איפה אתן?

איפה אתן?

בהנחה שרוב הבנות כאן נמצאות בשנות העשרים לחייהן, איפה אתן רואות את עצמכן בעוד 5/7 שנים, לקראת גיל 30? זה בערך הזמן שבו מסיימים תואר, מתקבעים על עבודה רצינית ומתחילים להקים משפחה.

מה השאיפות הגדולות שלכן בתור אדם? איפה תהיו בסוף המסלול שאתן צועדות בו כעת?
אם את לומדת - איזה תואר את עושה ולאן את רוצה להגיע בעזרתו? האם הבחירה של התואר היא בגלל אהבה לתחום או מניעים כלכליים רציונליים?
אם את עובדת - במה את עובדת ולאן את רוצה להתקדם? האם את מאושרת בעבודה וזה מספק אותך כלכלית או שאת שם כי אין ברירה?

האם אתן רואות עצמכן כשכירות או עצמאיות? מה השאיפות הכלכליות שלכן?

המסלול של החיים בישראל הוא די ברור. מסיימים תיכון, מתגייסים, משתחררים, מטיילים ומתחילים ללמוד. השאלות והתהיות מטרידות אותי, אז כחלק משיעורי הבית שלי, הצפתי את הנושא עם הסביבה הקרובה שלי והתשובות שקיבלתי הטרידו אותי יותר.

החברה נורא לוחצת אותנו למסלול הזה, מכוונת, מסבסדת - אפילו בועטת. צעידה בדרך אחרת, מתקבלת לעתים בחוסר אמונה, פרצוף עקום ותהייה. בשנים האחרונות יש כאן מפעל לייצור תארים(רבים מההומניים, לדוגמא, לא מעשיים), ביקוש גבוה למקומות עבודה והיצע נמוך. אנשים בגיל 28 הולכים לאיבוד. כדי להיות מזכירה ולהרוויח 4500 ש"ח צריך תואר. השוק מוצף בעורכי דין שאין להם איך לסגור את החודש והייטקיסטים בני 45 חותמים בלשכה.

אני אישה, אני לסבית ואני חיה בישראל. הנתונים הכללים לא לטובתי. אני הולכת להקים בית בישראל עם אישה, שתי משכורות של שתי נשים הן בד"כ נמוכות משתי משכורות של שני גברים או גבר ואישה. אני רוצה ילדים, בין אם זה אימוץ או לידה - זה יעלה לי יותר ממה שזה עולה לאישה סטרייטית, לרוב.

אז איך שוברים את המעגל? מה אתן עושות כדי לא להפוך חלק מסטטיסטיקה עצובה? אתן הולכות "בגדול" או מסתפקות ב6000 ש"ח בחודש ומתגלגלות?
יש כאן בנות שבחרו בדרך אחרת מהמסלול המוכר?

אשמח לתשובות וגם לדעתכן בנושא.

PinkyRaSta

New member
כל מה שאני אכתוב עכשו יכול לקבל כזאת תפנית

בעוד כמה חודשים/ שנים ואפילו- ימים.

כי העתיד אינו ידוע, וכמה שנתכנן, עכשו אנחנו בהווה. והמחר אינו ידוע.

ואת הדיון הזה, אולי שווה אפילו להעלות בפורום של ה30+, זה יהיה מעניין. למרות שהשאלה היא- 'איפה אתן רואות את עצמכן?' אבל מעניין גם לשאול- 'איפה אתן *עכשו*?'

אני כל הזמן חושבת על העניין הזה וגם מדברת עליו. לשמחתי זכיתי לקרבה אנושית חמה (גם) בפן הזה של השיחות הפילוסופיות, תכנונים, מחשבות- ככה שיוצא לנו לדבר על זה המון.

ללכת עם הלב? או עם השכל? מה זה בכלל הלב? ומה השכל?

אני אמרתי לעצמי ובינתיים גם מיישמת- שלא אעבוד בעבודה שהיא לא משמעותית. אלא אם כן אהיה חייבת.
ומבחינתי ולדעתי- מלצרות זה לא משמעותי, כך גם מוכרת זה לא משמעותי.
נתנו לנו חיים, צריך לקחת אותם, לא?
צריך לשאול את עצמנו- האם בעבודה שלי/ בעשייה שלי אני עושה משהו משמעותי? אני משנה משהו? מה אני בכלל בעולם הזה?
ברור שלא תמיד זה מסתדר עם העניין הכלכלי וההישרדותי.. אבל זו הגישה שלי. ואם כל הזמן נגיד- 'מחר, מחר' אז זה לא ייקרה, לא מחר ולא שלשום וגם לא עד הפנסיה.
אינני מקבלת שום עזרה מההורים ואפילו מביאה להם הלוואות של עשרות אלפי שקלים (שכנראה גם לא יחזרו), אולי זה יתנקם בי בהמשך. אבל אין ברירה.

היו לי המון לבטים מה ללמוד. המון. במשך שנה וחצי נטו ישבתי וחשבתי, שיניתי תחומים, קראתי על אחרים, חשבתי לשלב, להחליף, מה עושים. החלטתי. שיניתי דעה אחרי שבוע, אחרי יומיים, אחרי חודש...
ועד שסוףסוף החלטתי- ואפילו נרשמתי. (כי צריך להתחיל ללמוד,מה לא? זה מה שאומרים!!) החיים לקחו אותי למקום אחר, או שזו אני- ואני דוחה את הלימודים בעוד שנה (או שתיים?) כדי לעשות משרה חינוכית כלשהי, שלוודאי לא אעשה אותה אחרי התואר..

בגדול- אני רוצה לראות את עצמי בחינוך. כי החינוך = הכול.
אבל חוששת. לא פשוט העניין הזה.
ועוד בתור אחת שרוצה לכלכל ולהיות תלוייה אך ורק בעצמי- זה נראה, לפחות על פני השטח לא קל.

רוצה לאמץ. אחד, אולי אפילו עוד אחת. רוצה שיהיו לי את האמצעים להעניק את ההכי טוב ולא בשביל 'שיהיו לי ילדים/ות', רוצה שיהיה לי זמן לחנך ולא 'לתת לזה להיות'. רוצה להעניק. ואם כבר, אז כבר.

אני גם לא רוצה גרנדיוזי. פשוט, הכי פשוט. אבל לא הישרדותי.
מסתפקת במועט, מודה על מה שיש. כל יום. באמת.

הגישה היום היא 'לצרוך, לצרוך, לצרוך' (ומה זה הדבר הזה- קניון לילדים עכשו שנפתח?!) וגם אני נופלת לזה.
לא/נשים יש אייפון, ויש להם גם חובות. (למה? למה? למה? |דופקתראשבקיר| ברור שהאייפון לא יכסה את החוב בדרך כלל- אבל זה מעיד על תופעה, על שיטתיות לא בריאה!)

וזה שיש סטטיסטיקות וממוצע- לא אומר כלום, אבל פשוט כלום על היחיד/ה. זה אומר רק דבר אחד- שזה הממוצע, אבל על הפרט- זה לא מעיד. את יכולה להיות בגבול עליון, בגבול תחתון. הכול תלוי, הכול מקריות, או שלא? אין לדעת..

אישית לא עשיתי טיול גדול אחרי צבא, עשיתי צבא גדול.
לא בוער בי לטייל בחו"ל, לא לפני שראיתי את הארץ כפי שאני רוצה לראות.
אולי בעתיד, לחוות ארץ אחרת, לחוות תרבות, לדבר עם א/נשים.. ולא לעשות טרק ולחזור. לחיות שם ולא לבקר.

אני תמיד אומרת שעכשו אני בפנסיה (הרבה התנדבויות, עבודות קטנות..), אח"כ אעבוד במשהו ובסוף- אני אלמד.

מעניין מה יהיה באמת.

imnew

New member
אני חושבת על זה הרבה..

אני הלכתי בדרך שהחברה הכתיבה לי, גם אני סיימתי תיכון צבא טיול והתחלתי ללמוד, אני באמת חושבת שזו אחלה דרך אבל אם כבר הולכים ללמוד צריך ללכת על משהו שבאמת מעניין אותנו, על מקצוע שאני רואה את עצמי עובדת בו.
מאז שיצאתי מהארון נתקלתי בהמון בחורות, 90% מהן לא יודעות מה הן רוצות מעצמן. הייתה תקופה שאמרתי שלא אצא עם בחורה שלא רוצה ללמוד, היום אני מבינה שאין לי בעיה עם אחת כזאת אבל כן יש לי בעיה עם בחורה ללא שאיפות!
כמה אפשר לעבוד במלצרות, בשירות לקוחות? את לא רוצה להתקדם בחיים שלך?
אני יודעת שהשאיפה שלי היא להגיע רחוק, יש לי כל כך הרבה רעיונות בראש, כל כך הרבה תמונות של החיים שלי בעוד 10 שנים.
אני מאמינה שאם תשאפי ובאמת תרצי, לא תהי חלק מהסטטיסטיקה,
על זה לפחות אני בונה :)

luna2002

New member
מסכימה איתך

בעיקר בנושא הלימודים.
וגם בעניין בחירת בת הזוג- אישית הרבה זמן חשבתי שאין לי מה לחפש עם אחת שלא רוצה ללמוד, וכמוך, הבנתי שאין לי בעיה עם זה-כל עוד יש שאיפות בחיים.

Lyme

New member
ממשיכה לאהוב:)

(אחחח איזו תשובה מתפלצנת).

אני מתכוונת,ממשיכה לעסוק בדברים שאני אוהבת..
בעתיד אני רואה את עצמי עוסקת כנראה בתחום טיפולי כלשהו,וממשיכה ליצור.
בנתיים אני לומדת ועובדת (לא רוצה כ"כ לפרט ).
התחוםה משפחתי הכי מעורפל אצלי (הרבה יותר מהקריירה).ניסתי לדמיין,ניסיתי...ולא הצלחתי.אז בנתיים אני מניחה לזה,אחזור לחשוב על זה כשיהיה יותר רלוונטי...
(טוב-האמת שכרגע בא לי לטרוף את החיים,וכל מחשבה על מחויבות שכזאת מעיקה עליי.מעדיפה לחשוב שזה שלב ולא בעיה בי חח).
הנושא הכלכלי לא מטריד אותי-הוא כבר שם
לול.אבל ברור שעם משפחה זה מלחיץ פי כמה...וזו הסיבה שזה עדיין לא מטריד אותי.

אני 'הולכת במסלול'-לא בורחת (מלבד גיחות דחופות מידיי למחשב..) מהאחריות הכבדה שרובצת על כתפיי לעתידי ואולי גם לעתידם של אחרים.צריך לתכנן לעתיד ולעבוד קשה.אין דרך אחרת (והיא אפילו דיי מהנה,לפעמים).
ועם זאת-עצוב לי נורא לראות אנשים במקצוע שהם לא אוהבים,והם אפילו לא מצליחים לגמור את החודש.גאד.אני רואה אנשים בגילי בוחרים תחום בגלל הכסף.ובעתיד הם עוד עלולים להצטער על כך...גם בגלל הכסף (צחוק הגורל?).

באופן כללי,אני מרגישה שיש לי כיוון לקריירה,וגם פילוסופיית חיים שמשרתת אותי (סדרי עדיפויות בחיים,ערכים,וכו')...שזה לא פחות חשוב.
בקיצור,החיים שלי יפים וגם התוכניות/חלומות.שכך ישאר

sagitarius2

New member
קוראת אתכן בנות ...

ואגיב אל שאלתכן ותהיותיכן ממרומי גילי המתקדם . כולה בת 43 , מה ?

אתן צודקות שאתן רוצות לעבוד במשהו משמעותי , במשהו שתאהבו .
אבל בגלל שאנו מיעוט בתוך מיעוט עלינו לרצות להתקדם ולהשיג יותר ( הכוונה היא לא רק כסף )
יותר במובן של יותר השכלה , יותר מעמד , יותר דיעות , יותר השפעה בחברה , יותר מקום בחברה
על כן אתן צריכות ללמוד עכשיו כשהמוח טרי ורענן , כשאתן לא ממש צריכות להתמודד עם קשיי החיים
כשהזמן מתקדם , הזמן מתקצר , יש יותר מחוייבויות , יותר קשיים , יותר דברים להתמודד , ההורים כבר מבוגרים , יש כבר משפחה , יש ילדים , יש משכנתא להחזיר וכו וכו
אז אני באמת מקווה שתשקלו את דעתי ואל תדחו את הלימודים , אבל כן ללמוד משהו שחשוב לכן .
עכשיו זה הזמן הטוב ביותר !!!!!!!!!!
עכשיו זה הזמן לנצל את כל הפוטנציאל החבוי בכן , לפי מה שכתבתן אתן אינטליגנטיות , מתבטאות היטב , ולא תהיה לכן בעיה להשלים תוך 4 שנים תואר כלשהוא שחשוב לכן .

לא משנה במה תעסקו אחר כך , ולאן החיים יובילו אתכן , צריך להלום בברזל כשהוא חם ! ועכשיו זה הזמן !
אני מכירה מספיק אנשים שלא ידעו מה לעשות עם עצמם בשנות העשרים והשלושים ועל כן כבר לא מוצאים את עצמם בגילאי הארבעים ומשם זה רק מתדרדר .
אני מכירה מספיק אנשים שהתפשרו בגלל שלא היה מי שידחוף אותם להשיג יותר
אני מכירה מספיק אנשים שהתפשרו וויתרו על עצמם , וויתרו לעצמם ולא טרחו לעשות מה שכדאי לעשות בגיל המקובל .
היום כבר מאוחר , היום אם את לא מתקדמת עם כולם , את נשארת מאחור . וחבל .
בנות , לא חשוב מה תעשו בעתיד , מחנכת , מורה , רופאה , הייטקיסטית , אינסטלטורית , סופרת , שיפוצניקית , מנהלת , ראש ממשלה וכו' !
תלמדו היום משהו שקרוב לליבכן !
מחר , רוב הסיכויים , על מנת לאסוף זבל ברחובות כבר יהיה צורך בתואר .
תשמעו בעצתי , אני יודעת על מה אני מדברת .

איפה אני ? אני באמת עשיתי את מה שדיברתי עליו , גם אני משתכרת משכורת ממוצעת , ההורים עזרו , הסתדרתי פחות או יותר מה שנקרא .
אין לי אייפון כי אני לא מייחסת לזה חשיבות , יש לי חובות , אבל הם חובות טובים , כאלה שאחרי שאני אשלם אותם אשאר עם משהו ביד .
במה לא השקעתי ? לא השקעתי בזוגיות לא ייחסתי לזה חשיבות רבה בזמנו .
עצה נוספת ? אל תתפשרו באהבה , קחו את זו שעושה לכן טוב , שמעצימה אתכן , קחו אותה ואל תעזבו .
לא משנה מהם הקשיים , ועם מה צריך להתמודד בקשר , הכל פתיר !
האהבה תנצח ! וזו עבודה קשה שדורשת המון השקעה .
בהצלחה לכל המתחבטות .

שלכן , מיקה

"כשהמציאות חוזרת.. אז איפה את
"

בגלל שהנושא הזה עלה בניינו עוד קודם ואת כנראה מכירה את רב דעותי,
אני אתמצת בכמה מילים.
עד לפני חצי שנה בדיוק- רדפתי אחרי כבוד. כסף. שמות ותארים.
רציתי להקיף את עצמי בכל מיני מילים מפוצצות רק כדי להגיד "עשיתי" וזו היתה הטעות שלי.
אני מכירה את הראש הקרימינלי שלך, הראש שגלגלי המח שלו תמיד עובדים.
תמיד במבט קדימה ותמיד בחישובים איפה הנקודה שתאפשר לך לכבוש את העולם.. ואני מעריצה אותך בטירוף על זה.
אבל.
אם נרפה מכל הנכון והלא נכון, הצריך והלא צריך, המותר והאסור.
גם אם אלך במסלול המוכר- אני אסיים תיכון, אתגייס לצבא, אלך ללמוד הוראה
אהייה גננת ואשתכר משכר ממוצע של 6000 ואהייה מאושרת, אקים משפחה(!!)
זה ישרת את המטרה שלי.
יש לי תוכניות, יש לי שאיפות. אני הולכת ללמוד תואר כדי להכין קרקע יציבה יותר, נכון- לא בהכרח כי זה התחום בו ארצה לעסוק
כי זה מה שהמדינה דורשת ממני. כי אני צריכה בסיס טוב.
אבל בסופו של יום, גם אם תהיי פקידה כל חייך
ואת תכנסי לבית שתרגישי בו בית, ותחבקי את האישה שתרגישי בה אהבה,
ותשכיבי את הילדים שירגישו לך בנייה ועשייה ואהבה ונתינה אינסופית, ותכנסי למיטה מחייכת. שום דבר לא לוקח את זה.
לעשות את מה שאת עושה בשמחה,
לא משנה איפה. לא משנה מתי. לא משנה בכמה.
לא לוותר על ערכים. על אמונה.
זו המטרה שלי

spiceupmylife1

New member
ליייק!

מה קרה לפני חצי שנה שגרם לך להפסיק לרדוף אחרי כבוד,כסף, שמות . תארים?

מצאת את אהבת חייך?

דווקא לא

זו היתה נקודה מאוד מסויימת
שישבתי בברווז מול זוג חברות שלי
וזה פשוט היה שם.
:)

זה ברור(מקווה שברור לכולן)

שהמטרה המוזהבת היא לעסוק במקצוע שעושה טוב ומכיל את כל הערכים שלנו, אבל וזה אבל חשוב, גם משתלם כלכלית - כי בכל זאת קשה לחיות בכבוד במדינה הזו.

השאלה שלי היא, מה המקצוע הזה עבורך ואיך את מיישמת את זה בפועל? (כתבת למעלה שנרשמת לשני תארים שונים לחלוטין ואת תלמדי לאן שתתקבלי, אז איך זה מסתדר?) מה זה "בסיס טוב"? מה המדינה דורשת ממך?

אגב, ההנחה שלך ב-דוגמת הפקידה היא קצת עצובה. תסלחי לי, אבל גם אם יש לך בית מקסים עם אישה אוהבת וילדים נהדרים, כשאת חוזרת מעבודה שאת מרגישה שאת לא ממצה את עצמך בה(פקידה, נניח) שום דבר לא יכול להיות שלם. לקום כל בוקר לעבודה משעממת, בנאלית, מונוטונית, בלי אפשרות לקדם ולהתקדם ובנוסף עם שכר גרוע - זה נוראי מאד.

בעיני, זה הכל בראש.

לפני הצבא הייתי קופאית שנתיים וזו העבודה הכי מענגת שאני זוכרת.
היו אנשים, היו חברים, ועפו חיוכים באוויר. אז הייתי קופאית.
כמה אנשי הייטק עושים עשרות אלפי שקלים בחודש והולכים לישון כל לילה עצבניים? כסף זה לא הכל.
בסופו של דבר כל עבודה הופכת להיות שיגרתית ובנאלית, השאלה היא מה יש בראש ובמחשבות.
השמחה והאקטיביות שתכנס לי לחיים אלה הילדים שיגדלו ויתפתחו והאישה שתגשים את החלומות שלה. לא עבודה.

מקצועית- שני התארים יכולים מאוד לשרת אותי.
ניהול- תשתית טובה לפאב שאני רוצה לפתוח שבסה"כ אני מסוגלת לעשות את זה גם בלי תואר
מדעי ההתנהגות- תשתית טובה לטיפול בתרפיה בדרמה.
אם ירצה ה', אני אעסוק בשניהם במקביל. ותאטרון, תמיד. שאני לומדת גם היום.
מה זה בסיס טוב? הידיעה שאני לא חיה בלה לה לנד והפתח שאני משאירה לי אם דברים לא ילכו "חלק" כפי שאני חולמת.
מה לעשות, לפעמים לא מצליחים. נופלים. שוחקים שיניים. קצת קשה. להשאיר לי את האפשרות לקיים משפחה בכבוד
גם אם זה בשכר ממוצע ובתפקיד ממוצע כי בלי תואר גם את זה אני לא אוכל להעניק למשפחה שלי.

אתמול דיברתי עם חברה שהיא חלק ממשפחה בת 9 נפגשות,
המשכורת במשפחה היא מתחת לממוצע והאושר והשמחה היא אינסופית.
לחסוך את ה400 שקל על הטמבלוויזיה, 150 על מגזינים, 100 על שתייה מתוקה, 50 על חטיפים
על המותרות בחיים שהם לא באמת בעלי ערך מוסף. כדי להביא את עצמינו לעשייה ובנייה פנימית שהיא לא מבוססת על שמות תארים וכסף.

זה נשמע לי קצת כמו חרטה בפיתה טעימה.

כסף זה לא הכל, נכון. אבל זה הרבה. באותה מידה שאיש הייטק יכול לחזור הביתה עצבני, זו יכולה להיות גם הקופאית, וסביר להניח שהיא תהיה עצבנית, על אחת כמה וכמה שהיא עובדת ישירות עם אנשים בעבודה שוחקת וקשה. ההבדל בניהם שהוא מרוויח 10K+ והקופאית לא מגרדת את ה-4K. עכשיו לכי גם תגדלי עם זה ילדים.

מעבר לזה, לא מסכימה שכל עבודה הופכת לשגרתית ובנאלית. ממש אבל ממש לא מסכימה. יש הרבה עבודות דינמיות(לשכירים ועצמאיים), תוססות עם אפשרויות קידום שונות ומגוונות. אפשר להגיד את זה על הרבה תחומים, וזה בדיוק העניין, לאן את מנווטת ומפתחת את המקצוע שלך וכיצד.

לדוגמא: תזונאית. כביכול מקצוע משעמם ולעתים לא רווחי. את יכולה להיות תזונאית א' או תזונאית ב' - תלוי מה האופי והיכולת שלך להישגיים.
תזונאית א' - שכירה מ9 עד 17, עובדת בקופ"ח כללית, מקבלת עשרות אנשים כל יום, לא באמת מטפלת בהם לעומק. רוטינה ברורה, שגרתית ומשעממת.
תזונאית ב' - עצמאית, בעלת קליניקה, בוחרת את שעות והיקף העבודה, יכולה להתפתח למספר כיוונים במקביל ולהתרחב. דינמיות.

עשייה ובנייה פנימית לא חייבת לבוא על חשבון עבודה ושאיפות אישיות כלכליות. זה בסדר לשאוף לרווחה כלכלית. זה אוטופי מצידך לסכם חיי משפחה של 9 נפשות שמרוויחה מתחת לממוצע(שהוא, אגב, בסביבות ה-4300) כחיים מאושרים עם שמחה אין סופית. למשפחה כזאת בישראל אין מספיק כסף כדי לשים אוכל על השולחן ביום שישי. קורת גג. בגדים. השכלה לילדים. למה זה בסדר? אני שמחה שהם מאושרים ומסתפקים במה שיש, כי זה המצב, אבל למה להציג את זה כתקין? זה אפשרי אך לא אידאלי. לא רצוי. ילדים נוטים ללכת לאיבוד במצב כזה. אז מהילד נחסך טלוויזיה(מזיק למוח) וחטיפים(מזיק לבריאות) ושתייה מתוקה(מזיק לשיניים) - אבל לא מגיע לו חוגים? הזדמנות להשכלה? העשרה עצמית? בגדים? קורת-גג?

מגיע ועוד איך

הבעיה היא שאת מפספסת את הנקודה שלי.
אני מסכימה איתך, צריך לשאוף ולהתקדם ולצפות מבחינה מקצועית.
הלוואי ואני אהייה עשירה עד אין קיץ והעניק את כל הנדרש לילדים שלי ובשביל אני פועלת, לומדת ועובדת.
זה פשוט לא הכל בחיים

את לא יודעת לנהל דיון.

להבדיל ממך, אני מתאמצת ומגיבה לך עניינית ונקודתית לדברים שאת כותבת. את מבטלת את זה בסיכום לא ענייני של "את מפספסת את הנקודה", או במשפט קלישאתי "זה פשוט לא הכל בחיים" כשלאורך כל התגובות שלי לא חלקתי עליו לרגע. להפך. אני לא יודעת אם זה נובע אצלך מקושי אינטלקטואלי לנהל דיאלוג או מאטימות. בכל מקרה, זה מעייף.

למעלה