אירוח ביום ראשון

ניר4819

New member
אירוח ביום ראשון

ביום ראשון נארח בפורום שלנו את המתרגם הרשמי של מחול של דרקונים לעברית. אתם מוזמנים להעלות שאלות. האירוח עצמו יחל ב-19:30.

ניר4819

New member
פרטים על המתארח

שמו צפריר גרוסמן, והוא מתרגם של אופוס ואחד מעורכי סדרת המד"ב והפנטזיה של אופוס. תרגמתי כבר יותר מ-30 ספרים, חובב טריוויה מובהק.

שאלה (עם ספוילרון בפנים)

"reek reek it rhymes with meek/ freak/ sneak/ meek...." מעניין אותי איך פותרים בעיות כאלו בתרגום, בלי לאלץ את העברית?

כריכרכה

New member
לא פשוט, הייתי שוקל אפילו לשנות לו את השם

רקיק, פסיק, מעיק, מדחיק, לא כ"כ אפשרי.

mentta

New member
אבל-

הוא חייב להיות עקבי ולקרוא לו סרחן, לא יכול להיות שפתאום זה יהיה ריק. כן, מעניין אילו חרוזים נבחרו, אם בכלל. אולי עדיף לשמור על המשמעות ולא לחרוז.

mentta

New member
חחח, זה נשמע כמו גמד משלגיה או דרדס.

דווקא לסרחן נראה לי שדי קל למצוא חרוזים. פחדן, חמקן, קטן, עצלן... נראה מה צפריר יגיד. :)

strahd

New member
לא הייתי נותן לו את התואר עצלן.

ראמזי היה מוריד לו עוד כף רגל על הדבר הזה ומי יודע מה עוד. אבל כן, פחדן, חמקן... קטן לא היה שם. יש שם אבל צייתן, טרחן, בדחן.

strahd

New member
היי סילבסטר

סרחן נשאר סרחן. אין מה לעשות ככה תרגמו אותו. לפעמים אין מה לעשות, אני מודה שזה לא השם שאני הייתי נותן לו, אבל ככה קראו לו המתרגמים הקודמים ואני עושה עקיבות לאחור ומתרגם לפי מה שתרגמו לפני. איך מטפלים בתרגום, פשוט משנים אותו קצת שיהיה דומה יותר לעברית ופחות לאנגלית ועדיין שומרים על המשמעות. כמו למשל, "סרחן, סרחן, זה מתחרז עם פחדן", בכל פעם שהוא מפחד ממשהו, בעיקר מראמזי, ויש גם זה מתחרז עם חמקן, בכל פעם שהוא צריך להיות בשקט ויש עוד הרבה דוגמאות.

strahd

New member
בשליפה

אני לא אתן, כי זה שם מאוד בעייתי. הוא צריך להיות ילדותי (שסרחן הוא טוב מאוד), אבל הוא גם צריך להיות מהיר על הלשון, סרחן הוא קצת קשה ככה, אבל זה בגלל ה-ח'. כמו שאומרים, אתה מזהה בעייתיות, וצריך להתחיל לשבת ולחשוב. עבודה לא קלה.

KallaGLP

New member
שלום ותודה שבאת.

רציתי לשאול כמה זמן בממוצע לוקח לתרגם ספר בסדר גודל כזה.

strahd

New member
שאלה מצויינת

אין ממוצע לספרים כאלו. לספר 1100 עמודים. תרגום של ספר כזה יכול לקחת בין 3 ל-6 חודשים, תלוי במתרגם, במהירות שלו, במיומנות שלו, וכמובן בזמן שלו. לי לקח לתרגם את הספר במשך שלושה חודשים וחצי. אה, לא אמרתי? סיימתי לתרגם את הספר.

strahd

New member
אחרי שהספר יעבור את כל ההגהות

והעריכה, שתיקח בערך זמן כמו התרגום לפחות. אני מאמין שבסביבות פסח.

KallaGLP

New member
וואו, ממש מהר.

הצלחת לתרגם אותו בזמן שלחלק מהאנשים לוקח לקרוא אותו
. כל הכבוד.

strahd

New member
אני מודה שלא היה קל

אבל הדבר האחרון שרציתי לעשות הוא לעמוד מול קהל זועם עם קלשונות ולפידים שצובאים על ביתי ושואלים היכן הספר. עכשיו העברתי אותו לעריכה, אז אם מישהו משנן את החרבות ורוצה להסתער, אמסור לכם את הכתובת שלו.

ניר4819

New member
האנשים עם הקלשונות צובאים על ביתו של מרטין

אחרי המעשה הלא סימפטי שעשה בספר החמישי, שלא נספיילר עליו. אני אישית מכיר אנשים שאומרים שאם הדמות שאולי מתה בסוף הספר אכן מתה, הם מוותרים על המשך הסדרה. עד כדי כך.

למעלה