זה משתנה ממתרגם למתרגם
אני מכיר כאלו שקוראים את כל הספר ואז מתחילים לתרגם אותו, אני מאסכולה אחרת דווקא, שמעדיף שהספר גם יפתיע אותו. במקרה הזה, אי אפשר היה לעשות את זה, מכיוון שיש כל כך הרבה רבדים למרטין, ולכן התחלתי לקרוא את הספר, אבל הבנתי שבאופן הזה לא אצליח לסיים את הספר בזמן, ולכן לאחר 200 עמודים התחלתי לתרגם את הספר וכך קראתי ותרגמתי אותו במקביל בשני מישורים שונים, ותמיד נשארתי 200 עמודים קדימה, כדי שגם אהיה מופתע וגם אצליח לתרגם במדויק את כל ההפתעות. בספר הנוכחי הזה ישנם הרבה אנשים המעורבים בעריכה. אחרי שאני מסיים את התרגום, אני עובר שוב על כל מה שכתבתי, ומוציא טיוטה ראשונית. על הטיוטה עובר עורך הסדרה של אופוס, אייל גורן, שנותן את ההערות שלו, לאחר מכן הספר עובר לידיו של אודי מירון, מנהל אתר ווינטרפל שעוזר לנו ובודק שאין טעויות במושגים ובמונחים, כי למען האמת, יש שם יותר מדי. הוא מעביר את ההערות ואז הספר עובר לעורכת תרגום. לאחר עורכת תרגום, יש מעבר של הגהה נוסף. אייל אז עושה מעבר אחרון על הספר, מעביר לי הערות אחרונות. אנחנו רואים שהכול טוב והספר עובר לגרפיקה ודפוס. אני נהנה לתרגם ספרים טובים. איזה בולשיט. לא, באמת. אני מאוד אוהב ספרי פנטזיה טובים, ספרים שמחדשים לי משהו, לא ספרים שנכתבו רק בגלל שהוציאו אותם בשביל כסף. אני למשל, מאוד אהבתי את רומח הדרקון, אבל היו שם כמה ספרים שתרגמתי שממש לא אהבתי, שאתה רואה שאין שם עלילה, למרות זאת,היו גם ספרים ברומח הדרקון שגרמו לי להתרגש. מראה שזה לא משנה מה העולם, אלא מי הסופר וכמה הוא רוצה להתאמץ. כמו כן, היו עוד כמה ספרים שממש סבלתי שם, וכל דף נמרח, אבל בשביל לא להעליב את הספרים, הסופרים וההוצאות, לא אנקוב בשמם.