איפה נאף?

HenryiF

New member
זה הכל ברור מאליו

אבל אני נורא מתפלא, שבארצות מפותחות לא עשו את התהליך הבסיסי הזה לפני עשרות שנים.
איפה באירופה אתה שומע על הפסקות חשמל?
בעידן המחשבים אתה יודע אזיה נזקים אדירים זו הפסקת חשמל?
איזה נזקים אדירים יש בבתי חרושת, שלפעמים בהפסקת חשמל של 10 דקות, מוכרחים להשבית עבודה להרבה שעות, ולבזבז את המון חומרי גלם. רכבות ומטוסים לא יוצאים, ועוד אלפי נזקים אדירים לכלכלה.
אנו מדברים על רמה של מדינות לא מפותחות.

ואיני בטוח כלל שקווים תת-קרקעיים עולים יותר.
אמנם יקר יותר להקים אותם, ויקר יותר לתקן אותם.
אבל אין כמעט תיקונים. זה עובד עשרות שנים בלי אף בעייה, לא בגשם, לא בשלג, ולא ברעידות אדמה סבירות (כאלה שלא הורסות את כל הבית).
וחוסכים כך הון תועפות.
ואין הפסדים אדירים בגלל הפסקות חשמל.

הבעייה שהחסכון הוא לטווח ארוך, וחברות לא רציניות חושבות על הטווח הקצר, ואם המדינה פישלה, ולא קבעה את הסעיף הזה בתנאי המיכרז, אז משהוא מאד מאד דפוק עם אלה שפיספסו את זה.

naf86

New member
האם בכל אירופה

יש קווים תת קרקעיים? אני לא בטוח.
בהמון ארצות מפותחות אין תשתית מלאה תת קרקעית.

להמון חברות גדולות יש גנרטורים. כך שהפסקת חשמל לא פוגעת בהם.
בהוריקן סנדי החזירו את החשמל כמעט לכולם תוך שבועיים. מנהטן קיבלו את החשמל בחזרה כמעט באופן מיידי, ומי שנתקע למשך שבועיים היו יישובים מרוחקים.

הבעיה היא שארה"ב היא מדינה ענקית ומאוד מאוכלסת. זה השקעה מאוד רצינית להפוך את התשתית לתת קרקעית, ואני לא בטוח שזה שווה את זה. צריך כמות רצינית של חסכון בהפסקות חשמל בשביל שזה יהיה משתלם. במיוחד כשרוב הנזק בהפסקות חשמל הם לבתים פרטיים, כי כאמור מקומות מסחר יכולים להרשות לעצמם גנרטורים.

HenryiF

New member
אינ י יודע

אבל לא זכורים לי עמודי חשמל, לא בצרפת, לא בגרמניה - אם כי אני נימצא שם רק בערים הראשיות מאד.

הייתי פעם בפריז, בזמן שביתת ה"הסתדרות" שלהם (זה אצלה בעיה קשה), והחשמל ניסגר לחצי שעה, כל פעם ברובע אחר).
מי שידע זאת מראש, סגר את מקום העבודה, ושלח את הפועלים הביתה.
ידיד משפחה, שיש לו בית"חר לסריגה של בדים, המכונה ניתקעה באמצע, היה צריך להוציא את כל החוטים ממאות המובילים, לזרוק הכל לפח, להעביר מחדש את כל החוטים בכל המובילים, לבזבז המון חומר גלם, ולהתפלל שלא תהיה עוד פעם הפסקת חשמל.
אפשר לנהל כך כלכלה?

גנרטורים זה פתרון רע. גם מרעיש, גם מזהם אוויר, גם לזמן קצר, גם לא ניכנס מייד לפעולה, גם לא מספק מספיק זרם, וגם מאד יקר.
למחשבים קטנים, ובתי חולים, אין ברירה, ומשקיעים בגנרטור מיוחד (עם בטריות עזר) שמייד נכנס לעבודה, ללא שהמחשבים וכל הציוד האלקטורני יפול, סכומי עתק.
בנוסף זה גם עניין של איכות חיים. איזה מין דבר זה לשבת בסערה בחושך? מדינות מתקדמות לא מתייחסות כך אל האזרחים שלהם.

גודל המדינה לא חשוב לצורך התמחיר, אלא צפיפות האוכלוסין.
העבודה הזו נעשית על רקע של קהילה, כאשר תושבי כל קהילה משלמים את הכסף, בתעריף החשמל שלהם.
ככל שהמדינה גדולה יותר, יש יותר צרכנים, ומתקבל יותר כסף.
ובאזורים מאד לא צפופים, שם מעבירים קווי חשמל עיליים, אך באזורים צפופים, כמו ערים, שאלה כזו בכלל לא עולה על הפרק.

Zמבוש

New member
הנריך צריך להתעדכן

כי כיום יש גנרטורים אשר נכנסים לפעולה בצורה אוטומטית כאשר מתרחשת הפסקת חשמל ושקטים הם יותר מכבודו הרושם את אסופת ההבל שלו.
כמו כן ישנם אזורים ביורפא גם העירוניים שבהם כי רשת החשמל הינה עילית משום מה .

naf86

New member
מכיוון שאתה יותר מחובר לאירופה

אני מניח שקל לך לבדוק מה באמת קורה שם.

אני מניח שיש הבדל בין עיר גדולה, לבין ערים קטנות ועיירות.

אפילו אם בתוך העיר הכל תת קרקעי - מה עם בין ערים?
כשיש עיר במרחק עשרות ק"מ מהעיירה הסמוכה, הקמת מערך תת קרקעי יעלה המון כסף.
אפילו אם משקיעים את הכסף ובונים מערך תת קרקעי, בעת תקלה יהיה מאוד קשה ויקר לאתר/לחפור/לתקן את מקום התקלה.

אני גרתי במודיעין, ושם באמת היה מערך תת קרקעי. אבל זה רק עיר אחת שנבנתה מראש עם מערך כזה. בארה"ב יש אלפי ערים שונות, ושינוי המערך בתוך הערים ובין הערים יכול להיות מבצע בעלות אסטרונומית.

למעלה