בוינגייט עם המון ערבים. רבים מהם שמרו על פרופיל נמוך, היו נחמדים, שמעו מוזיקה ערבית בשקט בשקט במעונות, רק בכדי שלא למשוך אש. לא אהבתי את זה... בן אדם צריך להיות גאה בתרבות שלו ולעמוד על עקרונותיו. דוגמא נפלאה לכך הם העלייה הרוסית. יש להם עיתונים ברוסית, גאים בשפתם ובתרבותם. הם בתוך מספר שנים אילצו את מדינת ישראל ללמוד רוסית. צריך ללמוד מהם... אז גבר, תצליח, תעשן, תשמע מוזיקה בקולי קולות ושים פס על מה שחושבים עליך. אותך אי אפשר לעצור. אתה תתקדם, תתפתח, תצליח...בצבא, שלצערי שירתתי בו, למדתי פתגם ענק: "מה שאינו הורג-מחשל". כל פעם שתרגיש קיפוח מנציגי הממסד, במקום להתעצבן ולהתווכח איתם, פשוט תסתכל בתוך העיניים ותגיד להם את המשפט הזה. והכוונה היא, שאותי אם לא תהרגו, אני יעשה חזק יותר מיום ליום-תודות לכם. הרבה הצלחה שתהיה לך... אמיר, תל אביב

למעלה