איתי...איך עושה כלב?

לאה_מ

New member
אני אומרת גועה, פועה, מיילל, מגעגע,

מזמזם, צוהל, חונב
ואצלנו בבית זה בכלל לא מלאכותי ולא מעושה, וגם הילדים משתמשים במילים האלה (בדיוק, אגב, כפי שהם אומרים על נעלים ובגדים - לנעול, לחלוץ, לענוד, לגרוב, ללבוש, לפשוט...). אלה מילים שימושיות מאד בשפה העברית, וצר לי מאד לשמוע אמא אומרת לילד שלה "שים סנדלים ובוא נלך הביתה"...

שרוֹן

New member
החונב הוא דווקא הטלה/גדי למיטב

והאיש פה לידי עושה "חשבתי שגמרתם עם זה...."

../images/Emo45.gif

ועוד משהו - תמיד מדברים על עניין ה"מדבר/ת כמו חנונ/ית". מעניין שמעולם לא צחקו עלי בעניין ואני מתרשמת שגם על עומר לא צוחקים.

לאה_מ

New member
כמובן ../images/Emo9.gif

איך עושה גמל (חלק א') ובונוס: איך עושה גמל (חלק ב')

קראתי הקישורים השניים

היו בהם חלקים שלא זכרתי בכלל
הבטתי בתאריכים והבנתי מדוע - ילדתי את בובון באותו יום!

Kalla

New member
ומה רע בלצחוק?

בדבר אחד אני בטוחה - אי אפשר לזייף צחוק אמיתי, בטח לא בגיל כזה. כנראה שבאמת טוב לו אצלה, והדברים שתיארת נראים לי מאוד שוליים, גם אם את לא כל כך אוהבת אותם. לא הייתי מדברת איתה על דבר כזה.

galia26

New member
לי יש ילד שיודע טוב מאוד לזייף

צחוק...הוא המציא לעצמו מן צחוק מאולץ כזה שהוא מוציא בכוח וזה מאוד מצחיק את כולנו, כשהוא רואה שכולנו צוחקים (על אמת), אז גם הוא משתפך מצחוק... ואני לא חושבת שלהשוויץ ביכולות של הילדים שלנו זה רע, יכול להיות שזה אפילו מדרבן אותם להמשיך וללמוד דברים חדשים כדיי להרשים אותנו ההורים וגם את הסביבה ואם הוא לומד משהו חדש בפעוטון והמטפלת מראה לי, זה בד"כ רק ממלא את עיני דמעות ואת ליבי גאווה!

Kalla

New member
כן, אבל הוא לא מזייף את הצחוק

כשבעצם מה שהוא רוצה זה לבכות. הוא עושה זאת כשהוא במצב רוח טוב, על מנת לשמח אתכם ואת עצמו. כפי שציינת, אין כל רע בכך.

לכל מטבע כמה צדדים

זה אולי איזה ניסיון להרשים אותך ב"הישגים" אליהם היא מצליחה להוביל את הילד, א-ב-ל זוהי דרכו של ילדך להביע את דרכו לשמח אותך ואותה, להראות מה הוא כבר יודע, זה מתחיל בפרה, נמשך בפאזלים ויצירות וכו'... בגיל הזה מה שהם לומדים זה לחכות את המבוגרים ואת הדרכים למצוא חן בין אם זה החיוך ובין אם זה האו האו... מה שהכי חשוב זה שנח לו וטוב לו אצלה...

למעלה