איקידו - כמה שאלות

babylon_a1

New member
איקידו - כמה שאלות

איפה אפשר ללמוד איקידו - בת"א, ובדרום הם יש זרמים שונים באיקידו והאם נונצ'קו ומקל זה חלק מיאמוני איקידו או שזה לא קשור

זרמים, בתי ספר ואנשי דת

לגבי איפה ומי, תיכף יבואו המומחים וימליצו. לגבי זרמים, עד כמה שידוע לי ישנם שלוש זרמים באייקידו של אושיבה (מה שרוב האנשים מכירים כ"אייקידו"): סיידוקאן, איקיקאי ויושינקאן. ייתכן ויש יותר. בנוסף, קיים זרם של אייקידו שנוסד לא על ידי אושיבה, הנקרה קורינדו אייקידו, שאני בטוח שאמיר ישמח לפרט עליו רבות. אה, וכמובן שהחתימה שלך מעניינת ולא מדוייקת כלל (קרי: ייתכן והציטוט מדויק, אך מר ג'פרסון הנכבד שגה). אבל את מי זה מעניין. האפור

nage

New member
ישנם עוד רבים

קוקיקאי, קי-אייקידו ועוד כמה שאין לי שום מושג לגביהם. למען האמת בקושי יש לי מושג לגבי אייקיאי שזה מה שאני עושה אז על אחת כמה וכמה לגבי השאר.

תשובות לגבי איקידו ותיקונים קלים

לפני שאמיר ייתן כאן הרצאה על המורה שלו אני מזדרז לתת קישור לרשימת בתי ספר לאיקידו. זו הרשימה הכי מפורטת בנמצא. באיקידו אין נונצ'אקו. מייסד האיקידו נקרא אוּאֶשִיבַּה ולא אושיבה. מידע רב אודות האיקידו תמצא במגאזין האיקידו בעברית של זאב ארליך: קישור למגאזין האיקידו. עבודה עם מקל שנקרא JO יש באיקידו ובהתאם למורה שמלמד משתמשים בו בתדירות גבוהה או שלא משתמשים בו בכלל. ישנם כלי נשק נוספים אשר רובם ככולם לקוחים מארסנל הלחימה הקלאסית של יפן. בת"א ישנם מקומות רבים. שאלת גם אודות הדרום ולכן אני מצרף מידע אודות בית ספר לאיקידו בעיר רחובות שפועל בכל ערב ויש בו קבוצה גדולה של מבוגרים וקבוצות נוספות לכל הגילאים. הינה קישור למרכז האיקידו ברחובות. בהצלחה, מ.מ

המורה של אמיר

ושלא יהיה ספק, ממה שראיתי בטלויזיה וממה שאני שומע, המורה של אמיר (שלמה דוד) הוא מורה נפלא ואישיות בלתי רגילה. כתבתי שאמיר יתן "הרצאה" כי הוא תמיד מתוך אהבה למורו ולבית ספרו נוטה לשבח מבלי לחסוך במילים - שוב ושוב. שיהיה רק טוב לכולם !!! מכל הלב, מ.מ.

איקידו

אייקידו היא שיטה חלשה ולא יעילה. הם על כל התנועה היפה שלהם ועם ללכת עם כוח היריב והמגננה. נכון שזה יפה באימונים ורעיון חיים יפה אבל במציאות זה לא עובד!! תראה לי איזה איש אייקידו משחק עם כוח היריב של איזה לוחם ולה טודו או מתאגרף מהיר וחזק הוא יקרע לגזרים. איזה מישהו עצבני יבוא איפה הוא יגע ויעצור אותו עם כל התנועות הפירחוניות שלו והצי שמי.

תגיד, יש לך נושאים נוספים לדבר

עליהם פרט לאותו נושא עילג בו אתה לש ודש ועד כמה אתה צודק כל הזמן? בחייאת, אתה מה-זה משעמם. ממוש - תחדש לי

אם היית משתמשת בסמים כמו בהפקידו

ולה טודו, אז לא היה צריך לחדש לך כל הזמן, ואינה לך!

שי רגב

New member
מיתר, כפרה, הסמים יקרים היום...

ודרקוננו צריכה פרנסה...
(אולי אצל ולה-טודו מחלקים בחינם???)

amir_aikido

New member
מזמינים אותי להרצות ../images/Emo13.gif

טוב במקום שארשום הודעה מאוד ארוכה על תולדות האייקידו, מהותו, הזרמים השונים שבו ושאר ירקות ... הרשה לי להפנות אותך למאמר שכתבתי לפני כשנתיים בנושא. המאמר לא מלא, ותמיד ניתן יהיה למצוא בו מעט שגיאות / הערות וכו' (בינתיים גם אני למדתי מעט עובדות חדשות), אך אני עדיין ממליץ לעזור סבלנות ולקרוא אותו. מבחינת המלצות על מורים לאייקידו - אני אכן שמח להמליץ על המורה שלי: שלמה דויד. שלמה הוא אחד משני המורים הראשונים (לדבריו הוא הראשון אבל לא הצלבתי עם המורה השני - איתן בן מאיר שאיננו מלמד יותר בארץ) שהביאו את האייקידו לארץ כבר בשנות ה-70 והוא בכיר המורים המדורגים כיום בארץ: דאן 6. בשונה מרוב המורים בתחום שלמה הוא מורה מקצועי לאמנויות לחימה, והתמחה לא רק בקורינדו אייקידו, אלא גם בג'ודו (דאן 6) ובקראטה (דאן 5) ומלמד גם אמנויות לחימה אלו. הסגנון שאני לומד אצל שלמה הוא קורינדו-אייקידו, ולכן אני אכתוב עליו, אתה מוזמן לבדוק גם לימוד קראטה ו/או ג'ודו אצל שלמה, או להחליט, כפי שעשו מספר תלמידים, להתחיל בלימוד אמנות אחת ואח"כ להוסיף לימוד של אמנויות לחימה נוספות. מאוד בקצרה (אם קראת את המאמר על תטרח) :קורינדו אייקידו הוא סגנון של אייקידו שהוא בעצם אמנות לחימה אחרת מהאייקידו המוכר והנפוץ של אאושיבה (ארגון אייקי-קאי בעיקר). בין השאר, קורינדו אייקידו מותאם יותר בטבעו לשמש להגנה עצמית כבר בשלב מוקדם יותר (הטכניקות יותר קצרות, הגישה יותר פרקטית וכו'). קורינדו אייקידו גם כולל לימוד של הרבה יותר כלי נשק שנלמדים בגישה אחרת - קשורה לסגנונות הקוריו ג'ו ג'וטסו (האמנויות היפניות המסורתיות, שנוסדו לפני 1880) שמהם נבנה הסגנון. בהמשך לשאלתך : כלי הנשק הנלמדים במסגרת הסגנון כוללים (בערך לפי סדר הלימוד): ג'ו (מקל), קן (חרב, הלימודים כוללים גם אימוני שליפה - אייאי), רוקשקו-בו (מוט), קודאצ'י / וואקיזשי (חרב קצרה), המ-בו (מקל קצר), ניטו (שתי חרבות), נגינטה (מוט עם חרב בקצה), יארי (רומח), קסריגאמה (שרשרת עם "תוספות"). נונצ'קו איננו נשק שנלמד אצלנו. החומר הנ"ל נלמד בקצב איטי, כשבד"כ מוסיפים כלי נשק נוסף כל מספר שנים! (מתחילים ללמוד מקל לאחר כשנה של אימונים). שיטת האימונים של קורינדו דוגלת בלימוד המורכב ממספר שלבים, הן לידיים ריקות והן לכלי-נשק: בסיס תנועה (טאי-סאבאקי וצ'ובורי), טכניקות במצבים מוגדרים מראש (קאטה) ומשחק-חופשי/משחק-קרב ("הן-ראנדורי" וצורות אחרות של קיושו). הגישה היא ספיראלית כך שבכל שלב חוזרים ומתרגלים את אותם האלמנטים, אך ברמת ביצוע והתיחסות אחרת. אני מאוד ממליץ על שלמה כמורה לאמנויות לחימה בכלל ולא רק קורינדו אייקידו, ואם תבדוק בפורום אמנויות לחימה ב"תפוז", תוכל לראות שאחרי אירוח של מפגש פורום 6 אצלנו במועדון "שירוקאן", גם שאר חברי הפורום התרשמו מאוד לטובה (שים לב למספר האנשים שמתאמנים באמנויות אחרות וכתבו שהם חושבים ללמוד גם אצל שלמה). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=12873478 אחד היתרונות של שלמה כמורה לאמנות לחימה הוא השילוב הנדיר (אפילו ברמה יפנית) של ידע מקיף ועמוק ב- 3 אמנויות לחימה עם אדם חושב, שמנתח את הטכניקות שהוא מלמד גם בהתייחס לדימיון ולהבדלים לעומת טכניקות דומות משיטות אחרות. כתובת המועדון: רחוב איילת השחר 3, קומה 4, טל' 5373449 . אימוני קורינדו אייקידו בימים א',ג',ה' בשעות 20:45 עד 22:30 (אנחנו מסיימים מאוחר יותר בד"כ), שיעורי הקראטה נערכים בימים ב', ה' ו-ו' (אני לא מוכן להתחייב על השעות - אני לא שם) והג'ודו ביום ג' (אולי יש עוד אימון, אני לא בטוח). אני יכול להמשיך ולכתוב פה עוד הרבה מליצות והסברים, אך אני ממליץ שאתה פשוט תבוא ותראה בעצמך: בוא, תסתכל על אימון בעצמך ותדבר עם שלמה. ביום א' הח"מ מעביר את תחילת השיעור, עם כל הכבוד לעצמי אני רק מקביל ברמתי לרוב המדריכים המצויים לאייקידו וכמותם, רחוק מאוד מהרמה של שלמה. כך שאם אתה רוצה להתרשם, עדיף שתגיע לצפות באחד הימים האחרים. ודבר אחרון - להתאים ציפיות, אין אצלנו אימון ניסיון בחינם מרצף של סיבות הקשורות לבטיחות ולגישת הדרכה שלנו, ומצוינות בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=148&msgid=14443129 עוד מספר הערות: שלמה מלמד לא רק בת"א אלא גם במועדון בראשל"צ, ביחד עם אחד מתלמידיו המאוד ותיקים כמורה נוסף (אנריקו). יש עוד שני סניפים של קורינדו אייקידו: האחד במיתר (מלמד עוד תלמיד מאוד ותיק של שלמה - קראל). והשני בפ"ת שם מלמד תלמיד אחר של שלמה - רן (בעל ותק דומה לשלי). כל הסניפים הללו מומלצים גם הם, אך אם אתה יכול להגיע למועדון המרכזי בת"א - זה עדיף. להתראות ובהצלחה בחיפוש אמיר אתר המועדון: http://www.shirokan.com/

שיעור נסיון

אצלינו בדוג'ו למורה - זאב ארליך יש עיקרון והוא שתלמיד לעולם לא נרשם ולא משלם בסיום השיעור הראשון. היה והתלמיד החדש החליט לבוא שוב (לשיעור שני), בסיום האימון הוא ממלא את כל הטפסים ונרשם כדת וכדין. זה לא שיעור נסיון ולא שיעור הכירות, זה השיעור הראשון. אדם צופה באימון, ואח"כ מחליט לנסות. אין סיבה לגבות ממנו תשלום עבור חודש שלם כולל דמי ביטוח אם הוא מחליט בסוף אימון אחד שזה בכ"ז לא מתאים לו. יהיה זה גם קטנוני לדרוש מאדם שמבקר פעם אחת בדוג'ו תשלום. לכן אנשים מוזמנים להתאמן פעם ראשונה בלי חשש. מ.מ.

amir_aikido

New member
לכל מורה הגישה שלו

כל הכבוד לזאב על שהוא מוכן לתת לאנשים שיעור ניסיון. הגישה של שלמה שונה: הוא ישמח אם תצפה באימון/שניים/שלשה וישמח להסביר לך. אבל אין אצלנו אימוני ניסיון. הסברתי כבר פעם את הסיבות שלו, והן מתרכזות בבטיחות, ביחס מיוחד שאנו (שלמה והמתאמנים הותיקים) נותנים למתחילים בשיעורים הראשונים, ובשוני המהותי בין האימונים הראשונים אצלנו לבין האמונים שאח"כ. כדי להתאמן באייקידו יש צורך ללמוד נפילות וגלגולים, בלי היכרות עם הידע הזה, והטכניקות הללו, כניסה לאימון תזמין לך נזק
. ואני חושב שאחרי אימון פורום 6, והדגמת הטכניקות ששלמה עשה, הסיבה מאוד ברורה - רוב הטכניקות אצלנו מסתיימות בהטחה די חריפה למזרון, או בקפיצה לתוך המזרון על מנת להציל מפרק. נכון, ניתן ורצוי בד"כ להפעיל מעט פחות לחץ, ולהתאמן לאט ואז הנפילה פחות קשה, אבל כוח הכובד תמיד קיים ואנחנו לא יודעים איך להפחית אותו עדיין. אני מכיר מספיק אנשים שנפצעו מסתם נפילה ברחוב, בלי טכניקה, ולא חושב שרצוי לבדוק מה יקרה אם סתם אפיל מישהו לא מאומן על המזרון 100 פעמים באימון. התאמנתי וראיתי עד היום מספר סגנונות אייקידו אחרים, ולא ראיתי באותם המקומות את אותה מידה של הורדה לתוך הרצפה/ הקפדה על מנוף שמתוכנן להזיק. ובחלקם גם ראיתי טכניקות נפילה שהיו גורמות לריסוק אצלנו. כל שיש הבדל בין השיטות, ויש סיבה למתן הדגש הנוסף על הבטיחות בנפילה אצלנו. לכן אימון ראשון אצלנו בד"כ יערך למתאמן החדש בנפרד מהקבוצה, כששלמה או מתאמן בחגורה שחורה/חומה משגיח עליו באופן כמעט אישי. באותו האימון הוא בעיקר ילמד נפילות, בסיס של טאי סבאקי אחד/שניים ואולי גם טכניקה אחת. אחרי שבועיים של אימונים (אימון חמישי עד שביעי) הבחור כבר יתרגל נפילות וגילגולים עם הקבוצה וילמד באימון ממוצע שתיים או שלוש טכניקות חדשות (במקביל לתירגול טכניקות קודמות) עד שהידע הטכני שלו יכלול את הבסיס המתורגל בד"כ בקבוצה ואז גם הוא בעיקר ישפר את הטכניקות שהוא מכיר. ובאשר לנושא הקטנוניות בד"כ שלמה לא גובה את דמי הביטוח על השיעור הראשון, וגם תלמיד שיעזוב אחרי חודש יוכל לקבל לפחות החזר יחסי של דמי הביטוח.

nage

New member
גם אצלנו אותו הדבר

ז"א בנינומיה דוג'ו חיפה, אצל עמיר גרף

למעלה