מזמינים אותי להרצות ../images/Emo13.gif
טוב במקום שארשום הודעה מאוד ארוכה על תולדות האייקידו, מהותו, הזרמים השונים שבו ושאר ירקות ... הרשה לי להפנות אותך ל
מאמר שכתבתי לפני כשנתיים בנושא. ה
מאמר לא מלא, ותמיד ניתן יהיה למצוא בו מעט שגיאות / הערות וכו' (בינתיים גם אני למדתי מעט עובדות חדשות), אך אני עדיין ממליץ לעזור סבלנות ולקרוא אותו. מבחינת המלצות על מורים לאייקידו - אני אכן שמח להמליץ על המורה שלי: שלמה דויד. שלמה הוא אחד משני המורים הראשונים (לדבריו הוא הראשון אבל לא הצלבתי עם המורה השני - איתן בן מאיר שאיננו מלמד יותר בארץ) שהביאו את האייקידו לארץ כבר בשנות ה-70 והוא בכיר המורים המדורגים כיום בארץ: דאן 6. בשונה מרוב המורים בתחום שלמה הוא מורה מקצועי לאמנויות לחימה, והתמחה לא רק בקורינדו אייקידו, אלא גם בג'ודו (דאן 6) ובקראטה (דאן 5) ומלמד גם אמנויות לחימה אלו. הסגנון שאני לומד אצל שלמה הוא קורינדו-אייקידו, ולכן אני אכתוב עליו, אתה מוזמן לבדוק גם לימוד קראטה ו/או ג'ודו אצל שלמה, או להחליט, כפי שעשו מספר תלמידים, להתחיל בלימוד אמנות אחת ואח"כ להוסיף לימוד של אמנויות לחימה נוספות. מאוד בקצרה (אם קראת את ה
מאמר על תטרח) :קורינדו אייקידו הוא סגנון של אייקידו שהוא בעצם אמנות לחימה אחרת מהאייקידו המוכר והנפוץ של אאושיבה (ארגון אייקי-קאי בעיקר). בין השאר, קורינדו אייקידו מותאם יותר בטבעו לשמש להגנה עצמית כבר בשלב מוקדם יותר (הטכניקות יותר קצרות, הגישה יותר פרקטית וכו'). קורינדו אייקידו גם כולל לימוד של הרבה יותר כלי נשק שנלמדים בגישה אחרת - קשורה לסגנונות הקוריו ג'ו ג'וטסו (האמנויות היפניות המסורתיות, שנוסדו לפני 1880) שמהם נבנה הסגנון. בהמשך לשאלתך : כלי הנשק הנלמדים במסגרת הסגנון כוללים (בערך לפי סדר הלימוד): ג'ו (מקל), קן (חרב, הלימודים כוללים גם אימוני שליפה - אייאי), רוקשקו-בו (מוט), קודאצ'י / וואקיזשי (חרב קצרה), המ-בו (מקל קצר), ניטו (שתי חרבות), נגינטה (מוט עם חרב בקצה), יארי (רומח), קסריגאמה (שרשרת עם "תוספות"). נונצ'קו איננו נשק שנלמד אצלנו. החומר הנ"ל נלמד בקצב איטי, כשבד"כ מוסיפים כלי נשק נוסף כל מספר שנים! (מתחילים ללמוד מקל לאחר כשנה של אימונים). שיטת האימונים של קורינדו דוגלת בלימוד המורכב ממספר שלבים, הן לידיים ריקות והן לכלי-נשק: בסיס תנועה (טאי-סאבאקי וצ'ובורי), טכניקות במצבים מוגדרים מראש (קאטה) ומשחק-חופשי/משחק-קרב ("הן-ראנדורי" וצורות אחרות של קיושו). הגישה היא ספיראלית כך שבכל שלב חוזרים ומתרגלים את אותם האלמנטים, אך ברמת ביצוע והתיחסות אחרת. אני מאוד ממליץ על שלמה כמורה לאמנויות לחימה בכלל ולא רק קורינדו אייקידו, ואם תבדוק בפורום אמנויות לחימה ב"תפוז", תוכל לראות שאחרי אירוח של מפגש פורום 6 אצלנו במועדון "שירוקאן", גם שאר חברי הפורום התרשמו מאוד לטובה (שים לב למספר האנשים שמתאמנים באמנויות אחרות וכתבו שהם חושבים ללמוד גם אצל שלמה). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=12873478 אחד היתרונות של שלמה כמורה לאמנות לחימה הוא השילוב הנדיר (אפילו ברמה יפנית) של ידע מקיף ועמוק ב- 3 אמנויות לחימה עם אדם חושב, שמנתח את הטכניקות שהוא מלמד גם בהתייחס לדימיון ולהבדלים לעומת טכניקות דומות משיטות אחרות. כתובת המועדון: רחוב איילת השחר 3, קומה 4, טל' 5373449 . אימוני קורינדו אייקידו בימים א',ג',ה' בשעות 20:45 עד 22:30 (אנחנו מסיימים מאוחר יותר בד"כ), שיעורי הקראטה נערכים בימים ב', ה' ו-ו' (אני לא מוכן להתחייב על השעות - אני לא שם) והג'ודו ביום ג' (אולי יש עוד אימון, אני לא בטוח). אני יכול להמשיך ולכתוב פה עוד הרבה מליצות והסברים, אך אני ממליץ שאתה פשוט תבוא ותראה בעצמך: בוא, תסתכל על אימון בעצמך ותדבר עם שלמה. ביום א' הח"מ מעביר את תחילת השיעור, עם כל הכבוד לעצמי אני רק מקביל ברמתי לרוב המדריכים המצויים לאייקידו וכמותם, רחוק מאוד מהרמה של שלמה. כך שאם אתה רוצה להתרשם, עדיף שתגיע לצפות באחד הימים האחרים. ודבר אחרון - להתאים ציפיות, אין אצלנו אימון ניסיון בחינם מרצף של סיבות הקשורות לבטיחות ולגישת הדרכה שלנו, ומצוינות בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=14443129 עוד מספר הערות: שלמה מלמד לא רק בת"א אלא גם במועדון בראשל"צ, ביחד עם אחד מתלמידיו המאוד ותיקים כמורה נוסף (אנריקו). יש עוד שני סניפים של קורינדו אייקידו: האחד במיתר (מלמד עוד תלמיד מאוד ותיק של שלמה - קראל). והשני בפ"ת שם מלמד תלמיד אחר של שלמה - רן (בעל ותק דומה לשלי). כל הסניפים הללו מומלצים גם הם, אך אם אתה יכול להגיע למועדון המרכזי בת"א - זה עדיף. להתראות ובהצלחה בחיפוש אמיר אתר המועדון: http://www.shirokan.com/