איפה אני חיה 2

D o r o t h y

New member
ישנה תופעה נוספת שקשורה לזה

יש מקרים שעובד הובא ארצה בצורה חוקית עם כל הרשיונות הכרוכים בדבר והיה מטפל סיעודי לכל דבר. אלא שיש מקרים בהם המטופל שלו נפטר ואז תוקף הרשיון שלו פג וצריך לעבור פרוצדורה שלמה עד שמותר לו להמשיך לעבוד בצורה חוקית. על מנת להתקיים בתקופה הזו הם עובדים בכל עבודה כולל נקיונות וכד' כדי שלא למות מרעב.. הרי הם לא יקבלו דמי אבטלה במידה שהם לא עובדים.

shellyland

New member
נכון.

הסבר: רישיון עבודה למי שאינו אזרח ישראלי ניתן רק בכפוף לבקשת המעסיק הספציפי ותקף רק כל עוד אותו עובד מועסק אצל אותו מעסיק. אין היתר עבודה "כללי", המאפשר למי שפוטר לחפש עבודה חדשה.

shellyland

New member
הבינו לא הבינו -

אני רוצה להודות לך על שהעלת את הנושא לדיון. חשוב נורא שלא נניח לו לרדת מסדר היום שלנו. הכי קל בעולם לא לשים לב לזכויות של אלה שאנחנו לא רואים אותם.

rebeccaa

New member
שתיים בקטנה:

1. בשכונה שלנו מגיעות לגני השעשועים לא מעט פיליפיניות המשמשות או-פר לילדים. אני לא יודעת באיזו דרך או טריק משיגים את האישורים לסידור סבבי כזה, אבל ככה זה אצלנו. היי-צוצאייטי. 2. הדרך להשגת רשיון העסקה של עובד זר עבור אדם סיעודי - זה באמת ויה דה לה רוזה. כשנדקקנו לעובדת סיעודית עבור אמא שלי זה לקח חודשים א-רו-כים. באחת משיחות הטלפון עם משרד הפנים, כשהתלוננתי על עוד טופס שולי שבלעדיו אי אפשר, ענתה לי הפקידה בלי לחשוב פעמיים: תגידי תודה, גברת. יש אנשים שעד שהם מקבלים את הרשיון אמא שלהם מתה בינתיים.

shellyland

New member
כאשר לא מדובר בעובדת סיעודית

בדרך כלל זה ייבוא פרטי וברוב המקרים בלתי-חוקי.

זאת לא התאגדות

לא ראיתי שיש שם הצעה לפעולת מחאה כלשהי. אבל טוב שמדברים על זה אני מסכימה עם הכותבת המצוטטת שיש בפרסומת רמזים (ואף יותר מרמזים) של יחס משפיל לעובדים, ושצריך למחות על כך.

עִידן

New member
אני לא יודעת עד כמה נפוצה

אבל לא סתם חשבת לעצמך שיש רק בסיעוד ובחקלאות, כי התחומםי היחידים בהם ניתן להעסיק מהגרי עבודה באופן חוקי הם סיעוד, חקלאות, בניין ותעשייה (מלונאות ומסעדנות). עבודות בית למיניהן בהחלט לא נכללות ברשימה, אלא אם מדובר בעובד/ת סיעודי/ת, שחלק מהטיפול באדם לו הוא מסייע זה עבודות כמו ניקיון ובישול עבורו. אדם שמעסיק מהגרי עבודה בעבודות משק בית סתם כך עובר על החוק.

אין לי מספרים וסטטיסטיקות

אבל יש לי עיניים רואות. כל בוקר השכונה מלאה בילדים ההולכים לגן או לבי"ס מלווים בפיליפיניות (מארצות שונות) הנושאות את הילקוט על הכתף עבור הילד שלא מסוגל לעשות זאת לבד. אני משערת שאח"כ הן לא מטפלות בזקן גלמוד אלא בכלים של ארוחת הבוקר וכד'. יש ערים בהן הכנסיות פורחות ומשגשגות. המתפללים בהן לא כולם מטפלים בקשישים או עובדים בחקלאות (או עולים מרוסיה מכוח חוק השבות... אבל זה כבר נושא אחר). כן, לקראת פסח זה נושא שחשוב להעלות למודעות, שבחברה המערבית בכלל ובארץ בפרט, יש תופעה מדאיגה מאוד של עבדות. שטיפת כלים איננה עבדות, אבל כשמדובר בעבודה של המון שעות ביום, בלי תנאים ובלי זכויות, בלי יכולת להתלונן, בלי יכולת לבחור לעזוב כשלא מרוצים, עם פגיעה מינית קשה מצד המעסיקים, ועוד ועוד- זו עבדות. ואין שום קשר בין העבדות הזו לבין המטפלים בקשישים שעושים עבודה נפלאה וחשובה.

גנגי

New member
זה כמו "שיש מאבן קיסר".

או "עוגה מרובעת". או "עיפרון צבעוני". או "שטרות של כסף". אותו דבר בדיוק.

renjintso

New member
וחלקם גם הם עבדים

לא הייתי מגדירה כל עובד זר כעבד, וגם לא הייתי מעבירה את הקו לפי העיסוק שלהם: סיעוד או טיפול בבית. השאלה היא האם הם מקבלים בפועל את הזכויות שמגיעות להם. יש משרתי בית שזוכים ליחס הוגן (זו עדיין תופעה בעייתית בעיני, אבל מסיבות אחרות), ויש מטפלים סיעודיים שזכויותיהם נפגעות. שלי גם פירטה למעלה כמה מהדברים שקורים בענף הזה.

shellyland

New member
ממש אתמול אמרו בחדשות

שעל פי החלטת בית משפט, עובדים זרים זכאים לתשלום עבור 8 שעות עבודה בלבד, גם כשהם נדרשים לעבוד 24 שעות. למה? ככה. כי אם ישלמו להם עבור כל השעות בהן הם עובדים, הקשישים והסיעודיים לא יוכלו לעמוד במחיר הגבוה. ואני מזכירה לך שבשנייה בה הם מפוטרים, מעמדם בארץ הופך להיות בלתי חוקי והם מועמדים לגירוש. איך את היית מגדירה עבד?

למעלה