איפה קונים קלפים?

lilior

New member
איפה קונים קלפים?

מישהו יכול להגיד לי איפה קונים קלפי טארוט וקלפים אינדיאנים?

כיום ברוב חנויות המיסטיקה

וה"שאנטי" ניתן לרכוש את הקלפים האלה. בכיוון הקלפים האינדיאנים, אני ממליץ על ערכת ה-Medecine Cards באנגלית מכיוון שהקלפים הם באיכות טובה יותר מאשר הגרסה העברית של "קלפי סגולה" (על התרגום בספר איני יכול לערוב, מאחר ולא קראתי את הספר בעברית). אותו הכנ"ל לגבי קלפי Osho Zen Taort אם את רוצה לקנות אותם. אך שתי אלו חבילות יקרות מאוד. חנות אחת שאני מכיר שיש בה מבחר מכובד מאוד של קלפי טארוט היא "עידן חדש" ברח´ כיכר הבימה 4 שבת"א (ממש מול כיכר הבימה
) ואף בחלק מסניפי הרשת "בראשית". לגבי ייעוץ טוב לאילו קלפים כדאי לקנות, את מוזמנת להכנס בפורום הטארוט שכאן בתפוז, בהנהלת longshut1 שמשתתף מדי פעם גם בפורום הזה ו/או לפורום הטארוט שבאתר עידן הדלי www.idan-hadli.co.il שבהנהלת אורי רז - ואולי עדיף בשניהם מאחר שתמיד כדאי לקבל יותר מדיעה אחת

Erin21

New member
קלפי טארוט...

לא רק בחנויות העידן החדש. יש גם ב"סטימצקי" וב"ספרי"... את שלי השגתי משם...

כן, אבל

המבחר בחנויות הספרים השונות הוא דל מאוד, ובסטימצקי לרוב יש רק את קלפי הריידר. אמנם אלו הקלפים הכי נפוצים (ועליהם מתבססים יוצרי קלפים רבים), אך אני אישית לא אוהב אותם. יש בהם טעויות מכוונות (שהכניס א.א. וייט, יוצר הקלפים) בכדי לא להסגיר את הסודות של "שחר הזהב" (וייט היה חבר במסדר). אין זה להגיד שהקלפים "לא טובים". נהפוך הוא, הם שמישים לחלוטין ומרבית הספרים המסבירים על הטארוט משתמשים בסמליות שבהם.

uri_raz

New member
אילן, תוכל להסביר ולהדגים

איזה טעויות מכוונות הכניס א.א. וייט, יוצר חבילת הריידר, לחבילה כדי לא להסגיר את הסודות של "שחר הזהב" ? צריך להבדיל בין: - הסכים עם גישת המסדר, אבל העלים פרטים כדי לא להדליף סודות. - הסכים עם גישת המסדר, ולכן הכניס במכוון שגיאות כדי לא להדליף סודות. - לא הסכים עם גישת המסדר, והדבר משתקף הקלפים שלו. Waite אמר במפורש שלא הסכים עם גישת המסדר בכל מיני נושאים. לדוגמא הוא ציין במפורש שלדעתו אין שום התאמה מושלמת בין קלפי הארקנה הגדולה לקלפי הארקנה הגדולה, ולכן כשהוא שם את האות ש´ על השוטה אין שום סיבה להניח שהוא הכניס שגיאה מכוונת כדי להסתיר את שיטת המסדר. כמו כן, העובדה שמסדרי המשך של שחר הזהב משתמשים בטקסי החניכה החיצוניים שלהם בחבילת הריידר, לדוגמא ה Ordo Tempeli Astrates, אומרת משהו על מידת הנאמנות של החבילה לשיטה של שחר הזהב. [אני מתנצל על הגישה התוקפנית, אבל כשמנהל פורום אמין ומכובד כמוך מביא טענה חזקה כזאת, אנשים נוטים לקבל את דבריו בלי לבדוק.] מה שנכון הוא שמי שרוצה לעבוד עם מאגיה בשיטת שחר הזהב, מוטב לו שיקנה חבילה כמו זאת של Wang או של Cicero.

שוב אני מוריד את הכובע

טעיתי והטעיתי. פשוט הדבר הזה היה זכור לי ממאמר שקראתי פעם.

Unblessed

New member
אני קניתי את אושו דווקא בצומת ספרים

ולפחות אצלי בעיר (באר שבע) יש (או היה כשאני קניתי) מבחר די גדול של טארות. באזור המרכז יש את החנות של הפיות בסנטר וראיתי שם טארות של דרקונים ושל פיות, אבל לא ממש הספקתי לבדוק אם זה סתם הפרעות של המוכרים או שזה משהו טוב.

deni

New member
את שלי..

השגתי מ:"בראשית" יש שם מבחר סביר של חבילות.וחוץ מזה יש שם המון שמנים והרבה וצמחים שונים.

בהרבה מקומות

אני למשל ראיתי קלפי טארוט בחנות של מיסטיקה ובחנויות של אבני מזל...

uri_raz

New member
ראה המלצות בקישור המצורף

בתל-אביב אני ממליץ על חנות העידן החדש בכיכר הבימה (ראיתי אצלם אתמול את "קלפי סגולה" בעברית), ובאיזור חיפה על בראשית בגראנד קניון.

RainBird

New member
אני תמיד הלכתי לפי המסורת שקלפי טארוט אי אפשר לקנות אלא עדיף. לקבל אותם ממישהו.

uri_raz

New member
נתקלתי במסורת הזאת בספר של גידי

גלבוע ובסיפורים ברשימות תפוצה של Yahoo באנגלית, ואני לא מהחסידים שלה כי: א. אני רואה בטארוט כלי לפיתוח המודעות, ולכן אני חושב שהגישה של ´שב וחכה´ עד שמישהו יעשה לך טובה ויפתח לך את הדלת ממש לא מתאימה. ב. מי שרוצה להרחיב אופקים צריך כמה חבילות, ובאמת מוגזם לצפות שייקנו לך במתנה בדיוק את החבילות הרצויות והמתאימות. ג. שונא מתנות יחיה.

RainBird

New member
אני חושב שזו מסורת איטלקית מהסטרגנה... הילדה מחכה בשקט עד שאימא תביא לה את הקלפים או משהו.

Unblessed

New member
גם אחותי אמרה לי את זה

אז ביקשתי ממנה לקנות לי ואחרי חצי שנה היא קנתה לי... זה נחשב
?

גם כן מסורת

רוב האנשים שאני מכיר שעוסקים בטארוט לא כל כך מאמינים במסורת הזו. אני אישית לא מאמין בה. להיפך, חבילה שאני בוחר בעצמי היא לדעתי טובה יותר. את ריידר למשל, קיבלתי במתנה, אפילו שלא ביקשתי. אני לא אוהב לעבוד עם הריידר.

deni

New member
כן שמעתי על המסורת הזאתי

אבל אני לא מאמין בה.

אני לא ממש מאמינה בזה

אבל יש אנשים שאני מכירה שמאמינים שהקלפים צריכים לעבור מאב לבת ואמאימה לבן.... אבל אני לא מאמינה בזה..

Ascensi0n

New member
מעט אגלש לדיון...

הייתי רוצה לדעת (אתם מוזמנים לספר) מה ההבדל המהותי בין חפיסות כאלו ואחרות - ריידר שומר על סודות המסדר? ואחרים? אושו? בבקשה תעשו לי סדר בבלאגן... [קורא בטארוט, בחפיסת ריידר, ודי נחמד לי למען האמת] תודה מראש!

למעלה