אירוחים היום בתפוז

rafi696

New member
מה שבטוח...

שהשלום יהיה רק לטובה מכל הבחינות !!!

python 4

New member
בולאות ושלום..

כשיגיע השלום בוודאי יוצא לכך בול מיוחד, או אפילו סדרת בולים - בול אחד בעריך 1.30 למשלוח מכתב לארץ, בול אחד בעריך 2.60 למשלוח מכתב לחו"ל, ובול אחד בעריך 18.90 למשלוח מכתב למושבה הישראלית על המאדים. או במילים אחרות, במהרה בקרוב בימינו אמן.

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif

אני אישית קונה גיליון שלם, מעטפת יום ראשון לגיליון שלם, גליון לא מנוקבב, בול עם שובל מוחתם, דף מזכרת וגלוית מירב של אותו הבול במחיר השערורייתי, רק שיגיע כבר השלום! רק היום נהרג חייל בציר פילדלפי, ואנחנו ממשיכים לשלם בדמנו. מי יתן ויגיע אותו היום המיוחל. תמיר.

תמיר, אני חייב להגיב על משפט אחד

למרות שאני משתדל שלא להיכנס לעימותים פוליטים (בחיים ובפורומים של תפוז כאחד), יש משפט אחד שאני פשוט לא מסוגל לעבור עליו בשתיקה. "הם המעוזים האחרונים של פטריוטיות ואהבת הארץ שנשחקה מאוד מאז הסכמי אוסלו". המשפט הזה פשוט אינו נכון. הרצון לשלום, סיום השליטה על הפלשתינאים והבטחת מדינת ישראל כמדינה בעלת רוב יהודי וצביון דמוקרטי אינם סותרים את הפטרייוטיזם ואהבת הארץ. הרוב המוחלט של התומכים בנסיגה תומכים בה משום שהם רואים זאת כאינטרס עליון של מדינת ישראל והדרך היחידה להבטחת המשך קיומה כמדינת העם היהודי. למרות שהפתרונות שכל צד במפה הפוליטית מצדד בהם סותרים אחד את השני, לאף אחד מהם אין מונופול על פטריוטיות ועל אהבת הארץ.

תמיר1991

New member
מה שאמרתי זה על פי סקרי

דעת קהל שמופיעים בעיתונים בחודשים האחרונים. אני לא אומר דברים ללא ביסוס. סביר להניח שגם אתה צודק, אבל אצל גוש הימין זה מתבטא הרבה יותר בתפיסה המדינית, ועל כך אין עוררין. תמיר.

® רן

New member
אתה אומר הרבה דברים ללא ביסוס

וגם מה שנראה לך שאין עליו עוררין - תאמין לי שיש. יש לי הרגשה שלא רק שאתה עיוור לדעותיו של הצד השני - אתה גם עיוור לעובדה שאתה עיוור. וזה גרוע יותר.

תמיר1991

New member
אני כבר רגיל לדעה המלבבת שלך

עלי - עיוור אני לא, ותאמין לי שאם היית מכיר אותי היית מבין את זה: אני תמיד מקשיב לצד השני, וזה תמיד מעניין אותי ללמוד ולהשכיל ממנו. וזה שאני לא חושב כמוך לא אומר שאני עיוור לעובדה שאני עיוור... תמיר.

® רן

New member
שיהיה

אתה לא יודע בכלל מהי דעתי הפוליטית, ולכן אינך יודע אם אתה חושב כמוני או הפוך ממני. לא הבעתי את דעתי בפורום הזה ואין לי כל כוונה לעשות זאת - זה לא הפורום המתאים לכך. מה שהרגיז אותי (כמו את שמוליק) זה שאתה חושב שבעלי דעה מסוימת הם פטריוטים ואוהבי הארץ יותר מבעלי הדעה השניה (הרבה יותר), ולא רק זה - שזה מובן מאילו ואיך על כך אפילו עוררין. לטעמי זו גישה שהיא או שחצנית ומתנשאת - או שהיא אטומה ובורה. תבחר אתה.

תמיר1991

New member
לא זה ולא זה.

בעיני היא דווקא טובה ונכונה, אחרת לא הייתי בוחר בה. זה דבר מאוד סובייקטיבית, ולא אתה ולא אף אחד יכול לבקר אותה, כמו שאני לא יכול לבקר, ולא ביקרתי, דעות אחרות של החברים כאן. ולפי מה שאמרת, הבנתי אותה טוב גם בלי שתביע אותה מפורשות. תמיר.

בּני

New member
ואני כבר רגיל לנחרצות שלך

תמיר, כרגיל אתה חורץ את דעתך ללא פשרות ותוך כדי כך מבטל אוכלוסיות שלמות! שכן שלי, בשנות העשרים המוקדמות של חייו, הדריך בהתנדבות, במשך כל התיכון, את הילדים במושב במסגרת תנועת נוער וגם התנדב במרכז לנוער ממשפחות מצוקה. לאחר התיכון הוא דחה את הגיוס בשנה והתנדב במשך שנה שלמה במסגרת שנת שירות, עם סיומה התגייס לצה"ל ושירת בסיירת מובחרת, עשה קורס קצינים ושירת שנתיים נוספות בקבע (סך הכל 5 שנים צבא + שנת שירות). הבן אדם הוא מה שקראו פעם מלח הארץ אבל... הוא מצביע מרץ, הוא בעד נסיגה לגבולות 67 והוא חושב שהפלסטינאים היו צריכים להיות בעלי מדינה כבר לפני 20 שנה. והוא רק דוגמא אחת מני רבים! עכשיו, קום ותגיד לו שהוא לא פטריוט, שהוא לא אוהב את הארץ, ולמה? כי ראית את זה בסקר? סקר שאומר שהמתיישבים בעזה הם הפטריוטים האחרונים? אם אני הייתי הוא והיית אומר לי דבר כזה...

תמיר1991

New member
בוודאי שהוא פטריוט!

בני - שים לב! לא פסלתי - אמרתי שלרוב הימנים יותר פטריוטים מהשמאלניים, וזה מוכח כמעט בכל סקר שנעשה עד היום. זה שלא כולם פטריוטים, לא אומר שאין שם פטריוטים, וככל הנראה השכן שלך הוא אחד מאלה! תמיר.

powo

New member
ווי. ווי.ווי תמיר

תמיר. אני שמאלני. וגם פטריוט.וגם ישראלי.וגם יהודי.ואני גאה ביותר בכל אחד מהתוארים האלה.ולא יבוא איזה אמרקאי או איזה מתישב ויטיל ספק בי. או בחברי מהסיבה שאני לא מסכים איתו.לפי מה שאני מבין ממך נדיה מטר מהצעקנים ביותר היא סמל לפטריטיזם הישראלי.ואני שהקזתי דם במלחמות ישראל.נחשב היום לדאבוני בוגד ועוכר ישראל ורק מפני שאני תומך בהתנתקות.

תמיר1991

New member
נדיה מטר היא אינה סמל לשום

פטריוטיות - היא פטריוטית, אבל לא סמל. היא פטריוטית בדיוק כמוך וכמוני, וכמו חלק גדול מתושבי מדינתנו. הסתמכתי על קביעות הסקרים שהימנים פטריוטיים יותר, ולא שללתי את אהבת הארץ של השמאל - פשוט אצל הימין זה בולט יותר. עוכר ישראל? מה פתאום! זכותו של כל אחד לתמוך בכל דבר שירצה כל עוד (לפי חוק יסוד כבוד האדם וחירותו), אין בכך פגיעה בדת, במדינה, בשלטון או באדם אחר. אף אחד מאיתנו לא עבר על החוקים הללו, ולכן מותר לכולנו להביע את דעתנו. כל דעה של כל אדם צודקת בעיניו, ודעות פוליטיות ודעות בכלל זה דבר סובייקטיבי מאוד, כך שאף אחד אינו יכול לקבוע מהי הדעה הצודקת, גם לא השליטים. ועכשיו חברים, אולי נחזור לאספנות? יש דברים הרבה יותר מעניינים בתחום, כמו אלבומיות ההנפקות המשותפות ממאי ומיולי, שקיבלתי היום מהשירות הבולאי, באיחור אופייני. פריטים פשוט מדהימים! אני עוד מחכה לחבילה נוספת עם גליון בן-גוריון ועם מעטפות ההדפס. תמיר.

powo

New member
אז באמת לסיכום

הימין בולט יותר בגלל שהוא. היסטרי. צעקני.מנופף בדגלים.שחצני. יש עוד אבל באמת הסתפק בזה

תמיר1991

New member
לא מסכים איתך, אבל באמת

שנתספק בזה
עוד נהיה פורום פוליטיקה בסוף
תמיר.

python 4

New member
שמאלניים + ימניים + מרכזים = פטריוט

כל בנאדם שחי ואוהב את הארץ הזו, לא חשוב שמאל ימין או מרכז (ואין כל כך הבדל), לא חשוב אם הוא מתנחל באיזו גבעה כי חשוב לו שלמות הארץ או שהוא מפגין בהפגנת שלום עכשיו, כל בנאדם שמשרת בצה"ל ונשאר לגור כאן ולגדל פה את הילדים שלו, הוא פטריוט. לדעה פוליטית אין שום קשר לזה. דעה פוליטית היא רק דעתו של האדם איך צריך לפתור את הבעיות. כל מי שהבעיות של המדינה הזו חשובות לו - בלי קשר לאיך לדעתו יש לפתור אותן (התנתקות לא התנתקות) - הוא פטריוט. ככה לדעתי.

powo

New member
נו אז איך בכל זאת

אפשר לפתור את הבעיות בארץ הבלתי אפשרית הזאת.

למעלה