איפה אני חיה 2

../images/Emo51.gif הערה חשובה.

העסקת עובדים זרים בתנאים המשפילים האלה, פוגעת כמובן בהם. אך בנו כחברה היא פוגעת עוד יותר. והפרסומת המכוערת הזו, מגדילה לעשות. אבל, איך מורידים אותה?

shellyland

New member
לשאלתך:

אם יש בידייך טיפונת זמן פנוי, אני סמוכה ובטוחה שבמוקד סיוע לעובדים זרים ו/או בקו לעובד ישמחו לספר לך איך את יכולה להתנדב בעשייה לשינוי המצב.

כך נוכל לעזור לעובדים זרים.

בהמלצתך נכנסתי, ומצאתי את הדרך. הנה הקישור, אולי עוד מישהו רוצה לעזור.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

shellyland

New member
אני לא מדברת על בניגוד לחוקי עבודה

אלא על בניגוד לחוק האוסר העסקה בתנאי עבדות. ההבדל מהותי.

D o r o t h y

New member
זה לא תמיד נכון

אמא שלי נכה ולא מסוגלת לבצע הרבה מאד מהמטלות היומיומיות ללא עזרה. במשך זמן רב ניסינו כ-10 עוזרות ישראליות אף אחת מהן לא מתקרבת לאיכות העבודה שנותנת העוזרת הפיליפינית שלנו. וכן, היא גם מנקה וגם עוזרת בבישול ועוד משהו - הדרך לקבלת אישור להעסקה שלה היתה דרך חתחתים שכללה ועדות כואבות מאד שאמא שלי עברה כולל השפלות (אני לא מגזימה) ובדיקות פתע מכוערות, עם נסיון לאלץ אותה לקום למרות שאינה מסוגלת לעמוד. זה שיש אנשים שמנסים לאלץ את המערכת לאשר להם באמצעות שקרים ורמאויות, היחידים שניזוקים מזה הם אלו הזקוקים באמת

אטיוד5

Active member
בזמנו, אני מדבר ...

20 שנים לאחור, לא היתה בעיה להשיג אישור לאמי הנכה. הבעיה היתה שהסיעוד היה מצומצם מדי. רק כמה שעות בשבוע.

D o r o t h y

New member
זה עדיין כך

גם היום המקסימום שאפשר לקבל הוא 15 שעות בשבוע (צריך 150% נכות בשביל זה. עובר 100% נכות מקבלים 10.25 שעות) אחרי שמקבלים כבר אישור לעובד/ת זר/ה אפשר לקבל את הכסף ששוות השעות האלו כדי לשלמן לעובד הזר, זה מה שאנחנו עושים. וכמובן מוסיפים כדי לשלם לה שכר הוגן.

renjintso

New member
יש בהחלט

גם לניקיון של פעם בשבוע (וזה לאו דווקא אצל העשירון ההוא) אני מכירה כמה בתים אמידים יחסית שבהם מנקה באה על בסיס יומיומי, אבל לא גרה בבית. במושבים מאד נפוץ שהעובדים החקלאיים עושים גם עבודות בית אצל בעל הבית, או משלימים הכנסה בעבודות ניקיון אצל השכנים. וכמו שאמרו כאן, עובדי הסיעוד ברובם מצבעים גם עבודות ניקיון. בקיצור, זאת תופעה נפוצה למדי.

amit1270

New member
מכבשת, לא מכבסת

והפרסומת ממש מביכה בהומור הירוד שלה ובלעג לעובדים הזרים (מילא אם היה שם הומור ממש, אבל אין). ולעניין: יש הרבה עובדים שמנצלים את ימי א' החופשיים ועובדים בעבודות שלא יועדו להם מלכתחילה, ביחוד בנקיון, כמקור הכנסה נוסף ולא רע בכלל (מבחינה כספית).

shellyland

New member
וכאילו בהזמנה

משודר עכשיו בערוץ 2 סרט קצר על שוטר המתגורר עם סבתו ומנהל רומן עם המטפלת הלא-חוקית שלה.

אני מקוה שאת יודעת להבחין

בין מציאות לסרטים. לפני כמה ימים התראיין בטמבלויזה פרופסור אחד שלא יודע להבחין בין מציאות לספרים.

shellyland

New member
מנחם פרי?

ברור שאני יודעת, והסרט דווקא נעשה ברגישות, להפתעתי. בכל אופן, ציינתי אותו כי אני סבורה שהנושאים המעסיקים את יוצרי הסרטים די קרובים לנושאים המעסיקים את החברה ככלל.

רובכם לא הבנתם את שאלתי

זה שעובדים זרים שחיים בבתים של חולים סיעודיים עושים גם עבודות ניקיון ושאר עבודות בית - אני יודעת. וודאי שאני יודעת שבמרבית המקרים מדובר בחלק מהגדרת תפקידם. זה שהם עושים גם מה שלא כלול בתפקיד שלהם, למשל ניקיון ו/או בישול אצל הבת או השכנה - גם את זה אני יודעת. כך גם לגבי עובדים בחקלאות. שאלתי היתה האם וכמה יש עובדים זרים שהם על תקן משרתים, כלומר שחיים בבית או נמצאים בו על בסיס יומי ועושים בו רק עבודות שירות, כמו שמוכר במדינות מסוימות כמו דרום אפריקה, או ברזיל כמו ששלי ציינה. עד כמה שאני יודעת זה מנוגד לחוק, אבל אם יש פרסומת כזאת אני מניחה שהיא משקפת תופעה קיימת. לכן שאלתי עד כמה זה נפוץ. עובד מגאנה שוטף כלים, ועובדת מאיפשהו אחר על הגלובוס מכבסת.

ידוע שזה קיים, או היה קיים.

ידוע גם שמשטרת ההגירה עשתה לפני כמה שנים מבצע גדול לגירוש אותם עובדים. כמה יש היום? אין דרך לדעת. אם תלכי בסביון או ברשפון תראי די הרבה פיליפיניות, אבל לכי תדעי, אולי יש שם גם יותר קשישים סיעודיים?

למעלה