איפה ללמוד?

Kayben

New member
קבלי סקילה

איך את יודעת שלא היית מקבלת אותה רמת "בטחון" בקורס אחר?! אני די בטוח ש 50% מהאנשים כאן יכולים להגיד שהמורה שלהם בפסיכו היה המורה הכי טוב שלהם בחיים, ללא קשר לאיזה מכון הם למדו בו. אני לא אתפלא אם גם המדריך שלהם היה מאוד אכפתי, ושהוא אפילו פירגן בנוסף. כל מה שתיארת הם רגשות סובייקטיבים שלך... לא יכול להיות שיש מורים בלחמן או בקידום או היי קיו שהם יותר טובים ממורים אחרים בגבע?! סתם בשביל הקוריוז, לא מעט מורים טובים עוברים ממכון אחד למישנהו, כלומר הם כנראה מפוזרים ע"פ כמה מכונים, אותם יחידי סגולה, חחח. הביטחון הזה שלך, שקיבלת את הכי טוב שקיים בעולם. זה מה שמעורר בי את רצון הסקילה :) וסתם לגבי חוכמת חיים - מישהו שמצהיר שאין לו כסף לפזר, וקונה מוצר זהה בהחלט למוצר אחר, שהוא יקר פי כמה. וזאת בגלל "השם". כאילו מעיד על עצמו שאין בו הרבה חוכמת חיים. זאתי דעתי הצנועה בלבד.

ToHrU

New member
הבנת הנקרא

היא כנראה לא הצד החזק שלך, אה? אם היית מעמיק היית רואה שנרשמתי בגלל ציונים של חברים ולא סיפורים. ואם זה עדיין לא ברור - חברים שעשו מבחן אחרי השתתפות בקורס אחד מסויים ולאחר מכן ביואל גבע והפער בין שני הציונים היה ניכר. לגבי מורה טוב - זו לחלוטין פריבלגיה והמורה שלי אכן היה מעולה, כלומר שכאן מה שהבטיחו לי קיבלתי. הסיבה שהגבתי מעט בבוטות היא שאני לא אתן לאף אחד לזלזל באינטיליגנציה שלי באף צורה - עד כאן. גם לא לך. בכל מקרה - חג שמח ואל תיקח ללב

Kayben

New member
תגבי בבוטות, i like it rough

אני לא חושב שציונים של כמה חברים הוא מדד להצלחת המכון... אולי כמה אלפי חברים יהיו מדד אמין... אבל בטח לא מספר בודדים. הציון שלהם רק מעיד על עצמם ולא על גדולת המכון. גם אם נפלת על מורה מצויין, אין זה אומר שאין אף טובים ממנו, או טובים כמוהו במכונים אחרים. זה שקיבלת תמורה טובה לכספך, אין זה אומר שלא היית יכולה לקבל תמורה טובה כמוה, או טובה אף ממנה, במכון אחר. להשליך ממורה אחד במכון על כל מורי המכון זה לא נכון לדעתי. וגם עם מכון אחר הוא פחות טוב, זה לא עושה מכון שני להכי טוב, אלא לפשוט יותר טוב מהראשון. רגע, ואם למדתי לבד, והוצאתי ציון יותר טוב מציון שהוצאתי בגבע, מה זה אומר?! רגע, ואם הוצאתי בהיי קיו ציון יותר טוב מגבע, זה אומר שגבע פחות טובים?! זה לא נגמר בקיצור.... הדבר היחיד שציון טוב מעיד עליו, הוא שהשקעת טוב בללמוד למבחן כנראה. ולא על המכון בו למדת. נראה לי שסטטיסטית רוב האנשים משפרים בפסיכו השני, אז כנראה המכון השני שהם ילמדו בו לעולם יהיה יותר טוב. מה המסקנה, שאם תשקיע הרבה בפירסום, שמבטיחים לשפר לך את הציון של הפסיכו הראשון - כנראה תעמוד בהבטחה גם אם לא תעשה שום דבר אחרת... :)

ToHrU

New member
העניין שבו

אני חולקת עליך הוא שהדרך שבה מגישים בגבע היא אותה דרך או פחות טובה מבמכונים אחרים, ואם לא למדת שם לא תבין. הכוונה שלי היא שהם לא נותנים לך טריקים ושירים לזכירת נוסחאות או טריקים וכדומה. נותנים לך גישה לשאלה ונותנים לך להתנסות לבד בכמות לא מבוטלת בלשון המעטה של שאלות מכל מיני סוגים ורמות קושי בכל נושא. כמובן שיש לך זכות לחלוק עליי אבל זוהי דעתי לאחר שהתעניינתי באופן הלימוד במקומות אחרים. ואני מודה גם שאני ממש חרשנית - ככה שמן הסתם הציון (טוב או לא טוב) יזקף גם לזכותי או יהיה לרעתי (מדד הלחץ וכו'). אני מסכימה איתך שיהיו גם אנשים שילמדו לבד ויקבלו 800. מה שהרגיז אותי זה זה שמישהו פה טען שמדד האינטלגנציה של זה שיקבל 800 לבד הוא גבוה ממי שיקבל פחות ממנו בקורס - ופה הוא טועה בגדול: 1. פסיכומטרי לא מודד אינטיליגנציה נקודה. ואם מישהו פה לא מבין את זה אז חבל. פסיכומטרי זה מבחן שאולי הוכיח את עצמו בתחומים אחרים שאני גם לא מבינה מהם, מכיוון שיכול להיות אדם שיקבל ציון יותר טוב ממני אבל מדד ההשקעה שלו בלימודים והיכולת שלו להגיע להישגים בלימודים אוניברסיטאיים יהיו כמו שלי או לפעמים נמוכים יותר. 2. אינטיליגנציה לא נמדדת (לפחות לדעתי ואני בטוחה שגם לטענתם של רבים אחרים) ע"י פתירת מספר רב ככל האפשר של תרגילים תחת לחץ זמן. היא נמדדת גם בידע כללי על הסביבה, על ההיסטוריה, בתחומים מסויימים שבהם הרחבת את השכלתך ובמספרם ובעוד הרבה תחומים שלא ניתן למנות את כולם.

Kayben

New member
לא ראיתי שמישהו כתב את זה.

אני לא חושב גם שהפסיכו אומד אינטלגנציה. נראה לי שההבדל בין מישהו שמקבל 800 בקורס לבין אחד שלמד לבד - הוא שהראשון, יגידו שהקורס עזר לו, והשני יגידו שהוא איזה גאון. כאשר כנראה שניהם באותה רמה. זה נראה לי תקף בשביל כל ציון, כאשר אתה לומד בקורס, זוקפים את זה לזכות המכון. כאשר אתה לומד לבד, אז פתאום זה כנראה רק בזכות עצמך. לדעתי בשני המקרים זה רק בזכות עצמך. אני לא מבין את כל הטענה הזאת של גישה לשאלות... איך למישהו יש גישה שונה לשאלות בהשלמת מילים באנגלית?! או שאתה יודע או שלא. כנ"ל בעברית. גם בכמותי, למרות שזה מתימטיקה, בסך הכל יש רק 2-3 שיטות לתרגיל... זה לא שגבע פיצחו איזה אסכולה חדשה במתימטיקה שמאפשרת לפתור תרגילים אחרת. אם הם נותנים לתרגל מיליון סוגי תרגילים, זה לא מפתח שום גישה חדשה - זאת פשוט הדרך הטובה ביותר לפתח מיומנות בפתירת תרגילים. לעשות כמה שיותר, מכמה שיותר סוגים. כל הקונספט הזה שהם-הם שונים... שלהם יש אור שונה... גישה שונה... הדבר היחיד שלדעתי יש הבדל בין המכונים הוא: 1) מורה שדוחף אותך לפתח תחת יותר טוב. 2) ספרי לימוד שונים. ואם אתה יודע לפתח תחת מספיק טוב, והשגתי את הספרים של המכון - ביטלתי 99% מאותו יתרון. שעדיין ישנו במעט, ונובע מיתרון הלימוד בכיתה לעומת הלימוד לבד - של לחץ קבוצתי כיתתי, תחרותיות, וסימולציות בכיתה עם אחרים. אבל זה יש בכל מכון.

ToHrU

New member
...

אמרו את זה בשרשור הזה ואם תחפש את זה אז תמצא כי אני באמת לא רוצה להיכנס לזה... תקשיב, אני בהחלט מבינה שזה לא הולך לשום מקום כי הדעות שלנו שונות. אני משווה את המורה שלי בקורס למורים שהיו לי בתיכון - אלה שבאמת אכפת להם לקדם אותך ויודעים שהם יכולים להוציא ממך יותר ואלה שפשוט זורקים זין ולא יודעים איך לקדם תלמיד. אני בהחלט חושבת שלמורה שלי היה חלק לא קטן בקידום הלמידה שלי ואני בהחלט לא יכולה לשפוט מכונים אחרים אם לא למדתי בהם. מה שכן, שמעתי על "שיטות" ועל "שירים" וכל מיני דברים אחרים כשבגבע מה שאמרו לנו פה זה בדיוק מה שאמרת - שאין פה מישהו שימציא שום גלגל. התחושה שלי היא שהגישה הזו עזרה לי להוציא ממני את המיטב שאני יכולה כרגע (ברור שבקורס הבא אם אצטרך אוציא ציון גבוה יותר ואולי אפילו בלי קורס כי זה אחרי חצי שנה סה"כ). אז שוב, אני לא שופטת מכונים אחרים וזהו. אני רק מבקשת מאנשים שלא יזלזלו באחרים ושלא יסתכלו על אחרים מגבוה אם הם לא יודעים במה מדובר בכלל כי אני פשוט לא סובלת התנשאות כזו (ושוב התנצלות בפני מי שחושב שאני מעט תוקפנית, פשוט התנשאות ממש מרתיחה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי)

SHARON 103

New member
אינטילגנציה ופסיכומטרי

לדעתי אינטיליגנציה נמדדת בצורה שונה בהבה מפסיכמוטרי. בפסיכומטרי מצפים ממך לחשוב הרבה במינימום זמן ולגשת בצורה יצירתית לשאלות. אני חושב שאדם אינטילגנטי יהיה לו קל יותר כי הוא פתוח לדרכים שונות וכנראה גם יצירתי. אבל לומר שפסיכומטרי מפתח אינטיליגנציה אני לא בטוח. יכול להיות שאנשים צוברים ידע כללי מתוך הטקסטים בהבנת הנקרא וגם משפרים את שפת האנגלית (דברים שתורמים לאינטילגנציה) אבל פסיכומטרי הוא לא מדד לכך. אין קשר מובהק בין הדברים. פסכימוטרי מודד יכולת חרישה, תרגול, ניהול זמנים נכון ועמידה תחת לחץ. הוא יכול לתרום לידע שלנו אבל לא מעיד בהכרח על אדם משכיל ובעל אופקים רחבים וראיית עולם מיוחדת. אבל עדיין אני לא מבטל את הפסיכומטרי אני רק חושב שזו בחינה קצת אכזרית אבל זה עיניין אחר כבר.. בהצלחה לכולנו בהמשך...

גם לדעתי

הפסיכומטרי הוא מבחן אכזרי. זה לא אומר שאם אתה לא מצליח בו אז אתה לא יכול להצליח בלימודים. אבל לאוניברסיטה לא אכפת. יש לה מספיק אנשים שיש להם פסיכומטרי גבוה. ושכל האחרים ילכו מצידה למכללות. אוףף

1234191

New member
היתרון הברור והמיידי של גבע

זה כמות החומר לתרגול. היא עצומה, היא מעולה, היא מנם לא ברמה הכי גבוהה, אך התרגול כל כך רחב היקף עד שהוא באמת נותן כיסוי מעולה לרוב הנושאים. אבל את דברי ההלל הללו אני אומר רק על החומר שלהם. אני עשיתי קורס מאעפן של קידום, בו אני יכול אפילו לומר שהמורה לא פירגן כמעט ("תבינו שמותר האדם מן הבהמה ותתנהגו כמו שצריך!!!!!!!!!), הוא גם לא היה אחד החכמים ("קח למשל את המספר שבעת אלפים מאה שלוש מאות ארבעים וחמש"), ואת רוב זמנו הקדיש להלל את המכון שלו (כי בשביל זה הוא מקבל את הכסף). חרא של קורס. ואני יכול להגיד בביטחון מלא שלא צריך שומדבר יותר מהקורס הזה. מספיק שיבוא איזה מישו, יסביר לך בלייב מי, מה ומו (אל תצפו חלילה שהוא ילמד אתכם גיאומטריה אם אתם לא יודעים כי הוא לא......!), ומאותו רגע אתה ברשות עצמך וברשות התרגול של עצמך. עדיף לעשות קורס כמה שיותר זול (ובמיוחד אם למרות שהוא זול עוד נותנים עליו פידבקים חיוביים כמו למשל לחמן), ולתרגל ערכות (נקיות!) של המכונים האחרים, ובעיקר גבע. בפעם השניה שניגשתי אפילו הגדלתי לעשות ותירגלתי מ-3 מכונים שונים את כ-ל חומר הלימוד שלהם. ובזכות זה אני אשיג שיפור ב"ה. בגלל התרגול.

1234191

New member
אני מדבר כמובן על קידום תיכון בלבד

וחשוב לציין שאני דווקא חושב שבסופו של דבר קידום הם טובים מאוד בקורסים היוקרתיים שהם מציעים, הם מסבירים את החומר בספריהם ברמה גבוהה וברורה, והתרגול באינטרנט מעולה.

כמה דברים שאני רוצה להוסיף

דווקא היה די בסדר בקידום תיכון, הייתי בקורס תיכון שלהם ויש לומר שזה לא רע, אני לא בא להלל אותם אבל ת'כלס לא ציפיתי ליותר בשביל הרבה פחות כסף ממה שמשלמים בקורסים אחרים שלהם או של מכונים אחרים, אבל זאת דעתי... נאמר כבר כמה פעמים, לא יודע אם זה היה פה או במקום אחר שתלמיד בקורס פסיכומטרי לא יכול לקבוע אם יש לו מורה אלוף או מורה עלוב, אלא אם הוא למד אצל מספר מורים... חשוב לזכור שמבחינת הרוב המוחלט של המורים חשוב יותר להשאיר עליכם רושם טוב מלתת לכם את כל הכלים שהם יכולים לתת כדי שתצליחו בבחינה, כי בזה תלויה המשכורת שלהם. ובעיקר דעתי היא כזאת, יש לנו כבר את הידע הדרוש לפתור תרגילים של פסיכומטרי לפני שעוד בכלל אנחנו באים לקורס, תפקידו של הקורס הוא לחדד את מה שאנחנו יודעים ולגרום לנו להיות מסוגלים להתמודד עם הבחינה הם לא המציאו שום דבר מחדש ובטח לא את הגלגל למרות מה שהם היו רוצים שנחשוב...

למעלה