איתי...איך עושה כלב?

אפרתש

New member
תכווני את המטפלת לדברים שחשובים לך

אני בהחלט מבינה את מה שאת אומרת, גם אני לא אוהבת כשהופכים את הילדים לליצני החצר. מה שאת יכולה לעשות זה להבהיר למטפלת (בצורה נעימה, כמובן) מה באמת חשוב לך. תשבחי את כל אותן פעילויות שבעיני המטפלת, אולי, הן לא "מרשימות". אם את באה והוא יושב בשקט ובונה בקוביות, תגידי "איזה יופי הוא יושב ומשחק לבדו!". אם היא תראה שהעובדה שהילד יודע להתרכז מעוררת את התרשמותך, היא לא תפסיק את מה שהוא עושה. אני לא חושבת שאפשר לדבר איתה על זה. בפרט אם היא מבוגרת. יש דברים שהם "טבע", והיא עלולה להיפגע ולא להבין מה את רוצה ממנה.

daldan

New member
זה מזכיר לי שבטיפת חלב אמרו לי

בבדיקה ההתפתחותית שעשו לבני בגיל 10 חודשים, אמרו לי להתחיל ללמד אותו את האיברים בגוף כי עד גיל שנה הוא צריך כבר לדעת... זה פשוט מגוחך! ממש להכין אותו לקראת בחינה - קצת נסחפו שם לא? הוא כבר בן שנה ובעיקר יודע איפה הפופיק שלו נמצא - כל השאר? פחות מעניין אותו לשתף איתי פעולה בזה.

irisgh

New member
../images/Emo45.gif גם אצלנו הפופיק ראשון!

לא יודעת למה. אולי כי באמבטיה, ובהחלפת חיתול, הכי קל זה לדגדג בפופיק
אל תתיחסי. אפשר בכיף, מה שנעים באמבטיה ובהחתלה. אבל הם נורא 'נוסחתיים' שם.

irisgh

New member
בלי לקרוא את כל השרשור..

לי לא מפריעים 'טריקים' (אני לפעמים משוויצה עם הילדים בעצמי
). וגם נראה לי שאם יש משהו שמתגמל את המטפלות, שנותן להן תחושת הישג, שיעסקו בו ויבושם להן. (בזכות זה, בטיפת חלב, הבן השני ידע להראות 'איפה אור'. הראשון, שלא זכה למטפלת מהדור ההוא, לא ידע בגיל המתאים
. אבל כן מפריע לי, שכשילד מעסיק את עצמו, מתערבים לו ולא נותנים לו למצות. זו חוכמה קטנה לבדר אותו ליד אמא. הרבה יותר חשוב לתת לו לעשות ולחקור במה שהוא חוקר עכשיו. מצד שני, המטפלת (שהייתה לי), וגם בעלת המשפחתון הנוכחית, רצו מאוד לספר לי דברים שהוא עושה, וגם להראות כשהזדמן. אפשר לראות בזה 'להרשים', אבל אצלם הרגשתי התלהבות ושזו צורה של לשתף. הרי מי כבר מתעניין בזה שפעוט למד למחוא כפיים, או רוקד כשיש מוזיקה? המטפלת, ו...אמא שלו. בדיוק כמו, שאני מתקשרת לאמא שלי, כשאני רוצה לדבר עם מישהו שמתעניין בצבע הקקי של הקטנים
. אז גם הן: כל היום הן לבד עם הקטן או הקטנים, ובמפגש איתך זו ההזדמנות שלה לחלוק עם מבוגר נוסף את חוויותיה מהיום. וללמד אותו לעשות 'מו' - נו, זה מה שהיא עושה במשך היום..

למעלה