איתי...איך עושה כלב?

Bubibuba

New member
איתי...איך עושה כלב?

לאחרונה אני מרגישה שהמטפלת של בני בן השנה מנסה להרשים אותי בפיצ'רים החדשים שבני רכש ממנה. מאד הפריע לי שהבוקר הוא צחק אחרי שהוא התבקש לעשות כך. גם לא נראה לי שצריך לשאול אותו "איך עושה פרה" כשהוא עסוק בענינים אחרים. אני מתכוונת לדבר אתה. היתי שמחה לשמוע את דעתכן.

לאה_מ

New member
אני מבינה אותך בדיוק -

גם אני לא אוהבת שאומרים לילד שיצחק או ימחא כפיים... ויש לי אלרגיה קשה ל"איך עושה פרה", כי ככל הידוע לי, לשאלה הזו אין ממש משמעות (אלא אם שואלים "איך גועה פרה"). אבל אני חושבת, שאם את מרוצה מהמטפלת, ואם הבן שלך אוהב אותה, שמח לקראתה, ומאושר להשאר איתה במשך היום - זה נשמע לי דבר זניח. שתשחק איתו ב"איפה אור"
ו"איך עושה פרה"
ו"כפיים"
... קורה גם שסבתות מתלהבות מהדברים האלה - אני לא מעירה, כי לתחושתי אין סיבה לתת למטפלת תחושה שאינך שבעת רצון מרמת הטיפול בילד, כאשר בסך הכל המדובר בנושא שולי.

Bubibuba

New member
תודה רבה

אני חושבת כמוך ואני מקפידה להעיר רק על נושאים שמאד עקרוניים לי. המטפלת שלנו מאד יקרה ללבי. יחד עם זאת, אני מרגישה שזה מאד מפריע לי ואני לא מצליחה לשים את האצבע על הסיבה.

mamick

New member
מה רע בכפיים ו"איך עושה פרה"?

אני מתלבטת בנושא כבר הרבה זמן. מה שכן, הילד מאוד נהנה לעשות את "הטריקים". או אולי הוא נהנה מההתלהבות של המבוגרים. אז מה הבעיה לדעתכן?

lulyK

New member
לדעתי אין בעיה אם זה מתאים

לסיטואציה (רואים פרה בספר, למשל). יש בעיה כשהילד משחק להנאתו במשהו אחר ונקרא להביא את הכינור ע"מ להרשים את האורחים.....

תשובה מהצד

אם כבר שואלים ומעודדים לתת תשובות, אני מוצאת שהכי נכון יהיה לנסח את השאלה בעברית נכונה. איך עושה פרה? יש לי כמה הדגמות שיוכלו להוותתשובה לשאלה הזו. אף אחת מהן היא לא להשמיע את הקול שלה (אני אתן לדמיון שלך להוביל אותך
). אם שואלים איך נובח הכלב, איך גועה הפרה, איך צוהל הסוס, איך נוער החמור, איך מילל והחתול וכו' - זה הרבה יותר נכון ומלמד, לדעתי. אפשר גם לשאול: איזה קול משמיעה הפרה. המילה עושה היא ממש מילה בעייתית בעיני. השימוש שלה בשיח היומיומי כל כך לא במקומו (בעיקר בין בני הדור הצעיר). משתמשים בה במקום "אמר"
לגבי עניין הטריקים - מאוד תלוי מאיפה זה מגיע. היתה הודעה פעם בפורום אחר, של מישהי שאחות טיפת חלב שאלה אותה האם בתה כבר מוחאת כפיים והיא ענתה לה "אני לא יודעת, עוד לא הייתי איתה בהופעה".

mamick

New member
קיוויתי לקבל הסבר אמיתי למה אתם

חושבים שזה לא בסדר.

לאה_מ

New member
לא עניין של "לא בסדר"

אני לא אוהבת שמפעילים ילדים לשם השעשוע של המבוגרים. אם הילד נהנה להשוויץ בחוכמות שלו, כי ההורים צוחקים - זה אחלה. אבל כשאומרים לו "עכשיו תעשה ככה" ו"עכשיו תעשה ככה" זה מעורר אצלי אי נוחות. שוב, אמרתי אי נוחות אבל גם שאני לא אעיר על זה למטפלת שאני אוהבת. זה גם עניין אישי. שנית, הסברתי ש"איך עושה פרה" מפריע לי מבחינה לשונית. ודוקא בשאלה הזו אפשר להשתמש כדי להעשיר את אוצר המילים של הילד. אבל גם לא חייבים "לבחון" אותו - אפשר "סתם" לומר לו, למשל, כשמסתכלים בספר עם תמונות של חיות - "הנה פרה. הפרה גועה מווו..., היא גרה ברפת, היא רועה באחו" וכו'.

mamick

New member
אבל לדעתי יש סתירה בדבריך.

את "לא אוהבת שמפעילים ילדים לשם השעשוע של המבוגרים", אבל "אם הילד נהנה להשוויץ בחוכמות שלו, כי ההורים צוחקים - זה אחלה". גם במקרה השני זה שעשוע של מבוגרים. נראה לי שכל ילד נהנה להצחיק את הוריו. אז אני לא מבינה איפה את מעבירה את הגבול. גם לא הבנתי על מה מדובר ב"עכשיו תעשה ככה". וכמובן את עניין העברית תפסתי כבר מזמן.

אפרתש

New member
אני מעדיפה שילדים ייזמו כמה שיותר

כי רק ככה אני יכולה איכשהו לדעת שהם עושים מה שהם רוצים. אני רוצה לדעת שהילדה שלי צוחקת כי משהו משעשע אותה ולא כי אמרו לה. אין בעיה שאנחנו נשתעשע ממה שהילדים עושים, כל עוד הם עושים את זה מיוזמתם. גם אם ילד קלט שאת נורא צוחקת כשהוא נובח והוא בא ונובח כדי להצחיק אותך - אין לי בעיה עם זה, כי זה מיוזמתו. אנחנו ניסינו לא לאמר לילדות את כל ה"איך עושה פרה", ותאמיני לי - שתיהן צהלו וקרקרו וגעו הרבה פעמים, מיוזמתן החופשית. ולא כדי להצחיק אותנו, אלא תוך כדי משחק, או כשהקריאו סיפור לבובה, או סתם תוך כדי ציור. אני גם מאד לא אוהבת חיות מאולפות. ואולי זה יושב לי על אותו עצב.

mamick

New member
זה כנראה מה שמפריע לי בטריקים.

זה כמו חיות מאולפות. ואני גם מאוד לא אוהבת לראות אותן, וגם לא אהבתי בילדותי. תמיד חשבתי באיזו זכות אנשים מאלפים חיות?

galia26

New member
למה לא לאלף חיות???

כמובן שגם אני אנטי קירקסים, אבל לפני שנה וחצי לקחנו כלבה מצער בע"ח והיה הכרחי לאלף אותה בכדי שנוכל לחיות איתה בשקט ובשלווה(היא באה מבית שכנראה התעללו בה קצת, אז היא הייתה כלבה מאוד לא רגועה). וזה אני אומרת בלי שום קשר לדיון לעיל...

mummy

New member
לעניין העושה לעומת גועה

גם אותי זה מאוד מטריד, אבל יחד עם זאת, נראה לי מעושה ולא מציאותי לדבר אליו ב"איך גועה פרה, איך צוהל הסוס, איך פועה כבשה". הפתרון שאני מצאתי והכי נוח לי כרגע זה לשאול את השאלה הלא נכונה "איך עושה פרה" ולענות עם התיקון "הפרה גועה מו..." וכן הלאה (איך עושה כלב? הכלב נובח הב הב הב). נכון שזה לא לגמרי פותר את הדילמה, וכנראה שלא מקדם בהרבה את הסיכוי של הפועל "עושה" להעלם מהשיח המקומי במובן של אומר, אבל יש בזה את הפוטנציאל לפחות...

lulyK

New member
אולי במקום

"איך עושה פרה?" לבחור ב-"מה הפרה עושה?"....."הפרה גועה: מווו" (בהנחה שהפרה לא נצפית בדיוק באמצע משהו אחר).

mummy

New member
ננסה, אולי באמת.

למרות שהנטיה הראשונית שלי היא להשאר עם העיוות המקורי (ככה לפחות כשהוא יגיע לגן/סבתא/דודה/מטפלת הוא לא יסתכל עליה בעיני עגל כשישאלו אותו איך עושה פרה...). חוץ מזה, בתשובה לשאלה "מה עושה הפרה", היא עושה המון דברים (הכי טריוויאלי מייצרת חלב לגבינה, לא?), אז למה דווקא גועה יותר מהכל? ואולי פשוט עדיף ללכת לישון ולסיים את הדיון המעמיק בנושא הלא עמוק הזה. גו הב א לייף.

lulyK

New member
אני פשוט לא שואלת אותו סתם

ככה פתאום על עיסוקיה של הפרה. זה תמיד מול תמונה/ציור/בובת פרה (לרפת עוד לא הגענו.... בהמשך למה שכרמית כתבה). אם בתמונה הפרה לא עסוקה בדיוק באכילה, אפשר לנסות לנחש שאולי הוא גועה. נו, במה אנחנו מתעסקות

כרמית מ.

New member
אנחנו הולכים די הרבה לרפת

משום מה, כמעט אף פעם, אנחנו לא שומעים אף מוווו פרתי (רק הרבה אווו שזה מו בשפת בני). זה כמעט מתסכל. הפרות אצלנו לא גועות.

למעלה