איפה ללמוד?

bloomy

New member
איפה ללמוד?

אז עכשיו כשצריך לבחור..תל אביב? בר אילן? העברית? האם יש שוני ב"שווי" של כל תעודת בוגר מאוני' שונה? האם זה משמעותי? מה ההבדלים העיקריים בין הפקולטות?

BlackUnicorn

New member
אני הייתי הולכת לפי הקרבה למקום המגורים

שלי... השתיים המובילות הן ת"א והעברית ואחריהן בר אילן, אבל זה לא משמעותי במיוחד לדעתי. מעבר לזה, אולי לא הייתי בוחרת בבר אילן (בעצם, לא הייתי בוחרת, נקודה) בגלל עניין הדת שם. למקרה שאינך יודע - יש חובה ללמוד 4 שעות בשנה (או סמסטר? לא זוכרת) של קורס ביהדות. אני מאוד לא אוהבת את הכפייה הזו.

bloomy

New member
תודה לכל העונים.

אז ללכת על תל-אביב? (10 דקות הליכה מהבית...) אני אקח עוד כמה ימים להחליט- אם כן, יתפנה לכם מקום בעברית בקרוב. יומטוב:) וד"א, אני בת.

כי היא רוצה להיות קרובה אליי,כאילו דה!

(אוי ואבוי אם שתיכן תהיו באת"א במקום לידי
)

הייבי

New member
כולם נחשבים מוסדות טובים

בעיקרון התפיסה המקובלת היא שהעברית ותל אביב נחשבות יותר מבר אילן, אם כי לא נראה לי שלבוגר בר אילן יש קושי אמיתי למצוא סטאז'. מכל מקום, שלושת המוסדות נחשבים למוסדות טובים. ההבדל העיקרי בין הפקולטות הוא: המיקום הגיאוגרפי שלהם. בכל מקרה, בר אילן ידועה באוריינטצייה דתית מה שמחייב מספר קורסים בלימודי יהדות- יש אנשים שזה מפריע להם, לאחרים לא. אם אתה עומד בתנאי הקבלה לשלושת המוסדות תבחר לפי מה שנוח לך- קרוב לבית או לחילופין, אם אתה רוצה לגור מחוץ לבית- רחוק מהבית. נוחות להגיע (לדוגמא, מאיפה שאני גרה אומנם בר אילן היתה אופציה ב' שלי אבל הייתי צריכה 2 אוטובוסים לכל הפחות כדי להגיע אליה, לעומת 1 בתדירות דיי גבוהה לת"א) ושאר שיקולים אישיים.

אני הייתי בוחרת בין ת"א לעברית, עם קרבה

למקום המגורים מבר אילן הייתי מתרחקת

למעלה