איפה אני חיה 2

איפה אני חיה 2

לאחרונה מזדמזת סדרת פרסומות חדשה למכונות כביסה ומדיחי כלים, ולא אנקוב בשם החברה. מה שצד את אוזני וצרם להן מאוד הוא העובדה ש"שחקני" הפרסומת (אני מדברת על פרסומת ברדיו, לא בטלויזיה) הם עובדים זרים, אחד מגאנה שסובל משטיפת הכלים והבלגן והוא אומר ל"מאדאם" בעברית ואנגלית מעורבבות לקנות את המדיח הזה וזה. והשנייה מתפוצה לא מזוהה שכל הזמן מכבסת ומייבשת (ב-ב רפה) וזקוקה למכונה שתעשה את העבודה. ואני בתמימותי חשבתי שעובדים זרים יש רק בסיעוד ובחקלאות.
הנחתי (ואף חזיתי במו עיני) שיש גם המנצלים את אותם עובדים למטרות ביתיות, אבל אני תוהה האם הפרסומת משקפת תופעה נפוצה, והאם יש עובדים שזה תפקידם בלבד. אני לא מדברת על ניקיון של פעם בשבוע. אלא דווקא על הדברים היומיומיים כמו כביסה ושטיפת כלים. מי שעושה עבודות כאלה סימן שהוא נמצא על בסיס יומיומי בבית. אז תגידו, עד כמה נפוצה בארץ התופעה של עובדים זרים בעבודות הבית היומיומיות?

אלי ו.

New member
את באמת מכירה בתים

עם משרת צמוד? לא מדובר על פיליפינית שסועדת קשיש או נכה אלא ממש במשרת. אני לא מכיר תופעה כזו. במחשבה שניה קשה לי לחשוב אפילו על משפחה אחת שאני מכיר עם עוזר/ת בית, עובדים זרים.

טופז2

New member
אבל היא בעשירון ההוא

האמת, שתופעת עובדים זרים כעוזרי/ות בית לא נפוצה עוד כ"כ

שרוֹן

New member
לא תופעה נרחבת,

ולא יודעת מה ההיקף, אבל יש. יש כאן בית פרטי חדש, שכמעט מידי בוקר אפשר לראות את העוזרת עושה כלים במטבח (נראית אפריקאית- לא אתיופית).

כן.

אתה שוכח שבחברה בה אני נוהגת להסתובב, מושרש המנהג של עובדת שכירה בבית ((אימפרגדה) עוד מחו"ל, ובעלי היכולת מבינהם שעלו ארצה מיבאים להם אחת כזאת, בדרך כלל מצפון ברזיל.

ידוע לי על אנשים

שקיבלו היתרים להעסיק עובדים זרים בחקלאות או בנין, ולוקחים אותם גם לעבודות בית. לעיתים זאת "הרחבה" של מושגי החקלאות והבנין גם לגינון ושיפוצים, ולעיתים אלה גם עבודות בית בביתו של הקבלן.

ו"הרחבה" נוספת בהגדרת התפקיד

נסרקה בהרחבה לפני מספר שבועות באחד ממוספי סופהשבוע (לא זוכרת אם ידיעות או מעריב). מדובר, כמובן, בדרישה הכנראה די נפוצה לספק גם שירותי מין לסיעודי או לבני משפחתו.

אלי ו.

New member
נסי לדמיין את עצמך

את בארץ זרה, רחוק מהמשפחה. השפה זרה לך, אין לך חברים, את תלויה לחלוטין במעסיקים שלך. חוקית אסור לך לעבוד במקום אחר ואם המשטרה תדע שאת עובדת באופן לא חוקי תגורשי מהארץ. כמעט שכחנו, המשפחה שלך תלויה בכסף שאת שולחת אליהם. בסיטואציה הזו, עד כמה תמהרי לפנות למשטרה?

חוצמזה,

ההבחנה שלך בין משרתת לסיעודית לא ממש עומדת במבחן המציאות. רוב הסיעודיות עוסקות בעבודות משק בית לכל דבר ומעטות מהם באמת אחיות-מטפלות. הן מנקות, מבשלות, מוציאות לטיול ועושת שליחויות שונות.

למעלה