ולמה בצבא? כי אנטרפרונים (ובקיצור IFN) הם ציטוקינים של מערכת החיסון... ציטוקינים הם בעצם פפטידים שמשמשים לאינטראקציות ורגולציות של המערכת. הם דומים מאד להורמונים ברמת העיקרון, בשני הבדלים: ציטוקינים עובדים בעיקר מקומית באיזור דלקתי (למען הדיוק - לא כולם כי יש ציטוקינים שעובדים כמו הורמונים). ההבדל השני הוא שלציטוקינים יש זמן מחצית חיים קצר - הם מתפרקים במהירות. וספציפית לאנטרפרונים: אנטרפרונים מסוג אלפא וביתא יכולים להיות מופרשים מכל תא בגוף שנתקף על ידי וירוס או עבר התמרה סרטנית. כמו כן - לכל תא בגוף יש קולטנים לאינטרפרונים אלו. הסיגנל שהם מעבירים גורם לכמה דברים: 1) רמת ביטוי גבוהה של MHC מסוג 1 על גבי הקרום של התאים הקולטים (דבר זה יגרום להריגתם ע"י תאי T ציטוטוקסיים אם הם נגועים) 2) חסימה של הקולטן לאנטרפרון (מסתבר שקולטן זה משמש "דלת כניסה" להרבה וירוסים). 3) דיכוי שכפול חלבונים ובפרט חלבונים סרטניים או ויראליים בתוך התא. אנטרפרון גמא מופרש רק מתאי המערכת החיסונית (לצורך העניין - תאי T CD4 ותאי NK ונדמה לי שגם עוד סוגים... אולי גם CD8) ציטוקין זה גורם לביטוי מוגבר של MHC מסוג 2 על גבי תאים מציגי אנטיגן וע"י כך מעביר את הלחימה בגורם פתוגני לכוון הזרוע הספציפית של מערכת החיסון. מקווה שעזרתי... וד"א לא הבנתי מה הכוונה גרף פעילות.
א.תודה רבה רבה רבה ב.תוכל לפרט עוד,או להפנות אותי למקורות? אני צריך לפחות 5 עמודים על הנושא.......לדעת אותו פרפקט ג.גרף פעילות,הכוונה...נוכחות אינטרפרון בדם מרגע כניסת הוירוס למערכת עד השמדתו. בתאים סומטיים/תאי מערכת החיסון/תאי רבייה
אז ככה, בכל ספר אימונולוגיה יש מידע על אינטרפרונים, ואני בטוחה שאם תכנס לגוגל ותרשום אינטרפרונים/אינטרפרון (אפילו בעברית תנסה עם י' ובלי י') תקבל הרבה מידע ובטח גם גרפים. ובאנגלית: Interferon. הייתי מפנה אותך לספר שאני לומדת, אבל הוא אוניברסיטאי ובאנגלית...
קח גם בחשבון שהאינטרפרונים עדיין נחקרים ולא יודעים עליהם הכל עדיין...