אירוחים היום בתפוז

elcool

New member
אני לא אוהב פטריות

במיוחד לא על פיצה

אני חושבת בדיוק כמו פיתון

לא חשוב מאיזה צד/דעה באים העיקר הוא אהבת הארץ. אומרים שנמצאים בחו"ל מתרגשים מכל מילה עברית, או סממן ישראלי. אני לא הייתי בחו"ל אבל זה בהחלט קורה לי כשאני פוגשת את זה בסרטים

תמיר1991

New member
מעריב, כותרת, שבוע שעבר.

והיו גם בחודשים קודמים, בייחוד בתקופת ההכרזה על ההתנתקות ועל מפת הדרכים. תמיר.

בּני

New member
אפשר ציטוט או קישור?

לא באוויר, תראה דוגמא אחת שממנה אתה שואב את הרעיון.

תמיר יקירי, יש על כך עוררין.

תמיר יקירי. יש על כך עוררין, ועוד איך. האם לדעתך בן גוריון, שהסכים לפשרת החלוקה היה פחות פטריוט מאנשי הלח"י? האם מנחם בגין ז"ל, שהחזיר את סיני עד המטר האחרון, היה פחות פטריוט ממתנגדי הנסיגה? המשותף לדוגמאות הללו ולתומכי הנסיגה היום, הוא שהם ראו ורואים בויתור על השטחים אינטרס עליון של מדינת ישראל. לדעתי האישית, הנצחת השליטה על הפלשתינאים (אתה יודע מה, אני אפסיק לכבס מילים ואתשמש במילה הנכונה, הנצחת הכיבוש) היא כוס התרעלה של מדינת ישראל ותביא לבסוף למדינת אפרטהייד או מדינה דו לאומית. חשש שכזה אינו מוריד ממידת הפטריוטיות שלי או מאהבתי לארץ. למרות תפיסתי את תוצאות המשך הכיבוש, מעולם לא פסלתי בהינף קולמוס את רגשותיהם של מצדדי א"י השלמה כלפי מדינת ישראל.

תמיר1991

New member
ובכן, כל צד ודעותיו.

אני ניזון מסקרים ומידיעות בעיתונים ובפורטלי האינטרנט שלהם, והם טוענים כמוני. מה שכן, זה לא תמיד סותר אחד את השני. תמיר.

ניסיתי באמת לא לענות לך אבל

אתה חוזר על אותה מנטרה של סקרים ועיתונים. בתור ילד נבון הייתי מצפה ממך שתבין שעל כל סקר שתביא לתמיכה לדבריך אני יכול להציג אחד אחר. הרי הכל תלוי במבצע הסקר (בסקרים פרס תמיד מנצח). אני אתן לך דוגמא קטנה לבעייתיות בדבריך, עצם ההגדרה של מה זה פטריוטיות יכולה להטות את תוצאות הסקר. בתור פעיל (מעט) בעבר אני יודע מנסיון שכל צד תמיד ימצא בסקרים או בעיתונים או סתם בשיחה נקודות לחיזוק דעתו. אם אתה רוצה עוד נתון של סקר אז ילדים עד גיל צבא ימניים יותר בדעותיהם. כך שיש סיכוי שפעם תקרא את דבריך ותחשוב שדברת שטויות

סיינטיפיק ידיעות אחרונות...

רק לעניין אחד - הפטריוטיות. אני מכיר מאוד מקרוב מישהו שהלך בהרבה מאוד שבילים בארץ הזו, חפר בגמלא בחופשות בתיכון, עבד בבית ספר שדה בעין גדי לפני הגיוס, התגייס ליחידה קרבית, שירת בכל מיני מקומות, ביניהם ברצועת עזה, נפצע כמה פעמים ואושפז בששה בתי חולים שונים במהלך שרותו הצבאי. כל פעם חזר לצבא (כמו אדיוט...) עד שהשתחרר כנכה צה"ל. מכיוון שראה חשיבות לאומית בהוראה הוא הלך להיות מורה, ובזמן לימודיו באוניברסיטה עבד כמלווה של נכה צה"ל אחר, נכה קשה מאוד. מאז שסיים את לימודיו, במקביל לעבודתו, הוא מתנדב במסגרת מחלקת הרווחה בעיר מגוריו, בנוסף הוא מתנדב במוסד שעוזר לנכים, ובעוד כמה מוסדות נוספים. למרות שהוא משלם כעצמאי מס הכנסה עצום שאינו מאפשר לו להתפרנס בכבוד, ולמרות שקיבל המון פניות לבוא ולעבוד בחו"ל (כמה מהן מהסוג שמביא חלומות מאוד טובים בלילה), הוא נשאר בישראל ומגדל בה את ילדיו, ממשיך לשלם מיסים, להיות חילוני וללכת לבית כנסת, הוא מתרגל על משפחתו אוכל פרסי מרוקאי ועירקי על מנת ליישם קיבוץ גלויות, וחולם שפעם אולי כל העסק הזה יהיה שווה משהו, אם לא בשבילו אולי בשביל ילדיו. האיש הזה, למרות שאיבד כמה מחבריו וחלקים מעצמו ברצועת עזה, מוכן לוותר עליה בתוך שתי דקות, עליה ועל כל שאר השטחים, אם זה יתן ולו סיכוי קלוש לשלום עתידי, והפיכת הארץ למדינה יהודית ללא שלושה מליון פלשתינאים, ואולי, רק אולי, יחסוך שריטה באוזן של חייל אחד. נכון, יכול להיות שזה לא יביא לכלום, ואולי אפילו לצרות נוספות, אבל האיש הזה שעבר כל כך הרבה מוכן כבר לנסות הכל, בין היתר מרוב ייאוש. ובבחירות לכנסת הוא מצביע שמאל, מכל מיני סיבות, ובעיקר בגלל שאין משהו יותר טוב מזה לדעתו. והוא חושב שהוא מאוד פטריוט. והאמת, למרות שהוא מצביע שמאל, הוא מאוד צודק. ועכשיו, אחרי שגם אני הוצאתי מה שהיה לי להגיד, הסתיים לו שרשור הפוליטיקה הקטן והנחמד, וכולם חוזרים לאספנות. ליל מנוחה!

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

הוכחתם לי הרגע שהסקרים טועים, ובגדול, וגם השמאל פטריוט, ובגדול. בוקר טוב לכולם, וסוף שבוע נעים! תמיר.

בּני

New member
אני דווקא קיוויתי שתבין משהוא אחר..

לא שהסקרים טועים לפעמים, אלה שאתה טועה לפעמים, בעיקר כשאתה נחרץ כל כך... לקחת דעה שהופיע בעיתון, בסקר ולאמץ אותה ככה כאילו אין מחר זה לא הכי פטריוטי, אהם הגיוני
ואני עדיין מחכה לסקר שתומך במה שטענת!

תמיר1991

New member
חיפשתי באתר מעריב,

ולא מצאתי - לא כל העיתון המודפס מופיע באתר המחודש. אני אחפש באתרים נוספים (לא ב"הארץ"
) ואני מקווה למצוא. מה שכן, הוא הופיע בעיתון המודפס של מעריב בשבוע שעבר, וגם לפני כן, בעת ההכרזה על ההתנתקות ועל מפת הדרכים. תמיר.

תמיר יקירי, יש על כך עוררין.

תמיר יקירי. יש על כך עוררין, ועוד איך. האם לדעתך בן גוריון, שהסכים לפשרת החלוקה היה פחות פטריוט מאנשי הלח"י? האם מנחם בגין ז"ל, שהחזיר את סיני עד המטר האחרון, היה פחות פטריוט ממתנגדי הנסיגה? המשותף לדוגמאות הללו ולתומכי הנסיגה היום, הוא שהם ראו ורואים בויתור על השטחים אינטרס עליון של מדינת ישראל. לדעתי האישית, הנצחת השליטה על הפלשתינאים (אתה יודע מה, אני אפסיק לכבס מילים ואתשמש במילה הנכונה, הנצחת הכיבוש) היא כוס התרעלה של מדינת ישראל ותביא לבסוף למדינת אפרטהייד או מדינה דו לאומית. חשש שכזה אינו מוריד ממידת הפטריוטיות שלי או מאהבתי לארץ. למרות תפיסתי את תוצאות המשך הכיבוש, מעולם לא פסלתי בהינף קולמוס את רגשותיהם של מצדדי א"י השלמה כלפי מדינת ישראל.

ronmerav

New member
יש עוררין ועוד איך!

אצל גוש הימין זה מתבטא בהרבה רעש. התפיסה המדינית שלהם יותר טובה משל אחרים? למה, כי הם חכמים יותר? לא! הם רק מרעישים יותר!

למעלה