איפה ללמוד?

רוצה לשמוע משהו עוד יותר חכם

שיקנה את כל הערכות של כל המכונים וכך יחסוך 6000 שקלים.

שוב פעם-טענות נחרצות ללא ביסוס.

שוב פעם אתה טוען שאין הבדל בין המכונים על סמך הרגשה בלבד ולא על סמך נסיון. אני מציע שתדבר עם אנשים שעשו קורס ביותר ממקום אחד והם יחוו את דעתם. אני באופן אישי מכיר לא מעט אנשים (שהיו איתי בקורס של גבע) אשר כולם ללא יוצא מן הכלל טוענים שהקורס של גבע לא דומה הן מבחינת התכנים והן בצורת העבודה לקורסים קודמים שהם לקחו. מעבר לזה הרמתי את הכפפה ואני שולח לך ולכל הפורם שאלה כל אחד מוזמן לפתור כולל דרך ולציין באיזה מכון הוא למד. 1. נתונות הטענות הבאות: א. מי שגבוה הוא חכם. ב. כל כלב חכם הוא לבן. איזה מהמסקנות הבאות נובעת מהטענות הנ"ל בהכרח? 1) כל כלב חכם הוא גבוה 2) כל כלב גבוה הוא לבן 3) כל יצור לבן וחכם הוא כלב גבוה 4) כל יצור לבן וגבוה הוא כלב

טוב נו נשתתף בניסוי

(כאחד שלמד בקידום) נצרין: גבוה ---> חכם כלב חכם ---> לבן תשובה 2 היא התשובה הנכונה. ועכשיו לדעתי האישית בנושא: תשמע, לחמן היא חברת בת של קידום, ובקידום הסבירו לנו מה ההבדל בין שני הקורסים, בעיקרון לומדים את אותו הדבר, רק שבלחמן כולם מקבלים את אותם שיעורי הבית, ז"א אין לך תוכנית אישית ולכן אתה לא מתמקד בדברים שאתה אמור להתמקד בהם, מה גם שבקידום, אתה מקבל המון חוברות בנוסף לשיעורי הבית שלדעתי הם ממש ממש עוזרות. אין בכלל עוררין לגבי האיכות של הקורס בקידום (או גבע לצורך העניין, במידה ושניהם שווים ביחס ללחמן), לחמן מיועד למי שלא יכול/רוצה להשקיע סכומים אדירים בקורס, ובהתאם לכך הקורס גם יותר פשוט ומצומצם מאשר זה של קידום. תשמע, אני ממש לא מצטער על זה שלקחתי קורס בקידום, הוא הכין אותי בצורה הטובה ביותר שאפשר, אבל במחשבה שנייה, אם הייתי לוקח את הקורס של לחמן, שבעיקרון לומדים בכיתה את אותו הדבר, אז אולי באמת היה שווה לחסוך את הכמה אלפי שקלים האלה, ואני מדבר בתור אחד שהשקיע המון בקורס ומחוצה לו, ממש "חרשתי". אם אתה מספיק אינטיליגנט, ואני מתכוון האם אתה אחד שקולט חומר חדש בקלות, קל לך עם מתמטיקה ותחומים לוגיים וכאלה, ומוכן להשקיע בשביל להצליח? אם כן, אז אין בכלל ספק שאתה צריך לקחת קורס של לחמן, כי באמת לא צריך יותר מזה בשביל אנשים בעלי אינטיליגנציה גבוהה, הקורסים הגדולים יותר, נותנים מעבר למה שאתה צריך, וזה בעיקרון מיועד ל אממ איך נגיד את זה בלי לפגוע... "מתקשים".

derwansin

New member
אה כן?

יפה מאוד... בהיגיון פורמלי באמת אין שיטות שונות... אחרי הכל בכל מכון גם ילמדו אותך ששטח מעגל זה פי*רדיוס בריבוע... מצד שני - שים לב ל-Restatement הבא (של יואל גבע): Queen Victoria's reign lasted more than 63 years, longer than that of any other British monarch 1. At the age of 63, Queen Victoria ruled longer than any other British monarch. 2. Few British monarchs ruled the country as long as queen victoria did. 3. The longest-ruling British monarch was queen Victoria. 4. Queen Victoria, who ruled more than 63 years, was one of the best British monarchs. תיכנס לקישור הבא: http://yoram.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=vod/item&c=2.0&section_id=4&sapak_id=37&id=1050949 תראה איך מדריך של יואל גבע פותר את השאלה הזאת... מבטיח לך שכל מי שלמד בלחמן יראה את זה ויקרע מצחוק, כי הוא יודע להגיע לתשובה הנכונה תוך 10 שניות גג, ומבלי לפרש אף מילה.

נו, מה אתה רוצה?

הצורת פתרון שלו הייתה מצחיקה כל תלמיד, היא דפוקה ולא פרקטית ופונה רק לאדם שעוד לא ראה בחינה פסיכומטרית בחיים שלו והבנאדם הרציני שמסביר בצורה ברורה וכו' וכו' עושה עליו רושם ששווה לשלם להם הרבה מאוד כסף... ותכל'ס אני מסיים פחות או יותר כל פרק באנגלית בפחות מ20 דקות והאמת שאם הייתי פותר כמהו לא נראה לי ה25 דקות היו מספיקות לי...

ynana1

New member
בתור אחד שעשה קורס ביואל גבע....

לפני חצי שנה ידידה שלי אמרה לי שאני חייב לעשות את הקורס של יואל גבע כי הם "הכי טובים", ואני בתמימות האמנתי לה והייתי בטוח ש6000 שקל זה המחיר שאמצא בכל הקורסים למינהם שיש בשוק, ו.... ביום חמישי עשיתי את הבחינה, ועצה שלי: תרשם ללחמן ותשמור בכיס את ה4000 שקל. אני מבטיח לך שעם קורס בלחמן אתה תצליח לא פחות, בתנאי שתתרגל (והרבה!!). כי אחרי הכל אל תשכח שהפסיכומטרי זה בעיקר תירגול ושום 4000 שקל לא יכולים לעזור לך בקטע הזה... בטל את ההרשמה ביואל גבע, שמור את הכסף.

jt22platinum

New member
איפה ללמוד

אני ממליץ ללמוד בתיכון ת"א, הם משקיעים המון במורים, יש סימולציה באוניברסיטה שממחישה באמת את המבחן והמחיר לא בשמיים.

chingoya

New member
וואלה, איזה הבדל

לא למדתי ביואל גבע ואני לא רוצה להפחית מערכם. אבל המחלקה של לחמן די טובה והם משקיעים המון המון. המחיר של לחמן ישתלם לך. תראי את זה כמבצע משתלם ביותר. גם המדריכים שם נראים לי די משקיענים ומאוד איכפתיים. תחסכי את הכסף, במיוחד אם את צריכה לעבוד בו בזמן וגם אם את צריכה לחשוב על מימון הלימודים.

QAF Fan Block

New member
אתם לא חושבים שבלחמן אין מספיק

תרגול? אני עשיתי את הקורס האחרון למועד אפריל, ובכל נושא שהם מלמדים (ואני מתייחסת לכמותי בעיקר), יש 50-80 שאלות בכל נושא, אמנם בחלק מהנושאים זה מספיק אם אני עומדת על אחוזי פתירה של 70-80% אז אני יכולה לחיות עם זה אבל יש נושאים שבקושי הצלחתי לפתור ועמדתי על 30-40% ו-וואלה אני רוצה עוד תרגול ואין לי. אני הולכת למדריך ואין לו מה להגיד לי חוץ מלמחוק ולעשות שוב וזה נראה לי מטומטם.... אין להם תרגול נוסף לתת ובסוף מגיעים לשלב הסימולציות והכל מתחיל להתבטא.......... בכל מקרה, בגלל הניתוח שלי אני מתחילה קורס חדש השבוע - בתקווה שזה לא יהיה בזבוז - ואני מקווה שיהיה טוב..

demultiplexer

New member
בגלל זה הצעתי

לקנות ב4000 שקל הנותרים גם ערכות של מכונים אחרים

Kayben

New member
בדיוק

בשביל עוד תירגול הולכים וקונים ערכות של מכונים אחרים. ולא לוקחים קורס יותר יקר ב-2000 ש"ח. לעשות היום קורס בלי וואצ'ר זה נראה לי ביזבוז כסף משווע - לי לא נראה הגיוני, לשלם כל כך הרבה כסף בשביל שמישהו יגיד לי לעשות תירגול מעמוד 5 עד 45 בבית ויאחל לי בהצלחה. כל השיטות כתובות כבר בספרים! אז מה למעשה המורה מלמד אותי?! כמעט כלום. כי מעבירים לי את נסיונם העשיר... נו באמת, זה עדיין לא שווה כל כך הרבה כסף. הכי מצחיק זה - שאחרי זה באוניברסיטה - שבאמת אף אחד לא אומר לך כלום - אתה מפתח את התחת של הלייף ומשמעת עצמית של חייל סובייטי, והכל בחצי חינם. בקיצור, שיווק של מכונים וקמפיינרים. מנצלים פשוט חוסר מודעות ובורות של הציבור התלמידים לגבי המבחן הזה. או כמילות השיר, הציבור מטומטם, הציבור ישלם :)

bleu ciel

New member
תודה לכולכם חברה..

אבל אני עדיין בהתלבטות ואשמח לשמוע עוד דעות, אם יש מישהו שעשה את שני הקורסים הספציפיים הללו, או מכיר אנשים שעשו ויוכל לעמוד על ההבדלים.. תודה וחג שמח לכולנו

SHARON 103

New member
../images/Emo40.gif קבל נקודת השקפה

היי, השאלה שהצגת כאן היא שאלה מאוד נפוצה... ובצדק. כעיקרון התופעה של למידה לפסיכומטרי באמצות קורס היא מאוד שכיחה ומקובלת אבל אני חושב שגם אפשר לוותר עליה. אחרי 4 חודשים של למידה עצמאית , אני ניגשתי אתמול לבחינה ואני לא יודע כמה אני אקבל בדיוק ואני גם לא חושב שאני אקבל ציון ממש גבוה (אם בכלל) אבל אני יודע כמה דברים בוודאות: 1. הוכחתי לעצמי שאני מסוגל ללמוד גם לבד ובלי קורס שמתיימר ללמד אותי הכל ולהוציא ממני את המקסימום. 2. חסכתי סכום עצום של כסף (בערך 6000 שקל ואולי אפילו יותר) 3. אני מרגיש שיפור משמעותי באנגלית שלי בגלל הפסיכומטרי (לימוד אוצר מילים תרם לי רבות) - ושיפור באנגלית אני רציתי תמיד ואני אשאף ליותר. 4. לא משנה איזה ציון אני אקבל (אני מכין את עצמי לכל תרחיש) אני יודע שלקראת פעם הבאה אני יכול להשתפר בהרבה כי אני כבר יודע מהן נקודות התורפה שלי ואני יודע במה אני צריך להשקיע את רוב המאמצים שלי. אני לא דוגמא משקפת כי יש כאלה שלמדו לבד והוציאו 700 ויש כאלה שלמדו לבד והוציאו 400 ... אני לא יודע כמה אני הולך להוציא כי הבחינה הייתה מתישה במיוחד וקשה למדיי (ואלה שדיברתי איתם ולמדו בקורסים שונים הסכימו איתי ) אבל אני כן יודע שזה משהו שאפשרי וזה בעיקר תלוי בך . ככל שתשקיע יותר, ככל שתתרגל יותר, ככל שתתחקר יותר את הטעויות שלך וככל שתרצה יותר- ככה תצליח. אני די נחלשתי בתקופה של המרתון (החודש האחרון) אבל עדיין אם אתה מרגיש שאתה יכול ואתה לא ממהר ללימודים כבר בקרוב אז שווה לך לנסות ולשאוף למקסימום! ואם בכל זאת אתה שוקל ללכת לקורס..אז לך ללחמן בלי שום ספק. הפרש של 4000 שקל לא הולך ברגל. ההצלחה שלך היא בעיקר טמונה בך ולא במכון שאליו אתה הולך. צא מנקודת הנחה שתקבל הרה שיעורים והסבברים וכדומה... הציון שלך הוא בעיקר כתוצאה מהלמידה שלך ומהפוטנציאל שלך והרבה פחות כתוצאה מהקורס שלך.... בהצלחה!!!

ToHrU

New member
דעתי הצנועה

אני ניגשתי למועד אפריל האחרון לאחר שעשיתי קורס אצל יואל גבע. עכשיו, שניה לפני שסוקלים אותי פה באבנים - אני מוכרחה לומר שהכסף ששילמתי בהחלט היה חשוב לי. השתחררתי לפני פחות מארבעה חודשים ואני מתחילה כמו רוב החיילים המשוחררים: מענק, פיקדון, כמה מאות שנשארו בחשבון וחיים אצל ההורים ואני ממש צריכה כל פרוטה. אבל, ויש אבל (גדול אפילו) - הקורס הזה (בדיעבד, כן? כי בהתחלה ניגשתי בגלל ציונים של חברים) באמת נתן לי ביטחון שלא יכולתי לקבל באף מקום אחר. סבבה, 800 זה לא יהיה ואולי גם לא 700, אבל זה כן יהיה הכי טוב שאני יכולה להוציא מעצמי אחרי שלוש שנים ללא מתמטיקה ועם אנגלית שהוזנחה לטובת ערבית (בצבא) ויפנית (לימוד אישי). דבר אחד, שאם הוא לא הכי חשוב - הוא בין החשובים ביותר - המורה שלי בקורס היה אחד המורים הכי טובים, אם לא הטוב ביותר שהיה לי בחיים. ממש נהניתי לבוא לקורס ותמיד כשהייתי צריכה הוא היה שם. ובאמת היה לו אכפת עד הסוף ועדיין אכפת לו גם אחרי המבחן. ולכן גם כל הפרגון החם פה. עכשיו, אני לא נוטה להדגיש שמשהו פה לא מוצא חן בעיני, אבל לאדם שמזלזל באינטיליגנציה שלי - אני אחסוך פה את דעתי לגבי אנשים שלא מבדילים בין אינטיליגנציה לחוכמה או לחכמים הגדולים שמתביישים להודות שעם חוכמה לא נולדים - צריך לדעת איפה לרכוש אותה (ולא מדובר פה בקורס פסיכומטרי אלא בחוכמת חיים עצמה). שוב - דעתי הצנועה בלבד

NIMASSLI

New member
לחמן

הערכות של לחמן מעולות . לעומת זאת הכיתה היעודית היא אחד המקומות הפחות מומלצים ללמוד בהם .

QAF Fan Block

New member
הכיתה הייעודית?

למה אתה חושב שזה רע? אני שם עכשיו..
המדריכה שלי זאת ענת, אנחנו מדברים על אותה המדריכה?

למעלה