איפה שרשור השבת?

• פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ady18

Well-known member
אצלנו

עוף עם זיתים ותבלינים שווראמה במחבת תפוחי אדמה ואורז לבן ולערב של שישי לביבות גבינה ותות

clcl

New member
יש אורחים אז גם ההכנה רחבה יותר

יש אורחים אז גם ההכנה רחבה יותר אבל הבסיס הוא חמין......+ כל התוספות סלט טריים: סלט חסה, סלט ירקות, סלט כרוב עם שמיר, סלט פלפלים ירוקים עם פרוסות שום טרי, סלט צנון עם גזר,בצל ירוק, שמיר טרי במיונז פרוסות חצילים בתחציץ פרוסות חצילים ברסק עגבניות סלט סלק מבושל צימס כרוב מאודה עם צימוקים חבושים אפויים בסירופ מייפל שוקיי עוף צלויות קינוחים: סלט פירות טריים עוגת _________ פרח לי השם - השבוע פורסם במגאזין "שף" על לאישה אם אינני טועה פונפורטה שמה. עוגת מיץ תפוזים עם שטרויזל אולי אכין גם את עוגת המייפל (עוד לא סגורה על זה) עוגת מוס את רוב הקניות כבר ערכתי אתמול.... את הבשרים אקנה ביום שישי בבוקר והערב אכין את הסלטים המבושלים, 2 מהעוגות את השלישית (עוגת מיץ תפוזים) אכין מחר בערב או בשבת לפנות בוקר.

ady18

Well-known member
וגם החלטתי לנסות את מרק העדשים של

פירגה::)))))))))))) הוא מדהים להיט תודה לך מכול הלב:)

ayeletba

New member
אני:

מרק אפונה ועוף (טעים שחבל"ז - משפחת בא באה היום לביקור ספונטני והתמוגגה מכל שלוק). שניצלים תוצרת בית פירה בורגול עם אטריות סלט סלק של סילבי והכנתי גם עוגת מיקרו לילדים שביקשו עוגת שוקולד. ועכשיו אני מתפיחה בצק ללחמניות (זהו..נדבקתי בחיידק אפיית הלחמים והלחמניות..).

מבשלת

New member
האם אפשר לבקש את המתכונים שלך

למרק אפונה ועוף ופירה בורגול עם אטריות תודה מראש

effyba

New member
אני לא איילת, אבל , הבה המתכונים:

בורגול עם אטריות ‏ חצי כוס אטריות למרק ‏ 3 כפות שמן זית‏ בצל קצוץ אחד קופסה קטנה של רסק עגבניות ‏1 וחצי כוסות מים‏ כוס בורגול גס מלח ופלפל שחור, טחון טרי חמישים גרם צנוברים (אופציונלי) לטגן את האטריות עד השחמה. להוציא מהסיר עם כף מחוררת ולטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף ‏את הרסק והמים ולהביא לרתיחה. לתבל, להוסיף את הבורגול והאטריות, להרתיח שוב תוך בחישה ‏ולבשל כמה דקות ולכבות. להשאיר בסיר מכוסה 10 דקות. לקלות את הצנוברים על מחבת ומוסיפים (אני מוותרת על הצנוברים).‏‏ על השולחן, גליון 103 מרק אפונה עם עוף שוקי עוף גדולות בלי עור 1 בצל גדול קצוץ 3 שיני שום קצוצות 3 גזרים פרוסים חצי חב' לקט ירקות למרק קוסקוס (**) 500 גרם אפונה יבשה שטופה וברורה 2 כפות אבקת מרק עוף מלח ופלפל 1. ב-2 כפות שמן מטגנים בסיר גדול בצל ושום עד להזהבה קלה. 2. מוסיפים את העוף ומערבבים בעדינות (אני נוהגת לגבי עוף להרתיח אותו לפני כן במים כדי להעיף את כל הג'יפה). 3. מוסיפים גזר ולקט ירקות ומערבבים. 4. מוסיפים את האפונה והתבלינים, מערבבים וממלאים מים עד כיסוי. 5. מבשלים שעה או עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת קלות. 6. מכבים אש. מסירים את הבשר מהעצמות ומחזירים לסיר וטוחנים בבלנדר יד. 7. מקבלים מרק ירוק וסמיך. נהדר עם קרוטונים. בתאבון: (**) אני הכנסתי את הלקט הנ"ל כי זה מה שהיה בבתי - אז כמובן שאפשר להכניס כל לקט שהוא או תפו"א גדול או כל ירק אחר כיד הדמיון. מקור המתכון: ayeletba.

מבשלת

New member
אפילה,אני יודעת שאת לא איילת,המחשב

לא ידע. ומיקם את הודעתי במקום הזה. תודה לך

אני מתביישת להגיד שהכנתי רק את

עוגת הקוקוס והשמנת של ניקי. אני מחכה שבעלי יחזור מהעבודה בכדי ללכת לקניות (כן, כן בשעה 22:00 מקווה מאוד) ולכן עוד לא גיבשתי תפריט. אבל נראה לי שבכל מצב יהיה סמבוסק בשר כי נורא בא לי והכנתי בשישי שעבר והיה טעים. מה עוד? מחר בבוקר תוך כדי הכנה לבישול יעלו לי רעיונות. תודה שהגעתם עד הלום

effyba

New member
את??מתבישת?? על מה??אנחנו סומכים

עלייך שאף אחד מבני משפחתך לא יצא רעב..והעיקר - יש להם עוגה נהדרת. שבת שלום!!!!!!!!!!

ayeletba

New member
כאילו דא??

את חושבת שאני תמיד מכינה שורה ארוכה של מאכלים? שניצל ופירה "כולה". סומכת העלייך שבטח בסוף היה טעים ומדהים.

bigjack

New member
בישולי השבת שלי../images/Emo71.gif

שווארמה פרגיות מוקפצת בוואק בתבלין שווארמה ושמן זית פילה סול מצופה בקמח, ביצים מתובלות ושבבי שקדים. מטוגן בשמ'ז. מפרום אורגינלי (הוכן כבר אתמול
) חומוס (הוכן כבר אתמול) שניצלים של הגיברת קיצ'רי (מאכל עיראקי שעשוי מאורז ועדשים אדומות עם שום ובצל מטוגן) מרק עוף וירקות צ'יפס לילדודס סלט מסייר שתהיה לכולם שבת שקטה ונפלאה

effyba

New member
צחי, כל שבוע אני מחכה לראות מה אפשר

להעתיק ממך...איך מכינים קיצ'רי??

al55

New member
מטעמי השבת שלי :

מרק כתומים עם קרוטונים או שקדי מרק עוף עם זיתים של אפי אורז עם איטריות כדורי בשר ברוטב פלפלים ממולאים בשר ואורז כרובית בתנור כבד בסילאן ויין חמוצים של סילבי עוגת פרג על בצק פריך עוגיות מלוחות לשבת, גחנון, סלטים טריים, מתבלי גבינות, רסק עגביות וביצים קשות חומות. שבת שלום

al55

New member
איך שכחתי, אפיתי לחמי שאור

ללא שמרים, זמן התפיחה של השאור שלי השתפר מאוד והתקצר לחצי מפעם שעברה זה מה שאומרים, ככל שהשאור מזדקן הוא משתבח.

bigjack

New member
בבקשה מכון לקיצ'רי

המקור הוא עיראקי מהמשפחה של אישתי קיצ'רי-אורז עם עדשים BIGJACK מצרכים: 6-8 שיני שום כתושות 2 בצל גדול חתוך לרצועות 3 כוסות אורז מושרה ומסונן כוס עדשים אדומות מושרות ומסוננות 3 כפיות מלח פלפל שחור כמון פפריקה מתוקה מעט כורכום שמן קנולה ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל עד להשחמה טובה ומוציאים לכלי. מטגנים באותה המחבת את השום ומתבלים בכמון, פפריקה וכורכום (אני מוסיף גם מעט קינמון), כשהשום משחים מוסיפים אותו לבצל ומערבבים. מטגנים את האורז והעדשים במעט שמן ומוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים את הסיר, מבשלים כ-20 דקות עד לספיגת המים ומערבבים כל 5 דקות. מסדרים את האורז עם העדשים בכלי הגשה ומפזרים מעל את הבצל עם השום. נהדר לאכול עם ביצה עין מעל.

למעלה