אישית אני חושבת

ביאנה

New member
אני חיייבת לכתוב כמה מילים

קודם כל, את המשפט: "במקום בו שורפים ספרים ישרפו גם בני אדם" אמר היינריך היינה, ולא ידע מה אמר. הוא אמר את זה בקשר לזה שבתקופתו שרפו ספרי יהודים רק בגלל שהיו יהודים, ובאמת יום אחד שרפו יהודים... ברגע שאת שורפת ספר, זהו אקט של הפחדה ודחייה של הקבוצה שמאמינה ותומכת בדעות שכתובות בספר הזה. אכן "כתבי יד לא נשרפים", נכון, אבל שריפת ספר היא אקט וואנדליסטי ואלים ומיותר. נניח שאני נהנית מספריו של אורן- אין לך שום זכות להגיד לי לא לקרוא אותם, ולשרוף אותם. יש סיבות שונות לקריאה. יש אנשים שקוראים בשביל להעשיר את השפה, יש שקוראים בשביל לפתח את החשיבה, יש שקוראים בשביל להחכים ולקבל רעיונות חדשים, ויש שקוראים כי המציאות קשה מדי מכדי להתמודד איתה 24 שעות ביממה, ולכן שעה ביממה הם בורחים ממנה אל עולם הספרות. כפי שכבר הזכרתי בהודעותיי הקודמות, אני מכירה אנשים כאלה. האנשים האלה, שקוראים מתוך אסקפיזם מסויים, לא מעוניינים לקרוא ספרים כבדים, גדושים ברעיונות ודברים להרהר עליהם, כי יש להם מספיק דברים להרהר בהם גם בלי ספרים. אז הם קוראים את רם אורן, את דניאלה סטיל וכו´ מי את שתגידי להם לא לעשות זאת? מי את שתגידי שצריך לשרוף ספר? אל תשכחי שאת הספר הזה מישהו כתב, מישהו שניסה להעביר חלק ממנו אל הדפים, אפילו שלדעתך הוא עושה את זה רע, הוא בכל זאת ניסה לעשות זאת טוב ככל שהוא יכול. לסיכום רק אוכל להגיד: יש משפט חכם מאוד, שאמר מישהו חכם מאוד ואני רק מצטטת:"אני לא מאמין במה שאתה חושב, אבל אמות בכדי שתוכל להשמיע את דעתך" ולכל הדייקנים מביניכם- אני יודעת שזה לא הציטוט המדוייק, אבל אני חושבת שהבהרתי את עצמי. לילה טוב שיהיה לכולנו

Boojie

New member
אז גם לעטוף דגים בעיתונים אסור?

הרי עיתונים מלאים בטורים אישיים, בהבעת דעה, באמירות פוליטיות, בהתבטאויות אישיות. איך זה שעיתון מקודש פחות מספר? את יודעת מה, לא סתם עיתון. מה לגבי המוסף הספרותי של הארץ? מה לגבי כתב עת לענייני תרבות? המממ? ומה לגבי פוסטרים שאנשים תולים באופן לא חוקי, עם כל מיני קריאות לחזרה בתשובה וכדומה? ומה לגבי אמנות גרפיטי? ומה לגבי הקללות שאנשים כותבים בטלפונים ציבוריים? הרי גם שם יש אדם שרוצה לבטא את דעותיו, שמשאיר שם חלק מעצמו. תפסיקי לקדש ספרים. ספרים זה שטויות. ספרים זה כולה נייר. לשריפת ספר בפני עצמה אין יותר משמעות מאשר לגריסתו, ולזו אין יותר משמעות מאשר למחיקת קובץ (פרסמתי חלק מהסיפורים שלי באינטרנט, כך שלמושג הזה משמעות עבורי). וזה ממש לא מטריד אותי שמישהו הכניס את מיטב רעיונותיו לספר. הספר הוא לא הרעיונות. הוא כולה מדיום חומרי להעביר אותם. לא זה מה שיביא לרעיונות של מישהו את הנצח.

דוסטו

New member
ואם נחזור למקור של השרשור

הנה ציטוט מדברי רם אורן כפי שמופיע ב- YNET תרבות -> קולנוע עם עליתו לאקרנים של הסרט "פיתוי" על פי ספרו: "רציתי ספר שיגרום הנאה מתחילתו ועד סופו, בלי יומרות ספרותיות. נוסחה שעובדת בכל מקום".

דוסטו

New member
זה כבר הופך לויכוח לשם הויכוח

להשוות ספרים לחמשירים בשרתים הציבוריים. נשמע כמו אוונגארד אנרכיסטי, חתרני לעניים.

ביאנה

New member
לסיכומו של הוויכוח הלא נגמר הזה

בוג´י, כשאני קוראת את דברייך על זה שגם קללות על תא של טלפון ציבורי, יש בי חלק שמנסה להבין את מה שאת אומרת, וחלק אחר שמתנגד לדברים האלה. אני רק לא מבינה איך את יכולה להיות סופרת בזמן שאת כ"כ מזלזלת בספרים ובגלל שאני רוצה לסיים את הויכוח הזה פה, כי אני חושבת שכל אחד הביע את דעתו, ולכולנו ברורה דעתו של האחר,וברור לנו שהיא לא הולכת להשתנות, אז רק אגיד: "איש איש באמונתו יחיה" ויום נפלא שיהיה לכולנו

Esmena

New member
סתם שאלה סקרנית של תעתיק,

ביאנה. מדוע את כותבת-דניאלה סטיל? הרי הצורה המוכרת בארץ היא דניאל- זו המופיעה על ספריה(ל-אא, לא התענגתי עליהם.תודה) -האם היא שגויה?

Angelred

New member
צודקת

אני נורא אוהבת את סיפרי רם אורן לפי דעתי הם ממש מרתקים

maililia

New member
החידה השישית של יאיר לפיד

תהיתי אם אפשר לכתוב המלצה על ספר בלש כמו החידה השישית, שקראתי אותו בכמה שעות בלי להפסיק עד הסוף, וגם צחקתי באמצע. על המדף שוכבים האחים קרמזוב, ספר שקל לקרוא אותו, להפתעתי, אבל הקריאה היא איטית, ואין את הנאת הגלידה (לעומת סטייק).

דוסטו

New member
מי מפריע לך לכתוב המלצה

דווקא יהיה מענין. אני נשברתי מהספר שלו עוד בחנות ליד המדף.

Boojie

New member
ספר נחמד (ומיני ספוילר),

אני אוהבת את הדמויות שלו, אבל מכיוון שאחד הז´אנרים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) החביבים עלי הוא מתח פסיכולוגי ורוצחים סדרתיים, קשה לומר שהספר שלו הרשים אותי באופן מיוחד מהבחינה הזאת, וגם לא יותר מדי הפתיע אותי. הסוף היה די צפוי. אבל לאור העובדה שאני באופן כללי אוהבת את הכתיבה של לפיד, זה לא הפריע לי יותר מדי. לטעמי הספר הזה כתוב יפה, הדמויות שכנעו אותי, והוא היה מספיק מעניין, כל עוד לא העמדתי אותו בהשוואה לתומאס האריס, נגיד...

דוסטו

New member
כנראה שקשה לי להסכים עם ורד

לא אוהב את הכתיבה של משפחת לפיד על כל ענפיה. ויש לי מן תחושת בטן שאם יאיר לפיד לא היה ידועון הוא היה צריך לממן את ההדפסה של הספרים שלו וכך גם זוגתו שתחיה.

Boojie

New member
דוסטו, אמנם לא מזיז לי לקצה הזרת

אם חושפים את השם האמיתי שלי באינטרנט, כי כבר חשפתי אותו בעצמי, אבל זה מאד לא מקובל להתייחס בשמו האמיתי לאדם שמופיע באינטרנט תחת כינוי. זה נוגד כל נטיקט קיים, ואני במקומך הייתי מתרגלת להמנע מזה.

למעלה