איפה אני חיה 2

גנגי

New member
"מוציאות לטיול"

זה חלק מהעבודה הסיעודית, לידיעתך. בהגדרה. ואם אין בני משפחהנוספים שחיים בביתו של האדם הסיעודי, אז גם בישול נכלל בטיפול בו, אחרת מן הסתם הוא ימות. קצת פרופורציות, שלי. ואולי טוב לך שאת לא מבינה בזה כלום.

ואם יש?

אני מזמינה אותך לבוא לראות את "הסיעודית" של השכנה שלי מלמטה ומה כלול בהגדרות התפקיד שלה. את לא צריכה לקפוץ, גנגי. לא אמרתי לרגע שאין מקרים מוצדקים בהם החולה הסיעודי באמת זקוק לעזרה. אבל ישנם גם מקרים אחרים.

גנגי

New member
אין לי מושג מה עושה השכנה שלך

אבל יש לי מושג גדול מאוד על חולים סיעודיים ועל המטפלות הזרות / מטפלים זרים. זה שיש חארות בארץ אני מבינה, אבל זה שקשישים שבאמת זקוקים לטיפול ומקבלים אותו סוף סוף, ובמאמצים כלכליים גדולים, מבחינתם, נחשבים על ידייך למנצלים, כי הם "מוציאים את הקשיש לטיול ומבשלים לו", תסלחי לי, זה באמת מוגזם.

גנגי, את סתם קופצת. באמת.

אין לי תלונות נגד מי שזקוקים לעזרה ומקבלים אותה. פשוט רציתי להבהיר לצורך הדיון בשאלה של השיבולת - האם נפוצה התופעה של מהגרות עבודה המועסקות בעבודות נקיון - שלא ניתן לעשות כאן הבחנה בין מי שמוגדרת כמטפלת סיעודית ולבין מי שמוגדרת כעוזרת בית. זה הכל. את יכולה לתת לרגליים האחוריות שלך מנוחה.

renjintso

New member
לא מעט בכלל

קוראים להן בדרך כלל "או פר" והן מטפלות בילדים ובבית. זה נראה לך כל כך לא הגיוני?

יוסי ר1

Active member
לא ראיתי הפרסומת,

אבל נשמע כמו "מכונת כביסה לכל פועל", על משקל מכונית לכל פועל של ארידור/מרידור?

masorti

New member
אני מקווה שברור לך שעובדים בסיעוד..

מבצעים גם את כל עבודות הבית (כולל ספונג'ה ושטיפת כלים). הרי את לא מצפה שהקשיש הנכה חולה האלצהיימר ישטוף כלים וינקה את הבית.

נכון.

ההגדרה של "סיעוד" היא מאוד נזילה בהקשרים האלה. קל מאוד להוכר כסיעודי, לצורך העסקה של מהגרי עבודה.

גנגי

New member
את מדברת שטויות במיץ עגבניות.

אין לך מושג ירוק בדברים שאת מדברת עליהם כאן. אני מאחלת לך שגם לא תצטרכי להבין בזה. תיכנסי פעם לפורום שלי השני, זה של ההורים הקשישים, ותראי על מה אנשים כותבים, מה הם מספרים. להוכר כסיעודי זה חציית ים סוף בלי משה והמטה, זה מה שזה. אולי יש כאלה שמשמנים את המערכת בכסף, אבל מי שלא, מי שבאמת זקוק לסיוע של עובדת זרה, עובר גיהנום עד שהוא מקבל אישור.

אז את מסכימה איתי

שהקריטריונים לקבלת מטפלת סיעודית לא תואמים את הנזקקות האמיתית של החולה הסיעודי. אין בינינו ויכוח.

גנגי

New member
לא, אני לא מסכימה איתך.

הקריטריונים הם אותם קריטריונים מחמירים ביותר. זה שיש במערכת אנשים שמוכנים לשלם שוחד וכאלה שמוכנים לקבל שוחד - זו שחיתות, ואין בין זה לבין הקריטריונים הנוקשים שום קשר ועניין.

השאלה איננה מי טוב יותר

אלא מי זוכה לתנאים טובים יותר. עובדים זרים בארץ מועסקים בנתאי עבדות ובניגוד לחוקים האוסרים שיעבוד אדם למטרות תעסוקה. חבל שעידן לא כאן. היא היתה יכולה להסביר את זה הרבה יותר טוב ממני. בגדו, זה קשור בהיתרים שהם מקבלים, שנשללים מהם מיידית ברגע בו הם מפוטרים, ובמנהג הלא-חוקי להחזיק את הדרכון שלהם אצל המעסיק כערובה להשארותם. ואני לא מתחילה בכלל לדבר על חוק שעות עבודה ומנוחה ועל שכר ותנאים סוציאלים.

מנסיון אישי

לא רק עובדים זרים, וההסבר היחיד שאני יכול לתת לתופעה הוא שממשלת ישראל רוצה לא לאכוף את חוקי העבודה.

למעלה