אני לא מרגישה שאת מתנשאת מעלי
זה כלל לא נגע לי אישית. מאז כיתה אלף למדתי להתעלם ממחלקי ציונים. לא אכפת לי שאת חושבת שספריו של רם אורן הם זבל, או חומר בעירה, ואפילו לא אכפת לי שתבעירי אותם. אכפת לי שהשתמע לי מדבריך, שרק מי שקורא ספרות טובה, כהגדרתך, ראוי להתיחס לדעותיו. ואם מישהו חס וחלילה חולק עליך, את תקטלי אותו כרוח הדמיון הטובה עליך. צר לי בוג´י, אבל אני קיבלתי המלצות לספרות מדע בדיוני טובה וקראתי , ולי הם נראים ברמה של בית ספר יסודי. אז מה זה אומר על מי שקורא את הספרים הללו? מה זה אומר עלי? זה בעיקר אומר שאנחנו לא אוהבים את אותם ספרים. אבל כשם שלאותו אחד שחושב שספרות מדע בדיוני הוא מהטופ של הטופ יש זכות לחשוב את דעתו ולהביע אותה, מבלי שיתיחסו אליו כאילו הוא השפריץ רפש לכל הכיוונים, כך גם, לדעתי, למי שסבור שספריו של רם אורן מעולים. השאלה מה מרגיש אדם שמקבל כזו בקורת חיובית. מה המטרה שלך. נכנס לכאן אדם, פתח צוהר, ואת טרקת לו אותו בפנים. יכול להיות, וזה קורה לפעמים, שהאדם משתחל דרך הצוהר ומגלה שהתיבה מלאה ויש הרבה חוויות שהוא יכול לחוות. את חושבת שלזרוק לאדם את האמת שלך בפנים מועיל, ואני בטוחה שאת צודקת. השאלה מועיל למה. אני חוששת שכל אותם נפגעי החוג לספרות, נפגעים בשל התיחסות אלטיסטית משהו של אוהבי הספרות ושוחריה. ובכך נמנעת מהרבה אנשים טובים ונהדרים הגישה לעולם הספרים עוד בטרם הם נגעו בו. ואני חייבת להעיר הערה אחרונה -אין ספר שאינו מהווה חומר בעירה טוב.