אינפי!!!

Dolrad

New member
אינפי!!!

צריך לקבוע אם שורש של 2 ועוד שורש שלישי של 3 הוא רציונלי או אי רציונלי תודה מראש... לא הצלחתי לפתור מקווה שתעזרו לי...

mike0brv

New member
המ... ניסיון ....

אני ממש ממש לא מתמטיקאי ולא יודע איך מוכיחים כאלה דברים .. אבל ניסיתי לעשות משהו : sqrt(2)+sqrt(3) -> העלתי תביטוי בריבוע ושמתי מעליו שורש , שתי פעולות שמבטלות אחת את השניה ולא משנות את ערך הביטוי : (sqrt((sqrt(2)+sqrt(3))^2 ועכשיו , פותחים את הריבוע : (sqrt(2+2sqrt(6)+3 חיברתי והכפלתי את מה שצריך ויצא : ((sqrt(5+sqrt(24 המ.... ובמילים : שורש של (כל הביטוי) : (5 ועוד שורש של 24). זה לא נראה לי ביטוי רציאונאלי ... אלא אי רציאונאלי .... המ....... עזרתי ? (תנסו לא לדרוס לי את האגו)

odedee

New member
צריך לדייק יותר...

אי אפשר להסתפק בהוכחה שקובעים בה שביטוי "נראה לא רציונלי"... הדרך היא להוכיח בדרך השלילה, כלומר להניח שסכום השורשים הוא רציונלי, ולכן שווה ליחס של שני שלמים m/n. אז מעלים בריבוע, מסדרים אגפים, ומקבלים ששורש 6 אף הוא מספר רציונלי, וכידוע, הוא לא. מכאן שההנחה שגויה וסכום השורשים אף הוא אירציונלי.

odedee

New member
תיקון קטן

תודה לאיגור שהסב את תשומת ליבי שמדובר בשורש שלישי של שלוש. אם כן, בשביל לפתור, מניחים שסכום השורשים שווה ליחס m/n, מעבירים את שורש 2 אגף ומעלים את המשוואה בחזקה שלישית. לאחר סידור אגפים מקבלים משוואה שסידור שלה יביא למסקנה שאת שורש 2 אפשר להציג גם כן כיחס p/q כלשהם, כלומר הוא רציונלי - מה שלא נכון. לכן סכום השורשים אירציונלי. ונכון, זה לא אינפי אלא תורת המספרים.

שאלה

אין לי מושג איך זה קשור לאינפי! האם יש משפט שאתה מכיר שמדבר על מיספרים אי רציונליים? אולי זה קשור לטורים אינסופיים מיתכנסים?

למעלה